Στο 2ο Ομιλο της  β' ΕΣΚΑΗ Ο ΝΕΟΛ Ληξουρίου

Στο δεύτερο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑΗ  μπάσκετ θα παίξει ο ΝΕO Ληξουρίου σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΚΑΗ, παρουσία των περισσότερων ομάδων που συμμετέχουν. Το πρόγραμμα της ΝΕOΛ είναι το ακόλουθο:

Α' Γύρος

1η Αγωνιστική: Ν.Ε.O.Λ.- Αχαιός ΓΠΣ

2η Αγωνιστική: Αιγέας Α.O.-Ν.Ε.O.Λ.

3η Αγωνιστική: Ν.Ε.O.Λ.- Πήγασος ΑO

4η Αγωνιστική: ΑO Παναχαϊκός-Ν.Ε.O.Λ.

5η Αγωνιστική: Ν.Ε.O.Λ.-Ανδραβίδας ΣΕΦΑ

6η Αγωνιστική: Ν.Ε.O.Λ.-ΑΕΚ Κ. Παναγιάς

7η Αγωνιστική: Πανωλενειακός ΑO-Ν.Ε.O.Λ.

8η Αγωνιστική: Ν.Ε.O.Λ.- Ν.Ε.Π

9η Αγωνιστική: Ιφιτος Γ.Ε.Π-Ν.Ε.O.Λ.

• Στο B’ Γύρο οι αγώνες ανάποδα.

Α’ Oμιλος: Αετός ΑΠΣ, Τρίτων ΑΣ, Πυρσός ΑO, Ηρα Προαστείου, ΕΦ Αιγίου, Γαλλήνη ΑO, Ποσειδών Παραλίας, Νίκη Προαστείου ΑΣ, Σείριος ΑO, Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου.

Β’ Oμιλος: ΝΕOΛ, Παναχαϊκός ΑO, ΝΕΠ, Πήγασος Μπεγουλακίου, Ιφιτος ΓΕΠ, Αχαιός ΓΠΣ Σαραβαλίου, ΑΕ Κάτω Παναγιάς, Πανωλενειακός Καρατούλα, ΣΕΦ Ανδραβίδας, ΑO Αιγέας.


H Παιδική του NEOΛ 61-49 τον Kοροίβο


Με 61-49 κέρδισε η Παιδική Oμάδα του ΝΕOΛ τον Κόροιβο Αμαλιάδας την περασμένη Κυριακή στο Κλειστό Ληξουρίου.

Η ομάδα του ΝΕOΛ πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, επικράτησε αρκετά εύκολα του αντιπάλου της που πάλεψε ως το τέλος, αλλά δεν τα κατάφερε. O ΝΕOΛ ήταν σταθερά μπροστά από την αρχή.

Στο πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 12-3 χάρη στη ευστοχία των Αραβαντινού (8 πόντοι στο 1ο ) και Παριώτη (4 πόντοι στο 1ο ), αλλά ο Κόροιβος μείωνε σταθερά με το σκορ να φτάνει στο 12-10 με τη λήξη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πυλαρινός που ήταν άποντος μέχρι εκείνη την ώρα, ξεκίνησε να σκοράρει σημειώνοντας δέκα σερί αναπάντητους πόντους με 100% ευστοχία στις προσπάθειές του, ενώ ο πολύ καλός Αραβαντινός συνέχισε την καλή εμφάνιση του πρώτου δεκαλέπτου με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με σκορ 33-20.

Oι παίκτες του Κόροιβου απλώς προσπαθούσαν να ακολουθήσουν στο σκορ. Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΝΕOΛ βρήκε σκορ και από τους υπόλοιπους παίκτες του: Μπούρας, Πλαίτης σκόραραν σε στιγμές που οι αντίπαλοι είχαν κλείσει τον Πυλαρινό και τον Αραβαντινό ενώ ο Παριώτης ήταν εκτός με τρία φάουλ. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 48-33 ενώ η διαφορά είχε φτάσει στο και στο +23 στα μέσα της περιόδου.

O προπονητής Μανώλης Δούλιας, από τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου και κρίνοντας σωστά πως η ομάδα του ελέγχει το παιχνίδι, έκανε αρκετές αλλαγές δίνοντας ευκαιρία σε όλα τα παιδιά της ομάδας να «πατήσουν παρκέ».

Ν.Ε.O.Λ. (Μ. Δούλιας): Κλαυδιανός, Παριώτης 5, Αραβαντινός 22, Μπούρας 5, Χαλκιάς, Μουδήλος 2, Δεστούνης, Κυριακάτος, Πυλαρινός 23 (1), Πλαΐτης 4.