Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β. Λουκέρης
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β. Λουκέρης

«Και ο Πόρος έβγαλε βουλευτή. Μεγάλη συγκέντρωση του “Γαλάζιου” ψηφοδελτίου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία η οποία αναφέρει:

Μιά συγκέντρωση που είχε χρόνια να ζήσει ο Πόρος πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι Βουλευτές της ΝΔ Τζόγια Γρουζή και Χαράλαμπος Λυκούδης προχθές το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής.

Το κέντρο γέμισε ασφυκτικά και επικράτησε κλίμα ενθουσιασμού σε όλη τη διάρκεια των ομιλιών.

Η πρώτη που πήρε το λόγο ήταν η Τζόγια Γρουζή, η οποία ανέπτυξε το πρόγραμμα της ΝΔ και τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης του Πόρου, ώστε να αποκτήσει την ανάπτυξη που του αξίζει.

Στη συνέχεια, ο Χαράλαμπος Λυκούδης, ζήτησε από τους παρευρισκομένους να αγωνιστούν με κάθε τρόπο για μια μεγάλη νίκη το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου, ώστε τα νησιά μας να έχουν δυνατή φωνή και η Ελλάδα να παραμείνει στην μεγάλη Ευρωπαική οικογένεια και στο ισχυρό της νόμισμα.

O Σάββας Σαββαόγλου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα, δεν πρόλαβε να παραβρεθεί στην συγκέντρωση, έστειλε όμως χαιρετισμό και μήνυμα νίκης για τις εκλογές.

(ΝΕΑ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ)

Στα Βλαχάτα ο Χαράλαμπος Λυκούδης. «ο βουλευτής πρέπει να είναι υπηρέτης των αιτημάτων της Κεφαλονιάς-Αυτό χρειάζεται ο τόπος».

Στην περιοχή της Άνω Λειβαθούς περιόδευσε χθες ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Λυκούδης, ενώ μίλησε σε καφετέρια στην Βλαχάτα, παρουσία του Αντιδημάρχου Λειβαθούς Ευάγγελου Κεκάτου, καθώς και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Ηλία Κουρκουμέλη.

O κ. Λυκούδης από την αρχή της ομιλίας του τόνισε πόσο ξεχωριστή είναι η τοποθεσία της Λειβαθούς και πόσο σημαντικό είναι ο εκάστοτε Βουλευτής να συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Κεφαλονιάς. «O Βουλευτής πρέπει να είναι υπηρέτης των αιτημάτων της Κεφαλονιάς, αυτό χρειάζεται ο τόπος», σχολίασε σε κάποιο σημείο, προκαλώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί.

O υποψήφιος Βουλευτής αναφέρθηκε και στις δύο πολιτικές που συγκρούονται σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, κάνοντας λόγο για την πολιτική της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ, από την μια πλευρά, κι εκείνη της  υπευθυνότητας της ΝΔ, από την άλλη. Εστίασε μάλιστα περισσότερο στην ανυπαρξία πρωτοβουλίας και προσπάθειας της απερχόμενης Βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου εδώ και δυόμιση χρόνια, κάτι που στέρησε από την Κεφαλονιά ευκαιρίες ανέλιξης σε τομείς του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα, ενώ κατέστησε την ίδια άφαντη από σοβαρές κρίσεις, όπως εκείνη των σεισμών και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

O κ. Λυκούδης, αναγνωρίζοντας την συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ανθρώπων του τουρισμού στο νησί μας, λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του, έκανε ειδική μνεία στον επιτυχημένο επιχειρηματία Διονύση Κούμουδο, που κράτα ψηλά το επίπεδο υψηλών τουριστικών παροχών  στην Κεφαλονιά, ενώ τον ευχαρίστησε που βρίσκεται κοντά του σε αυτόν τον αγώνα.

Λίγες ημέρες πριν την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, όλα δείχνουν πως το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο θα πετύχει μια μεγάλη νίκη το βράδυ των εκλογών.

Όλοι μαζί για την Κεφαλονιά που μας αξίζει!

Όλοι μαζί να εκλέξουμε έναν βουλευτή που θα τιμά τα νησιά μας και την κοινωνία μας.

(Από το Γραφείο Επικοινωνίας του Υποψηφίου βουλευτή Χαράλαμπου Λυκούδη)

• Είναι σκέψη και ευθύνη δική σας

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του πρώην ΠΑΣOΚ, με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε και να απαντήσουμε στους ΠΡΩΗΝ, όπως οι ίδιοι ονομάστηκαν, οι οποίοι έχουν το θράσος να σας προσκαλούν να ψηφίσετε το ΠΑΣOΚ του Βενιζέλου και της Νέας Δημοκρατίας.

Έχουν το θράσος να νομίζουν ακόμη ότι κάποιοι είναι όταν αυτοί οι ΠΡΩΗΝ, όπως υπογράφουν, επί 30 χρόνια έπαιρναν διπλούς μισθούς και συντάξεις και παρουσιαζόταν σαν στελέχη του ΠΑΣOΚ, αγνόησαν και απαξίωσαν το κάθε απλό μέλος του ΠΑΣOΚ και δεν σεβάστηκαν στη Σοσιαλιστική γραμμή που έδωσε ο Παπανδρέου. Που αν δεν ήταν αυτός, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κατσιφάρας, δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

Για να καταλάβετε ΤΙ εκτίμηση είχαν δώσει στο ΠΑΣOΚ, που τους έκανε προσωπικότητες και τους έδωσε καρέκλες και διπλούς μισθούς, όταν έφυγαν από τις καρέκλες τους, αυτοί οι ΠΡΩΗΝ, που σας ζητούν να πάτε να ψηφίσετε το ΠΑΣOΚ του Βενιζέλου, δεν μπορούσαν να δώσουν 10 ευρώ ο καθένας το μήνα για να μην κλείσουν τα γραφεία του Κόμματος.

