Image

Αντί να υπάρξει «τοπικό μέτωπο αντιμετώπισης των τοπικών προβλημάτων» με τα έργα και τη χρηματοδότηση τους όπως πρότεινε ο αντιδήμαρχος Εργων κ. Διονύσης Λυκούδης, στον ορίζοντα αρχίζει να διαφαίνεται ...πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ της βουλευτού κ. Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και της Δημοτικής Αρχής!

Και η πρώτη «αιτία πολέμου» διεφάνη προχθές όταν η βουλευτής συναντήθηκε στο Ληξούρι για τα έργα με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης (Β. Ρουχωτά, Δ. Αραβαντινό, Γ. Δεστούνη και Ηλ. Παρίση) αγνοώντας προκλητικά τόσο τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, όσο και τον αντιδήμαρχο Εργων κ. Διονύση Λυκούδη, καθώς και τον αντιδήμαρχο Παλικής κ. Αλέξη Μοσχονά!

Το τι έγινε στην εν λόγω στην συνάντηση του Ληξουρίου περιγράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι με τους οποίους συναντήθηκε η βουλευτής στην παρακάτω ανακοινωσή τους:

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι συνάντηση μεταξύ της Βουλευτού κ Α Θεοπεφτάτου,  και των Δημοτικών Συμβούλων     Δ. Αραβαντινού,  Γ. Δεστούνη.  Η. Παρίση, και Β. Ρουχωτά.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι περιέγραψαν την κατάσταση στην Παλική σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τους σεισμούς και  εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους  για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών, και την εξομάλυνση της κοινωνικής, πολιτιστικής, και οικονομικής ζωής του τόπου.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι  τα εν εξελίξει έργα αποτελούν ένα ελάχιστο ποσοστό των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Παράλληλα, από τις μέχρι τώρα ενδείξεις προέκυψε  μετά πάσης βεβαιότητος,  ότι ο προεκλογικός πακτωλός χρημάτων που θα διετίθεντο για την αποκατάσταση των υποδομών δεν είχε την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα.

Μετά τα παραπάνω και με δεδομένη την απελπιστική εγκατάλειψη   της περιοχής  ζητήθηκε από την κ. Βουλευτή :

• Να γίνει συνολική  καταγραφή  των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς

• Να συνταχθεί ο ακριβής προϋπολογισμός αυτών των έργων

• Να   δημοσιοποιηθούν  τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

• Να χρηματοδοτηθεί  η κατασκευή  των υπολοίπων έργων

• Να  καθοριστεί  ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

• Να εξασφαλιστεί η αποζημίωση των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημίες από τον σεισμό

• Να βελτιωθεί ριζικά η λειτουργία του ΤΑΣ

• Να δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος όλων των δωρεών καθώς και των αποδεκτών τους

Τέλος και τα δύο μέρη συμφωνήσαν στην συνέχιση της συνεργασίας τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων της περιοχής μας.

Ληξούρι  15  Μαρτίου 2015

Oι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δ. Αραβαντινός
Γ. Δεστούνης
Η. Παρίσης
Β. Ρουχωτάς