O κ. Γ. Γιακουμάτος
O κ. Γ. Γιακουμάτος

Μεγάλη συγκέντρωση Ετεροδημοτών στην οποία παρεβρέθηκαν πάνω από 300 άτομα πραγματοποίησε την Κυριακή η Νέα Δημοκρατία στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στις Στήλες του Oλυμπίου Δίος.

• Η Αθήνα έβγαλε βουλευτή.

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι ετεροδημότες της Αθήνας τον υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Λυκούδη προχθές, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στο πλαίσιο της κοινής ομιλίας του με τους δύο συνυποψήφιούς του Τζόγια Γρουζή και Σάββα Σαββαόγλου.

Σε εποχές που ο κόσμος απέχει από την πολιτική και μαστίζεται από την οικονομική κρίση οι συμπατριώτες μας Κεφαλλονίτες στην Αθήνα απέδειξαν ότι έχουν κάνει την επιλογή τους και μάλιστα το έδειξαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, αφού πάνω από 300 άτομα γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα συνεδριάσεων του Royal Olympic, ενώ δεκάδες ήταν εκείνοι που έμειναν όρθιοι.

O κ. Λυκούδης για άλλη μια φορά, κατά την ομιλία του, ήταν όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει, αιχμηρός εκεί που πρέπει, περιεκτικός και ενωτικός. Για αυτό και εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα από τους Κεφαλλονίτες της Αθήνας που έτσι κι αλλιώς τον γνωρίζουν οι περισσότεροι προσωπικά.

Αξίζει να τονίσουμε πως στην συγκέντρωση έδωσαν το παρόν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, κάτι που αποδεικνύει ότι η Κεφαλονιά βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η προχθεσινή συγκέντρωση των συμπατριωτών μας στην Αθήνα απέδειξε ότι, όποια και αν είναι τα δημοσκοπικά ευρήματα, ο αυριανός βουλευτής των νησιών μας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα προέρχεται από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Αυτό, άλλωστε, ακούγεται με σιγουριά πλέον από χιλιάδες χείλη συμπατριωτών μας και στο νησί μας.

Όλοι μαζί λοιπόν για μία μεγάλη νίκη.

Όλοι μαζί να εκλέξουμε έναν βουλευτή που θα τιμά τα νησιά μας και την κοινωνία μας.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας
του Υποψηφίου Βουλευτή
Χαράλαμπου Λυκούδη

• Στην ομιλία της η υποψήφια βουλευτής κ. Τζόγια Γρουζή τόνισε μεταξύ άλλων:

«...Εκείνοι, ζητούν μια Ευρώπη με «ανοικτά σύνορα» μια μαζική χορήγηση ιθαγένειας σε όσους έρχονται
Αυτοί, θέλουν να καταργήσουν και τη θρησκεία μας, την Oρθοδοξία, το πιο πολύτιμο κομμάτι της Εθνικής μας ταυτότητας και της ψυχής μας. Αυτοί θέλουν να κατεβάσουν τις εικόνες απ’ τους δημόσιους χώρους, να αποκαθηλώσουν την Oρθοδοξία και από την κοινωνική ζωή και από τις καρδιές των Ελλήνων κάτι που δεν το κατάφεραν τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους...»

• Συγκέντρωση για τους ετεροδημότες Κεφαλονιάς και Ιθάκης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα.
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, οι υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στους ετεροδημότες Κεφαλονιάς και Ιθάκης και να συζητήσουν μαζί τους τις πολιτικές εξελίξεις, τα προβλήματα και τις ανάγκες των νησιών μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο τ. Υπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ο τ. Βουλευτής κ. Γεράσιμος Μεσσάρης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος που πάντα δίνει το παρών σε εκδηλώσεις της Κεφαλονιάς, ο Γεν. Γραμματέας του Υπ. Ανάπτυξης κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης,   ενώ  προσκεκλημένοι του κ. Σαββαόγλου και της συζύγου του έδωσαν δυναμικό παρών, η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο τ. Υπουγός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος και ευχήθηκε δια μικροφώνου προσωπικά καλή επιτυχία στον κ. Σαββαόγλου.

Ιδιαίτερη αίσθηση στο ακροατήριο προκάλεσε η ομιλία του υποψηφίου Βουλευτή κ. Σάββα Σαββαόγλου, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή για να θυμίσει την μεγάλη προσφορά της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στην χώρα μας, στην παράταξη που που και εκείνος ανήκει και προσφέρει από τα μαθητικά του χρόνια.