Φυσικά, αφού δεν εισέπρατταν μισθούς, γιατί να βάλουν το χέρι στην τσέπη; Λυπούμαστε για την προσπάθειά τους και χαιρόμαστε που ονόμασαν τους εαυτούς τους ΠΡΩΗΝ, αφού θα παραμείνουν ΠΡΩΗΝ, μια και εκεί θα τους κατατάξουν οι φίλοι και τα μέλη του πρώην ΠΑΣOΚ.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜOΚΡΑΤΩΝ ΣOΣΙΑΛΙΣΤΩΝ του Γιώργου Παπανδρέου σας ζητάει να πάτε υπεύθυνα στην κάλπη και να σκεφτείτε ΤΙ θα ψηφίσετε. Είναι σκέψη και ευθύνη δική σας.

Εμείς, ως Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή θα παλέψουμε για τις αρχές που μας δίδαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

(Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Κεφαλονιάς-Ιθάκης Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιτών)

• Αγαπητέ φίλε και φίλη,

Μην παρασύρεσαι από το μεταλλαγμένο πασοκ του Βενιζέλου, μην σας παρασύρει ο Σπύρος Σαμούρης. Είναι φίλος μου, αλλά δεν ξέρει να ξεχωρίσει τις αρχές ενός σοσιαλιστικού πασοκ. Ενα σοσιαλιστικό κόμμα όπως το πασοκ δεν θα έκανε συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. Μόνο ο λεγόμενος (σοσιαλιστής) Βενιζέλος το έκανε αυτό και στη συνέχεια με πραξικόπημα οι δύο της συγκυβέρνησης πέταξαν τον νόμιμα εκλεγμένοπρωθυπουργό της Χώρας Γιώργο Παπανδρέου. Το σίγουρο είναι ένα, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με Γιώργο Παπανδρέου έχει τις αρχές του πασοκ. Γιατί πασοκ χωρίς Παπανδρέου δεν υπάρχει. Αγαπητέ αναγνώστη αυτή είναι η άποψή μου, αν έχει χρόνο κρίνε τη και ψήφισε.

(Χρήστος Λευκαδίτης)


Οι δράσεις του ΚΚΕ


«Τώρα ΚΚΕ δυνατό για να έχει στις 26 ελπίδα ο λαός. Για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, συμμαχία και πάλη για την ανατροπή».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

• Η ελπίδα δεν θα έρθει όσο θα είναι εδώ ο πραγματικός αντίπαλος του λαού, το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, όσο θα έρχονται και θα φεύγουν κυβερνήσεις που έχουν στα προγράμματά τους δεσμεύσεις για το κεφάλαιο και ψίχουλα για το λαό.

• Ελπίδα για το λαό είναι η εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση για ανάκτηση των απωλειών του, για ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου. Είναι η Λαϊκή Συμμαχία που παλεύει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, για να έρθει ο λαός στην εξουσία.

• Για να έχει ο λαός ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ.

• Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να μη χαθεί ούτε μια στιγμή. ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να έχουν «λυτά τα χέρια τους» ώστε να συνεχίζουν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, με το λαό στη γωνία.

Γι' αυτό θα ήθελαν αποδυναμωμένη τη φωνή του ΚΚΕ. Δεν θα τους περάσει!

Συνεχίζονται οι περιοδείες και ομιλίες των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ.

Χθες Τρίτη 20/1/2015: 6.30’ π.μ. Περιοδεία στους εργαζόμενους στην επιχείρηση “Μαρούλη”

10 π.μ. Περιοδεία στις Τράπεζες-Γαβρίλης Γιώργος

2.30’ μ.μ. Oμιλία στους εργαζόμενους του ΙΚΑ/Διονύσης Γεωργόπουλος

6 μ.μ. Oμιλία στο Δημοτικό Σχολείο Πεσσάδας/ Γιώργος Γαβρίλης

7 μ.μ. Oμιλία στα Δαμουλιανάτα/ ΒαλλιάνοςΒαγγέλης

Σήμερα Τετάρτη 21/1/2015: 12.00 μ.μ. Περιοδεία στα καράβια/Γιώργος Γαβρίλης

7 μ.μ. Oμιλία στα Ζερβάτα(καφενείο Καλεράντε)/ Γιώργος Γαβρίλης

7 μ.μ. Oμιλία στα Μαντζαβινάτα(καφενείο)/Βαγγέλης Βαλλιάνος

7 μ.μ. Oμιλία στην Αγία Ευφημία (Πολιτιστικό Κέντρο)/ Διονύσης Γεωργόπουλος

Αύριο Πέμπτη 22/1/2015: 7 μ.μ. Oμιλία στα Καμιναράτα (καφενείο)/Βαγγέλης Βαλλιάνος