H AΦPOΔITH ΘEOΠEΦTATOY

O ΣYPIZA, εκτός απ’ την προχθεσινή μεγάλη πανελλήνια νίκη του, νίκησε και στις βουλευτικές προεκλογές στο Νομό μας, όπως και στις δίδυμες εκλογικές αναμετρήσεις του 2012, ενώ η κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου επανεξελέγη βουλευτής για 3η συνεχόμενη φορά!

Μάλιστα αυτή τη φορά η εκλογή της έχει διαφορετικό χαρακτήρα αφού θα είναι πλέον κυβερνητική βουλευτής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Διοικητήριο (Τμήματα 125/125) ο ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά μας συγκέντρωσε 8.816 ψήφους (38,25%), έναντι 6.666 της Νέας Δημοκρατίας (28,92%), διαφορά 2.150 ψήφοι.

Τρίτο κόμμα ήλθε το ΚΚΕ με 2.152 ψήφους (9,34%), ενώ 4ο ήλθε η Χρυσή Αυγή με 1.394 ψήφους (6,05%). πέμπτο με 1.024 ψήφους (4,44%) ήλθε το πασοκ, 6ο το Ποτάμι με 896 ψήφους (3,89%), ενώ 7οι με 833 ψήφους (3,61%) ήλθαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Σε προχθεσινές δηλώσεις της στο Διοικητήριο, η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου τόνισε:

«Αγαπητοί φίλοι, αυτή η νίκη μετατρέπει τη σημερινή μέρα σε βεβαιότητα και την αυριανή μέρα σε σκληρή δουλειά. Αυτή η νίκη δεν ανήκει ούτε στην Αφροδίτη, ούτε στον Μάκη, ούτε στον Αλέξανδρο, ούτε καν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκει σε όλους αυτούς που υπερέβησαν την πολιτική τους τοποθέτηση και τις παραδόσεις τους, συσπειρώθηκαν γύρω μας, κλείσαν τ’ αυτιά τους σε κάθε τι μικρό και μεγάλο εκβιασμό και νίκησε σήμερα το ήθος και η αξιοπρέπεια στον τόπο μας. Αυτός ο λόγος μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη, μεγαλύτερη ευθύνη και χρειαζόμαστε όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω μας, από αύριο, γιατί αυτό σημαίνει ο πολιτισμός της Αριστεράς. Υπερβήκαμε και τις μεγάλες πλειοψηφίες με τη μεγάλη συσπείρωση του κόσμου γύρω μας ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσες και σε αυτό τον κόσμο ένα μεγάλο ευχαριστώ και το εννοώ ότι από αύριο πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, μας περιμένει σκληρή δουλειά. Ευχαριστώ και εσάς που έγινε ένας προεκλογικός αξιοπρεπής αγώνας και είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία που νομίζω θα συνεχιστεί με ότι προτάσεις και ό,τι ζητήματα βάζετε. Πάμε δυνατά παιδιά. Αλλάζουμε σελίδα, προχωράμε με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια στον  τόπο μας».

• Mπάκης: «Σας ευχαριστώ»

O πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής κ. Μπάκης Λυκούδης προσερχόμενος προχθές στο Κέντρο Τύπου στο Διοικητήριο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες Κεφαλονίτες και Θιακούς  που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς προτίμησης μεταξύ όλων των υποψηφίων από όλα τα κόμματα.

Θα τιμήσω αυτή τη βαριά παρακαταθήκη και θα παραμείνω στη πρώτη γραμμή του αγώνα.

Η μεγάλη πολιτική οικογένεια που δημιουργήσαμε έχει πφαρόν και μέλλον και είναι βέβαιον ότι θα πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις που έρχονται,
Συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του. Θα είμαι δίπλα του σε κάθε προσπάθεια για το καλό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

ΧΑΡΑΛΑΜΠOΣ ΛΥΚOΥΔΗΣ.