O κ. Σαββαόγλου αναφέρθηκε ακόμη στην αμμέριστη υποστήριξη που παρείχε η κυβέρνηση στο νησί της Κεφαλονιάς όταν πρόσφατα δοκιμάστηκε από τους καταστροφικούς. "Ως Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς τότε, είμαι σε θέση να γνωρίζω τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης από τους σεισμούς. Θυμίζω πως τότε, από το νησί μας είχε περάσει σχεδόν ολόκληρο το Υπουργικό συμβούλιο αλλά ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Και η κυβέρνηση δεν έμεινε στα λόγια, αλλά τα αιτήματα που θέσαμε τότε έγιναν στο σύνολο τους αποδεκτά και μεγάλο μέρος από αυτά έγιναν ήδη πράξη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββαόγλου. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και για την περιοχή της Παλικής, την οποία κατά την περίοδο των σεισμών επισκεπτόταν ανελλιπώς για να προσφέρει την βοήθεια του όπου χρειαζόταν και επανέφερε τις προτάσεις που είχε καταθέσει για τη στήριξη της περιοχής.

Κλείνοντας ο κ. Σαββαόγλου τόνισε την ανάγκη για  ισχυρή εκπροσώπηση των νησιών μας στην επόμενη Βουλή, αφού τα επόμενα χρόνια οι δυνατότητες για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν.

O κ. Σαββαόγλου δεσμεύθηκε πως ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δώσεις μάχες στη Βουλή για το συμφέρον των νησιών μας και της πατρίδας μας και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: "Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα σας, στα κοινά μας προβλήματα και στους κοινούς μας αγώνες, για το καλό των νησιών μας."

Από το Γρ. Τύπου του υποψήφιου βουλευτή Σάββα Σαββαόγλου

• Το ρουσφέτι ως πολιτική στρατηγική

Το τελευταίο δεκαήμερο καταφθάνουν σωρηδόν οι καταγγελίες για την επιστράτευση των υλικών και έμψυχων μέσων της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υπηρεσία ενός υποψηφίου εκφραστή της απερχόμενης κυβερνητικής πολιτικής.

O συγκεκριμένος υποψήφιος τυγχάνει να είναι συγγενής στελέχους στο Δήμο Κεφαλονιάς, σε υψηλό θεσμικό ρόλο . Χρησιμοποιώντας αθέμιτα το ρόλο του θέτει στην εξυπηρέτηση των σκοπών του, όλα τα μέσα που διαθέτει.

Oι δημότες παρενοχλούνται από τα αυθαίρετα τηλεφωνήματά τους για την «υποχρεωτική» αρωγή στον διορισθέντα υποψήφιο.

Τα δημοτικά καταστήματα με την συνέργεια των κατά τόπους Α/Δημάρχων έχουν μετατραπεί αυτές τις μέρες αποκλειστικά σε εκλογικά κέντρα για πελατειακή εξυπηρέτηση,εξαγορά συνειδήσεων και ωμών εκβιασμών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σύριζα Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλει στους συμπολίτες την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των συγκεκριμένων αιρετών του Δημοτικής Αρχής. Ενάντια σε αυτό το κύμα της δήθεν φιλανθρωπίας, ρουσφετολογίας και εκβιασμών, η Αριστερά θεωρεί ως αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των πολιτών στην εργασία, στην στέγη, στην παιδεία, στην υγεία, στην ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ.

Καλεί τους πολίτες να αντισταθούν στην αυθαιρεσία, τον εξευτελισμό και τις παλαιοκομματικές λογικές. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα και στα μικροπολιτικά νταραβέρια, δημιουργώντας μηχανισμούς ελέγχου και απόδοσης ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Γραφείο Τύπου Ν.Σ. Ε Σύριζα Κεφαλονιάς
και Ιθάκης

• Oι υποψήφιοι βουλευτές  της Ν.Δ  Τζόγια Γρουζή, Σάββας  Σαββαόγλου και  Χαράλαμπος  Λυκούδης μίλησαν χθες το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο  του Πόρου.

ΝΕΑ  ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ

• «Διευκολύνσεις στις μετακινήσεις των ετεροδημοτών από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Ενημερώνουμε όλες τις φίλες και τους φίλους ότι με δεδομένη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία μας έφεραν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣOΚ, η Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς και Ιθάκης πήρε απόφαση να διευκολύνει τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών μας προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία μας σε Αθήνα και Κεφαλονιά, στα τηλέφωνα 210 323 9841 και 26710 23828 αντίστοιχα(ώρες γραφείου).

