Image

Ανάστατα είναι τα Κουρουκλάτα από την απόφαση του Δήμου να προβεί στην κατεδάφιση του «πληγωμένου» από τους σεισμούς Καμπαναριού της Εκκλησίας του Χωριού Αη-Γιάννη Χρυσόστομου!

Η Δημοτική Αρχή, που εδώ και ένα σχεδόν χρόνο μετά τους σεισμούς του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου δεν έχει φανεί στο Χωριό, δεν έχει μεριμνήσει για την αποκατάσταση των επικίνδυνων πλέον δρόμων του που βρίσκονται υπό κατάρρευση, αποφάσισε ερήμην των κατοίκων, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, αλλά και του προέδρου κ. Πάρη Παπαδάτου να συμπεριλάβει την κατεδάφιση του Καμπαναριού, στις δημοπρασίες κατεδαφίσεων!

Ωστόσο, ο πρόεδρος με την συνδρομή κατοίκων των Κουρουκλάτων, έχει ήδη προβεί σε ενέργειες και επαφές με Καθηγητές Πανεπιστημίων, αλλά και με Τεχνικές Εταιρείες, προκειμένου να «σωθεί» το Καμπαναριό.

Ηδη προ ημερών, μηχανικοί Τεχνικής Εταιρείας από την Πάτρα, επισκέφθηκαν το Χωριό και αφού μελέτησαν την υφιστάμενη κατάσταση του Καμπαναριού, είναι σε αναμονή η σύνταξη της μελέτης και το κόστος για την αποκατάστασή του.

Η Δημοτική Αρχή, αποφάσισε όμως την κατεδάφισή του, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις Κατεδαφίσεων Κτιρίων που πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 30 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει ενημερώσει, αλλά και χωρίς να μπει στη διαδικασία να ενημερωθεί για την επιθυμία και τη βούληση των Κουρουκλάδων, σχετικά με το Καμπαναριό.

Και όλα αυτά, όταν, η χρήση του κεντρικού, κυρίως δρόμου του Χωριού, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, αλλά και των κατοίκων, που, κυρίως το Χειμώνα με τις έντονες βροχοπτώσεις, κινδυνεύει να καταρρεύσει τελείως και να αποκλεισθεί και το Χωριό, αφού βρίσκεται σε πολλά σημεία του στον «αέρα» και στηρίζεται σε μία επικάλυψη τσιμέντου.

Ενα χρόνο σχεδόν μετά τους σεισμούς, και στο κεντρικό δρόμο του Χωριού υπάρχουν ακόμα τα πλαστικά πλέγματα που οριοθετούν τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου, χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια από τη Δημοτική Αρχή για την αποκατάστασή του, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και ο πίσω δρόμος του Χωριού, στον οποίο έχει δημιουργηθεί γκρεμός από τις νεροποντές

(Βλ. «Η», αρ. φ. 5959/6-12-14).

Από την επόμενη μέρα κιόλας των σεισμών, οι Κουρουκλάδες στηρίχθηκαν στα  σε «ίδιες δυνάμεις» για να «επουλώσουν» τις πληγές τους, αφού η τοπική και κεντρική εξουσία τους «έχουν διαγράψει από το χάρτη», και τη διάσωση του Καμπαναριού τους την έχουν θέσει ως πρώτο στόχο.

Ας μεριμνήσει η Δημοτική Αρχή για την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Χωριού και ας έρθει σε συνεννοήση με τους Κουρουκλάδες για τη τύχη του Καμπαναριού τους.

Και ας μην ξεχνάει η Δημοτική Αρχή, ότι και το Νεκροταφείο του Αη Γιάννη έχει σοβαρότατες ζημιές, όπως και άλλα Νεκροταφεία, για τα οποία δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον.