O κ. B. Kεκάτος
O κ. B. Kεκάτος

O Δήμος Κεφαλονιάς, στα πλαίσια της στοχευμένης Τουριστικής προβολής του νησιού, συμμετείχε στην Εκθεση Grekland Panorama, που αναπτύχτηκε από 13 έως 15 Φεβρουαρίου 2015 στη Σουηδία.

Το Δήμο εκπροσώπησε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος.

Η συγκεκριμένη Εκθεση γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Στοκχόλμη και αποτελεί το κορυφαίο γεγονός τουριστικής προβολής της Ελλάδας στη Σκανδιναβική Αγορά.

Μεγάλοι Tour operators, όπως οι: Apollo, Friditsresor Airtours, Ving είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν, μεταξύ των άλλων, για τις διευρυμένες ταξιδιωτικές δυνατότητες της Κεφαλονιάς και τις πλούσιες εναλλακτικές μορφές τουρισμού , που αναπτύσσονται με επιτυχία στο νησί.

Σε κομβική θέση στο χώρο της Εκθεσης, το καλαίσθητο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με οργανωτική ευθύνη του κ. Γιάννη Λέσση, η Ενότητα της Κεφαλονιάς, με επιμέλεια του κ. Γιάννη Αραβαντινού, μοίρασε πλούσιο έντυπο πληροφοριακό υλικό για το νησί.

Oι ταξιδιωτικοί επιχειρηματίες κ. Τάκης Πεφάνης, κ. Θάνασης Καραπέτσας και κ. Σπύρος Κατσούρης τίμησαν με τη συμμετοχή τους το περίπτερο της Κεφαλονιάς, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση του ταξιδιωτικού προϊόντος του νησιού.

Ενημερωτικές συνεδριάσεις με θέματα όπως «θεραπευτικός Τουρισμός», «δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων Golf» και «περιηγητικός τουρισμός» αναπτύχθηκαν από ειδικούς των διεθνών ταξιδιωτικών οργανισμών, δίνοντας τη δυνατότητα εμπεριστατωμένης ενημέρωσης για τους τρόπους ένταξης των τόπων και ξενοδοχειακών μονάδων στις νέες μορφές ταξιδιωτικών ενδιαφερόντων των εν δυνάμει επισκεπτών.

Ξεχωριστή ενότητα παρουσίασε στην Εκθεση το «Χαμόγελο του Παιδιού», με το οποίο ο Δήμος Κεφαλονιάς συνεργάζεται στενά, και ο ιδρυτής του κ. Κώστας Γιαννόπουλος, συνδυάζοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας με τη διεθνή ταξιδιωτική προσέγγιση και πληροφόρηση.

Τέλος, ο κ. Κεκάτος είχε την επιπλέον ευκαιρία να πληροφορήσει τα διεθνή ταξιδιωτικά Μ.Μ.Ε. για τις φυσικές ομορφιές, τα Αρχαιολογικά ενδιαφέροντα και την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Κεφαλονιάς, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό τόπο διακοπών και περιήγησης, ιδιαιτέρως στους κατοίκους των Σκανδιναβικών χωρών, που αποτελούν ταξιδιώτες με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ταξιδιωτικές απαιτήσεις.

Η αμέσως επόμενη διεθνής παρουσία της Κεφαλονιάς είναι στην International Fair of Tourism, που θα λάβει χώρα στο Βελιγράδι της Σερβίας από 19 έως 22 Φεβρουαρίου 2015 και αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της νοτιοανατολικής Ευρώπης.