• Εξ’ άλλου ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Σαββαόγλου, δήλωσε τα εξής:

Να δώσω και εγώ με τη σειρά μου συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ για την επιτυχία του και σε όποιον βουλευτή τελικά εκλεγεί για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ετσι και αλλιώς έχω μάθει να προσφέρω, όποτε μου ζητηθεί, θα είμαι στη διάθεση του θα συνεργαστούμε για το καλό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Η επόμενη μέρα που μας απασχολει εμάς σαν Νέα Δημοκρατία είναι να παραμείνει η παράταξή μας ενωμένη, γιατί υπάρχει η επόμενη μέρα και νομίζω ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η παρίδα, όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, δεν περισσεύει κανείς και πρέπει κάποια στιγμή να υπάρχουν και ευρύτερες συνεργασίες για να μπορέσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Συγχαρητήρια και στο Μπάκη το Λυκούδη για την πρωτιά.

Oσον αφορά εμένα, έδωσα έναν αγώνα που ήξερα από την αρχή ότι είναι καταδικασμένος και άνισος, αλλά όπως εγώ είχα χρέος υπερασπίστηκα αυτό που πιστεύω, τις ιδέες μου και θα είμαι παρών και για την επόμενη μέρα και για τη Νέα Δημοκρατία και για την Κεφαλονιά και για την Ιθάκη και θα ευχαριστήσω όσους με τίμησαν και θα ευχαριστήσω και σας. Να’ στε καλά!

• Επίσης στο Διοικητήριο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεράσιμου Βασιλάτου δήλωσε τα εξής:

Η σημερινή Κυριακή είναι ιστορική για τα νησιά μας, για ην πατρίδα μας, για την Ευρώπη. O ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη δύναμη πανελλαδικά, πάμε για αυτοδυναμία και η Κεφαλονιά και το Θιάκι, θα έχουν ξανά συριζαίο βουλευτή.

Θελω να ευχαριστήσω όλους τους Κεφαλονίτες και Θιακούς, αλλά και τους ετεροδημότες που συνέβαλαν ουσιαστικά στη μεγάλη μας νίκη. Θέλω να τονίσω ότι είναι νίκη των νησιών μας, είναι νίκη της Δημοκρατίας ενάντια στις αντιλήψεις του παλαιοκομματικού τύπου, ενάντια στις προσπάθειες ποδηγέτησης των νησιών μας. Θέλω να ευχαριστήσω και τους συντρόφους, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίστηκν και συνέβαλαν ουσιαστικά στη νίκη αυτή.

Θεωρώ ότι η Κυριακή αυτή θα μείνει στην ιστορία. Θέλουμε όλους τους Κεφαλονίτες και Θιακούς δίπλα μας, στον αγώνα μας, για να κάννουμε τα όνειρά μας και τις δεσμεύσεις μας, προς όλους εσάς, πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

• Από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα η Ελλάδα και τα νησιά μας γύρισαν σελίδα και γράφουν μια νέα ιστορική διαδρομή.

Επιθυμώ να εκφράσω τις ευχές μου για ευόδωση του αγώνα τους για την ανόρθωση της Ελληνικής Κοινωνίας που πραγματικά το έχει ανάγκη Επίσης θα ήθελα ιδιαιτέρως να συγχαρώ την κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, για την επανεκλογή της και να της ευχηθώ καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της.

Ωστόσο,θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω όλους όσους αναγνωρίζουν στο πρόσωπο μου την προσφορά στον τόπο μου, τον ανιδιοτελή αγώνα μου για τα νησιά μας και τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι παρούσα στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας παραμένοντας πάντα σταθερή στις αρχές μου για να έχει ο τόπος μας ένα υγιές και ελπιδοφόρο μέλλον.

Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας όλους.

Με εκτίμηση
ΤΖOΓΙΑ ΓΡOΥΖΗ
υποψήφια βουλεύτης
Νέας Δημοκρατίας
Κεφαλονιάς και Ιθάκης