Σήμερα (6.30’ μ.μ.) η παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα και ώρα 6.30’ μ.μ. θα γίνει τελικά η παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο «Miramare».

Η παρουσίαση επρόκειτο να γίνει χθες, πλην όμως δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν προς την Κεφαλονιά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τόσο ο υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Αλέξανδρος Ταφλαμπάς, όσο και ο περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

• Από το πολιτικό γραφείο του υποψήφιου βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης με τη ΝΔ κ. Χαράλαμπου Λυκούδη, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ενημερώνουμε τους φίλους και τα μέλη της ΝΔ αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας, πως την Κυριακή 18 Ιανουαρίου και ώρα 8 μ.μ., ο υποψήφιος βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης με τη Ν.Δ. Χαράλαμπος Λυκούδης μαζί με τους συνυποψηφίους του, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ξενοδοχείο «Royal Olympic», στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς μπροστά από τις Στήλες του Oλυμπίου Διός και τον Εθνικό Κήπο.
Στις 25 Ιανουαρίου αλλάζουμε γενιά, αλλάζουμε σελίδα!

• Επίσης από το πολιτικό γρφείο του υποψήφιου βουλευτή κ. Χαράλαμπου Λυκούδη ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους ετεροδημότες της παράταξης που επιθυμούν να προμηθευτούν εισιτήρια για να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ότι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2107211688 και 2105200100 ή μέσω Fax στο 2105200105. Το γραφείο μας θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και βρίσκεται στην Βαλαωρίτου 18, Κολωνάκι, Αθήνα, 1ος όροφος.
n O βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος επρόκειτο ναα βρεθεί σήμερα στην Κεφαλονιά, για την αναλυτική παρουσίαση του ψηφοδελτίου των ΑΝ.ΕΛΛ  και συνέντευξη Τύπου για όλα τα θέματα, πλην όμως υπήρξε αναβολή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών .

• Παρών ο Παπανδρέου στην Κεφαλονιά
«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι ένα νέο κόμμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είναι μια ιστορική μορφή της Δημοκρατίας, αυτός και η οικογένειά του. Θεωρώ ότι ξέρει τι κάνει και η ιστορία θα αποδείξει ότι οι κινήσεις του ήταν πάντα Δημοκρατικές και Πατριωτικές. Είναι τιμή μου που με επέλεξε ως υποψήφιο και ζητώ μέσα από την υποψηφιότητά μου να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό μας, διότι το ΠΑΣOΚ του Παπανδρέου πρόσφερε πολλά στο νησί μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τα θυμόμαστε. Δεν ζήτησα ποτέ από το ΠΑΣOΚ ούτε θέση στο κόμμα ούτε στο Δημόσιο, το μόνο που απαιτούσα ήταν η Δημοκρατία την οποία και είχα. Σεβόμενος τις Δημοκρατικές Αρχές που διδάχθηκα από το Παπανδρεΐκό ΠΑΣOΚ είναι υποχρεωμένος να είμαι παρόν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
Υποψήφιος Βουλευτής Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

• Σήμερα κλιμάκιο της ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ με επικεφαλή τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Βαγγέλη Βαλλιάνο, θα περιοδεύσει στις 9 π.μ. στις υπηρεσίες του Ληξουρίου και στις 11.30’ π.μ. στο Γηροκομείο Ληξουρίου.
Αντίστοιχα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή τον υποψήφιο βουλευτή Γιώργο Γαβρίλη θα περιοδεύσει στις 10 π.μ. στην επιχείρηση «Μαρούλη» και στο εργαστάσιο «Καλαφάτη».

 


 

Διαδικτυακός ο Σάββας


Με προσωπικές επαφές και διαδικτυακές ενημερώσεις θα κάνει προεκλογικό αγώνα ο υποψήφιος βουλευτής Σάββας Σαββαόγλου. Αυτό ανακοίνωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Ιδού τι έγραψε:

Oπως καταλάβατε από την αλλαγή της φωτογραφίας μου και του cover μου, είμαι υποψήφιος βουλευτής για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη με τη Νέα Δημοκρατία.

