Ενώπιον της πραγματικότητας, με απλά και λίγα λόγια

ΠOIOΣ δεν έβλεπε πως ο προφήτης των (Εθνό)μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ-προεκλογικά-, σήκωσε απίστευτα υπερβολικά ψηλά τον πήχυ προκειμένου να πρωθυπουργεύσει, αφού κοιτώντας την ...πονούσε η σφαή τους; Και όμως τα κατάφερε, με ευνοϊκό άνεμο, και τον πέρασε με το πρώτο άλμα! Και είπαν οι Ελληνες: Κάτι καλύτερο θα δούμε απ’ όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε και πάθαμε.

Τώρα οι Ευρωπαίοι -που ως Χριστιανοί-, διακρίνοντας διά το λίαν υψηλό επίπεδο αισθημάτων αλληλεγγύης, δεν περίμεναν κάποιοι πως θα αντιδράσουν όπως άντέδρασαν;

Δηλαδή «όχι» σε όλα! Γιατί κατά βάθος -πουδεν κρύβεται-, υπάρχει ανυποχώρητη η πρόθεσή τους, προγραμματισμένη, να μας ξεζουμίσουν! Να πάρουν τον πλούτο μας, χερσαίο και υποθαλάσσιο, μήπως κατάλαβε ποτέ κανείς πως εμείς -ως δορυφόροι (μικρό κράτος)-, θα είχαμε καλύτερη τύχη, δηλαδή ανθρώπινη μεταχείριση;

Τώρα πρωθυπουργός, υπουργοί, αρχίζουν με «επιδέξιον» τρόπον εγκατάληψιν (τακτικήν υποχώρησιν), πολλών υπεσχημένων και στρογγυλοποιούν άλλα, υπό την ασφυκτική πίεσιν -φυσικά- των δανειστών και Βορείων συμμάχων μας, των Νοτίων λίαν εξασθενησμένων και παραπαιόντων!

Δεν πρέπει όμως να αγνοηθεί -από στενοκέφαλους και ενδεχομένως καιροσκόπους-, η προσπάθεια των ημετέρων της Κυβέρνησης που κάνει σκληρό αγώνα μέχρι στιγμής, εμ τα δικά της «όχι»; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Θα την κρίνουμε και θα την συγκρίνουμε (με τις προγενέστερες).

Βέβαια η «Θεσσαλονίκη» που ξέραμε κι’ ακούσαμε, θα κατέβει αρκετά χαμηλά! Μπορεί να φθάσει μέχρι την Πάτρα! Εύχομαι όχι πιό κάτω, στην Κρήτη...

ΥΓ.

• Μη δίνετε μεγάλη σημασία στα όποια φάλτσα! Στις ανυπόφορες παραφωνίες! οπως της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών, των αγραββάτιστων, αλλ’ εγγράματων και εκείνων που κυκλοφορούν με μηχανάκια ή παλιαυτοκίνητα, αλλά και άλλα πολλά που βλέπετε και σας παραξενεύουν συγκρίνοντάς τα με τα ήθη και έθιμά μας, των παλιών, των αντιδραστικών, των πισωδρομικών.

• Είδα, εκτός του Μεϊμεράκη και τον Κώστα Καραμανλή (τέως...) χωρίς γραββάτα και αισθάνθηκα έμπρακτα το πνεύμα και το νόημα πάσης «αλλαγής» ουχί επί τα χείρω, ευχόμενος για τα μη χοίρου χειρότερα!

• O εκ του καθημένου χαιρετισμός (χειραψία) του Αντωνάκη προς τον νέον πρωθυπουργό, μπορεί να είναι μεν ευθέως ανάλογη προς τας συνήθειας του ΣΥΡΙΖΑ, αντίκειται όμως προς τας των ...Μεσσηνίων (ως μη εθισμένων ασχημονείν...).

• Θαύμασαν πολλοί την περίπτωση -διά πρώτη φοράν στα Ελληνικά Πολιτικά χρονικά- «διαμαρτυρίας ανθρώπων (...οπαδών), συμπαράστασης στη Κυβέρνηση! (Του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς).
Μα ωρές εξυπνάκηδες, αγωνιστάδες, ποιό άλλο κόμμα διαθέτει ελεγχόμενην αγέλην; Λέει το αρμόδιο όργανο: «Να βγούνε οι γαλοπούλες και να φωνάζουνε». Και αμέως, όλες στη σειρά ...ακολουθούν την πρώτη! Γκλιάου-γκλιάου-γλιάου, γκλού-γκλού! Μπορείτε να φαντασθείτε -ας πούμε-, Νεοδημοκράτες να είχαν βγεί λαλώντας υπέρ της κομματικής Κυβέρνησης; Αυτές και παρόμοιες κινήσεις ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα στο χώρο του Δημοκρατικού-Προοδευτικού-Σοσιαλιστικού-Συνταγματικού ημισφαιρίου! Αυτά τα ολίγα, για να έχετε σφαιρική ενημέρωση!