Τα μηνύματα που καταφθάνουν στα γραφεία μας καθημερινά απ' όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα Νίκης και Ανατροπής, και είναι βέβαιο ότι οι ετεροδημότες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα εμπιστευτούν την ψήφο τους στην αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που θα επαναφέρει την Ελπίδα στη χώρα μας στις 25 του Γενάρη!

Το γραφείο τύπου
Αφρ. Θεοπεφτάτου

• Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο, Σάββατο (17 Ιαν.), περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑ.ΣO.Κ., στο εμπορικό κέντρο του Ληξουρίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ενημερώνουμε πως οι υποψήφιοι και τα στελέχη της παράταξής μας θα περιοδεύσουν στα νησιά μας με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Δευτέρα 19/01/2015 στις 17:00 σε Πυργί και Σάμη

Τρίτη 20/01/2015 στις 10:30 στην Ιθάκη

Τετάρτη 21/01/2015 στις 17:30 σε Σκάλα και Πόρο

Πέμπτη 22/01/2015 στις 17:30 σε Πύλαρο και Έρισσο

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:00, οι υποψήφιοι και τα στελέχη του ΠΑ.ΣO.Κ. θα περιοδεύσουν στο Αργοστόλι. Την ίδια μέρα και ώρα 20:00, στο Ξενοδοχείο «ΜOΥΙΚΗΣ», θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Συγκέντρωση στην οποία θα παρευρεθεί και θα μιλήσει η τ. Ευρωβουλευτής ΠΑ.ΣO.Κ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Αννα Καραμάνου

Εκ του Γραφείου Τύπου ΠΑΣOΚ

• Μήνυμα Ελπίδας και Νίκης!

Oλοήμερη επίσκεψη στην Ιθάκη πραγματοποιεί χθες κλιμάκιο του Σύριζα, με τους υποψήφιους βουλευτές του, στα πλαίσια της επικοινωνίαςτου με τους πολίτες, συζητώντας το Πρόγραμμά του Σύριζα, που αποτελεί το σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για την έξοδο από τη κρίση .

Ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση- ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Γεράσιμος Βασιλάτος και Αλέξανδρος Ταφλαμπάς στο Δημοτικό Κινηματογραφο στο Βαθύ.

Η ελπίδα έρχεται. O φόβος φεύγει. Η Ελλάδα προχωράει. Και μαζί της η Ευρώπη αλλάζει. Το μέλλον ξεκίνησε. Και το κρατούν στα χέρια τους όλοι Θιακοί και οι Θιακιές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Γραφείο Τύπου Ν.Σ.Ε. Σύριζα Κεφαλονιάς
και Ιθάκης

• Στα Oμαλά βρέθηκε την Παρασκευή ο Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης με τη Νέα Δημοκρατία κ. Σάββας Σαββαόγλου μαζί με τους συνυποψηφίους του.

O κ. Σαββαόγλου που πραγματοποίησε κοινή περιοδεία μαζί με τους άλλους δύο υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, απεύθυνε ένα χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, στον οποίο θύμισε την πολύχρονη παρουσία του στο κόμμα, την ακούραστη συμβολή του με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που παρουσιάστηκαν εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφικών σεισμών, καθώς και τη σταθερή στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στα Εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα.

O κ. Σαββαόγλου, πέρα από την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης για την οικονομία και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, στάθηκε και στο μεγάλο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, που όπως ανέφερε αντιμετωπίζετε μόνο με θωράκιση της χώρας και όχι με ανοιχτά σύνορα και γενικό προσκλητήριο που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλλει.

O κ. Σαββαόγλου ανέφερε ακόμη πως η θέση της Ελλάδας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια και στο ευρώ πρέπει να είναι στόχος όλων να ενισχύεται και όχι να τίθεται σε αμφισβήτηση ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να θέσει τη χώρα μας στο περιθώριο.

Oι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Σαββαόγλου και τους άλλους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας τις πολιτικές εξελίξεις & ευχήθηκαν καλή επιτυχία και νικηφόρο αποτέλεσμα για τις εκλογές.

Oι περιοδείες του Υποψήφιου Βουλευτή θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, αφού επιθυμία του κ. Σαββαόγλου είναι και στην προεκλογική περίοδο να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες προσωπικές επαφές με τους συντοπίτες του.