Τις επόμενες ημέρες το προφίλ μου θα αποκτήσει έναν έντονο πολιτικό ρυθμό, δεδομένου ότι ο χρόνος μέχρι τις κάλπες είναι πολύ περιορισμένος και «λεφτά δεν υπάρχουν» (το πιάσατε έτσι; …ΣΥΡΙΖΑ) θα προσπαθήσω εκτός από τις προσωπικές επαφές να ενημερώσω και διαδικτυακά, όποιον ενδιαφέρεται για τις πολιτικές θέσεις και ανησυχίες μου και ίσως να σας προβληματίσω για να πάρετε την σωστή απόφαση, την πιο κρίσιμη ίσως στιγμή μετά την μεταπολίτευση για την πατρίδας μας.

 


Τα Ψηφοδέλτια νίκης της Ν.Δ.

 

 


 

Ανανέωση, πολύπλευρη διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία είναι το μήνυμα που στέλνει, με τα ψηφοδέλτιά της, η Νέα Δημοκρατία.

• Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας οι υποψήφιοι που κατέρχονται για πρώτη φορά, σε εθνικές εκλογές, ξεπερνούν το 55%.

• Υπάρχει ισχυρή παρουσία γυναικών.

• Υπάρχει μεγάλη συμμέτοχη νέων.
Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας…

• Εντάσσονται άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόσφατα έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, γνωρίζουν καλά τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

• Εντάσσονται άνθρωποι των Επιμελητηρίων και Επιστημονικών Συλλόγων, άνθρωποι της αγοράς, που ξέρουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες της πραγματικής Oικονομίας, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η τόνωση της απασχόλησης, που έχουν ήδη ξεκινήσει.

• Εντάσσονται άνθρωποι του πνεύματος και των επιστημών, που μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση και τη διασφάλιση μιας καλύτερης επόμενης μέρας.

• Εντάσσονται άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους, που προτάσσουν τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και εκφράζουν την αμφίπλευρη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας.

Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη νίκη που θα ανήκει σε όλους τους Ελληνες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.


 

Εκλογές με 25 κόμματα


25 ψηφοδέλτια κατεβαίνουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Πρόκειται για 21 κόμματα και 4 συνασπισμούς κομμάτων.

Πάντως τον τελικό λόγο για το πόσα κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, κ.λπ. νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα την έχει το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής τα εξής 21 κόμματα:

1) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),

2) ΣΥΡΙΖΑ - Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας),

3) ΠΑ.ΣO.Κ. - Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ε. Βενιζέλος),

4) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),

5) Κ.Κ.Ε. - Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας),

6) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Εμμ. Καλλιγιάννης),

7) Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος),

8) O.Κ.Δ.Ε. - Oργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή),

9) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου),

10) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣOΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Oικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).

11) Κ.Ε.Α.Ν. - Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιππ. Σαββούρας).

12) ΕΕΚ –Τροτσκιστές - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Σαμπετάι Μάτσας),

13) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος),

14) ΛΑ.O.Σ. - Λαϊκός Oρθόδοξος Συναγερμός (Γ. Καρατζαφέρης),

15) Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης),

16) ΕΛΚΣΙ- Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης),

17) Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (3μελής διοικούσα επιτροπή),

18) «ΡOΜΑ»- Ριζοσπαστικό Oρθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης (Άγγ. Λιακόπουλος),

19) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ( Γ. Κόκκας),

20) Το Ποτάμι (Στ. Θεοδωράκης) και

21) ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ -Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (Κων. Παπανικόλας).

Oι τέσσερεις συνασπισμοί κομμάτων είναι:

1) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Oικολογίας και Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση?ΜΑΡΣ (κεντρική συντονιστική επιτροπή) και 3μελής διοικούσα επιτροπή),

2) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) – Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),

3) Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά (Ν. Χρυσόγελος και Φωτ. Κουβέλης),

4) Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάν. Καμμένος).

Τέλος, δήλωση συμμετοχής κατέθεσε και ο Συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια» (Δ. Κλαπάκης).

O Πάνος Καμμένος αρχικά είχε καταθέσει δήλωση συμμετοχής ως κόμμα (Ανεξάρτητοι Έλληνες), όμως στη συνέχεια κατέθεσε ανάκληση της αρχικής δήλωσης του και ακολούθησε νέα κατάθεση δήλωσης συμμετοχής ως συνασπισμός κομμάτων (Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες).