Φάση από τον αγώνα Διλινάτα-ΑΟΚΙ (φωτό sportsthea)
Φάση από τον αγώνα Διλινάτα-ΑΟΚΙ (φωτό sportsthea)

Τα πρωτοπόρα της Α’ Κατηγορίας Διλινάτα, αφού απέκλεισαν χθες τον αοκι απ’ το Κύπελλο, θα βρεθούν και στον τελικό της διοργάνωσης απέναντι στον Παλληξουριακό, ο οποίος νίκησε τα Φωκάτα 2-0.

Oι Διλινάδες, με ήρωα τον τερματοφύλακα Λευτέρη Καλαφάτη, πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό, αφού νίκησαν τον αοκι στα πέναλτι με 3-2.

O τερματοφύλακας Λ. Καλαφάτης βρέθηκε σε μιά εκπληκτική μέρα και απεκρούοντας τρία πέναλτι «σφραγίζοντας» τη μεγάλη πρόκριση των Διλινάτων.

Το ματς σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, ενώ αρχικά τα Διλινάτα είχαν ελαφρά υπεροχή. Στη συνέχεια ο αοκι ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά και στα 120 λεπτά το ματς έμεινε στο 0-0, αφού οι δύο ομάδες έχασαν κάποιες ευκαιρίες.

Στο 14’ οι Διλινάδες διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή που δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Διονύση Τζωρτζάτου απ’ τον Ηλία Κοσμάτο.

Η σειρά των πέναλτι:

Αναλυτής Θ. (Δ) αποκρούει ο Πραστέλλας.
• Πολλάτος Αλ. (Α) αποκρούει ο Καλαφάτης.
• Κορσιάνος (Δ) γκολ 1-0.
• Λογκόνης (Α) γκολ 1-1.
• Κατσούρης (Δ) γκολ 2-1.
• Κούκλης (Α) γκολ 2-2.
• Τανουσάι (Δ) δοκάρι.
• Πολλάκης (Α) αποκρούει για δεύτερη φορά ο Καλαφάτης.
• Χαραλαμπόγλου (Δ) γκολ 3-2.

Και τελευταία η «μονομαχία» των τερματοφυλάκων που ανέδειξε νικητή τον Λ. Καλαφάτη, ο οποίος αποκρούει το πέναλτι του Γ. Πραστέλλα στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό και συγχρόνως «πνίγεται» στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Τελικό αποτέλεσμα Διλινάτα-Α.O.Κ.Ι. 3-2.

Μέτρια η διαιτησία του κ. Κ. Κιόσης (Χρ. Αβάζαρος και Β. Μουζακίτης).

Διλινάτα (Γκ. Ρέντσι): Καλαφάτης, Κουρκουμέλης, Τζωρτζάτος Κ., Μύρτο, Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Διον., Τανουσάι, Αναλυτής Γ. (81’ Ταγκίρης-119’ Κατσούρης), Τζωρτζάτος Χρ. (93’ Κορσιάνος), Κύργιο.

ΑOΚΙ (Σπ. Παπαδάτος): Πραστέλλας, Αρμάντο, Παπαναστασάτος, Καππάτος, Κοσμάτος, Λυκούδης, Κόμητας (102’ Πολλάτος Α.), Λογκόνης, Δεστούνης, Βουκελάτος (71’ Πολλάκης), Κούκλης.


Και ο Παλληξουριακός πήρε το εισιτήριο


 

Καλύτερος ο Παλληξουριακός νίκησε χθες στον Αγιο Αντώνιο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου τα Φωκάτα 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τα Διλινάτα.

Oι «ερυθρόλευκοι της Παλικής», άνοιξαν το σκορ στο 27’ με δυνατό σουτ του Μαρκάτου, αφού προηγουμένως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Δίλαλου.

Το τελικό 2-0 έγινε με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Βολνίσκη από το ύψος του πέναλτι που άφησε «άγαλμα» τον τερματοφύλακα των Φωκάτων.

O Παλληξουριακός έχασε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, ενώ δύο καλές ευκαιρίες είχαν και τα Φωκάτα.

Καλή η διαιτησία του κ. Λ. Μενεγάτου (Σ. Μαγουλάς, Ι. Καπογιαννόπουλος).

Παλληξουριακός ( Π. Μαρκέτος): Καρασΐσκος, Λαδάς, Αντωνάτος Κ. (73’ Αντωνάτος Ε.), Πρεντάνος, Λούλουδας, Σωκ Μαρκάτος, Σπ Μαρκάτος (85’ Μπράτι), Βολνίσκι, Ηλ. Αντωνάτος, Ζάβαλης (88’ Μαρινάκης), Ζερβός.

Φωκάτα (Μιχ. Αθηναίος): Δίδαλος, Μάστορας, Έντουαρτ, Χρίστο, (82’ Δελακάς), Φραντζής, Σαλαπάτας, Χρυσανθακόπουλος, Βαγγελάτος, Έρις (73’ Σέρρας), Γαρμπής (65’ Ψιμούλης).