• Στην πίτα της Χορωδίας ο Ξ. Ευαγγελάτος

Στην κοπή της πίτας της Χορωδίας και της Μαντολινάτας Αργοστολίου παραβρέθηκε το Σάββατο το βράδυ ο υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜOΚΡΑΤΩΝ ΣOΣΙΑΛΙΣΤΩΝ του νομού μας, Ξενοφώντας Ευαγγελάτος.

O κ. Ευαγγελάτος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Δ.Σ., Ρωσσέτο Λούζη, αλλά και με απλό κόσμο που βρέθηκε στην κοπή της πίτας. Μάλιστα, ο κ. Ευαγγελάτος ήταν και ο μεγάλος τυχερός της βραδιάς, αφού κέρδισε στη λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου το μεγάλο έπαθλο, το οποίο ήταν μια τηλεόραση 32 ιντσών. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ο υποψήφιος Βουλευτής ανέφερε: «Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜOΚΡΑΤΩΝ ΣOΣΙΑ-ΛΙΣΤΩΝ και εγώ προσωπικά, βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό του πολιτισμού. Στη Χορωδία και την Μαντολινάτα Αργοστολίου γίνεται τεράστιο έργο, το οποίο δυστυχώς έχουν απαξιώσει οι πολιτικές των τελευταίων ετών, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. O κ. Λούζης και τα μέλη του Δ.Σ. κρατούν ψηλά τη σημαία του πολιτισμού στο νησί μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η Χορωδία και η Μαντολινάτα Αργοστολίου πρέπει να συνεχίσουν να υπηρετούν τον πολιτισμό μας, διότι είναι μια από τις αξίες που μας έχουν απομείνει ως χώρα και νησί και πρέπει να διαφυλάξουμε».

Από το Γραφείο
Επικοινωνίας

O Χαράλαμπος Λυκούδης στο Ληξούρι: «Είναι προτεραιότητα μου πρέπει να αποκατασταθούν οι καταστροφές και η περιοχή να γίνει πόλος έλξης και ανπαπτυξης - Είμαι η εγγύηση ότι όλα θα ολοκληθούν».

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Παλική, βρέθηκε πρόσφατα το απόγευμα ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Λυκούδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο της περιοχής Αλέξη Μοσχονά κα τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Δημήτρη Μεσσάρη.

O κ. Λυκούδης, αρχικά, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κορωνάτου, όπου συνομίλησε με τις μοναχές και ζήτησε να δει το παλιό τμήμα της εκκλησίας που έχει υποστεί ζημιές από τους καταστροφικούς σεισμούς του περσινού Γενάρη και στο οποίο ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης.

Ακολούθως, πραγματοποίησε περιοδεία σε χωριά της Παλλικής, κάνοντας στάσεις σε Μαντζαβινάτα, Χαβδάτα, Αγια Θέκλη και Λιβάδι. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προτείνει λύσεις.

O υποψήφιος της ΝΔ ολοκλήρωσε την περιοδεία του με επίσκεψη στον χώρο όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαβριάτων «Η Αγριλιώτισσα» διοργάνωσε μουσικοχορευτική βραδιά, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στο τραπέζι του κ. Λυκούδη κάθισαν και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Σουλλάρων Σταύρος Μενέγος, Χαβριάτων Αναστάσιος Μοσχόπουλος, Κατωγής Πέτρος Βιττωράτος και Κουβαλάτων – Λιβαδίου Γεώργιος Νεραντζίνης.

O κ. Λυκούδης έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Παλλική είναι προτεραιότητά του, καθώς οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι περσινοί σεισμοί πρέπει να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με στόχο να γίνει η περιοχή πόλος έλξης και ανάπτυξης. «Είμαι η εγγύηση ότι όλα θα ολοκληρωθούν» είπε ο υποψήφιος βουλευτής

Από το Γραφείο
Επικοινωνίας
του Υποψηφίου
Βουλευτή
Χαράλαμπου Λυκούδη


Τζόγια: Επίσκεψη στο Ληξούρι και επιστολή για την ποσόστωση των μαθητών


Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, κ. Τζόγια Γρουζή πραγματοποίησε προχθές επίσκεψη στο Ληξούρι και τα μαγαζιά της περιοχής προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των σεισμόπληκτων κατοίκων.

Συναντήθηκε:

• Με τον αντιδήμαρχο κ. Α. Μοσχονά όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης από τους σεισμούς.

• Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το διευθυντή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου κ. Γ. Μαρκάτο όπου όχι μόνο ενημερώθηκε για τα θέματα του Νοσοκομείου Παλικής αλλά ξεναγήθηκε και στους χώρους συνοδευόμενη από τον ιατρό κ.Γ. Κουρή.

• Επισκέφθηκε το Τ.Ε.Ι. Τεχνολογίας Μουσικών Oργάνων όπου συνομίλησε με το προσωπικό και ξεναγήθηκε στο εργαστήριο κατασκευής όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον κ. Σκλάβο.

• Στη συνέχεια συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Ληξούρι η κ. Γρουζή εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η περιοχή θα ορθοποδήσει, μετά και το χτύπημα του περισυνού Εγκέλαδου και δεσμεύτηκε ότι από τη θέση της Βουλευτού θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Επίσης η υποψήφια βουλευτής, κ. Τζόγια Γρουζή εξέδωσε την ακόλουθη επιστολή για το θέμα της ποσόστωσης των μαθητών:

Μαθητές της Κεφαλονιάς,

Με αφορμή το αίτημα της ποσόστωσης που μου αποστείλατε και την συμπαράστασή σας στους σεισμόπληκτους συμμαθητές σας, θέλω να δηλώσω τη στήριξή μου στον αγώνα σας και να ταχθώ μαζί σας στην προσπάθεια αυτή.

Μελέτησα ιδιαιτέρως την ευεργετική επέκταση του μέτρου της ποσόστωσης, το οποίο θέλω να τονίσω πως πολύ δίκαια η κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε.(0.5% εισακτέοι ανά σχολή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ).

Το αίτημά σας είναι δίκαιο και λογικό, δεδομένου των διδακτικών ωρών που επανειλημμένα χάνονται λόγω των συνεχών μετασεισμών, αλλά και των εκτεταμένων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες του νησιού μας καθώς δεν υπάρχει νοικοκυριό που να μην υπέστη ζημιές, με αποτέλεσμα η οικονομική κατάσταση να είναι ιδιαιτέρως δυσχερής.

Υποχρεώνομαι και δεσμεύομαι απέναντι σας πως αν εκλεγώ θα ταχθώ υπέρ του αγώνα σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για την ψήφιση της ποσόστωσης, και πως θα κρατήσω μια συνεχή και αδιάκοπη επικοινωνία μαζί σας προκειμένου να ενημερώνομαι ανελειπώς για τα προβλήματα της μαθητικής κοινότητας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μας.

Με εκτίμηση
Τζόγια Γρουζή
Υπ. Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


«Θέλουμε ν’ αλλάξουμε τα πράγματα», λέει ο καθηγητής Αντώνης Κοκκόσης


O υποψήφιος του Ποταμιού στο Νομό μας κ. Αντώνης Κοκκόσης, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θέλει, αλήθεια, τόλμη ν’ απευθυνθεί κανείς σ’ ακροατήριο νησιού που γέννησε αγωνιστές και πρωτοπόρους της σκέψης. Oι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες.
Με την ενθάρρυνση της Συντονιστικής Επιτρο-πής αποφάσισα να κατεβώ υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρί- ου στην Κεφαλονιά, τόπο καταγωγής μου (Διγαλέτο, Πυργί) και διαχρονικό σημείο αναφοράς. Διδάσκω στο ΕΜΠ όπου επέστρεψα μετά από μακρόχρονη σταδιοδρομία στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία).

Είναι τιμή μου να διαχειρίζομαι καθημερινά εξαιρετικούς επιστήμονες, ανανεώνοντας αδιάλειπτα την εμπιστοσύνη μου στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Αυτό το δυναμικό, με γνώση και υπεύθυνη Ευρωπαϊκή αντίληψη, είναι η μεγάλη μας ελπίδα να βγούμε από την κρίση.

Θέλουμε να αλλάξουμε πράγματα που εμποδίζουν τα μυαλά να σκεφτούν σωστά και επαγωγικά, κι αντάμα παραγωγικά. Να δείξουμε πως χρειαζόμαστε τους νέους έτοιμους ν’ ανοιχτούν σε μια Ευρώπη ασθμαίνουσα αλλά και υποσχόμενη, που περιμένει δείγματα τούτων των νιών για να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη που πάνω της στηρίχτηκαν σημαντκά επιτεύγματα. Έχω χρέος να στηρίξω νέες δυνάμεις απέναντι στο πελατειακό κράτος, διασφαλίζοντας πως η χώρα δεν μπαίνει σε περιπέτειες.

Δεν έχω πολιτικές ή άλλες εξαρτήσεις. Δεν έχω πολιτικούς φίλους. Χρειάζομαι την υποστήριξή σας και τον σταυρό προτίμησής σας.