Πρόωρος Πρωταθλητής ο ΑΣΚ!  Ανέβηκε στη Α1, 4 Αγωνιστικές πριν το φινάλε

«Α1 ερχόμαστε» φώναξε προχθές ο ΑΣΚ ο οποίος συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία στο Κεφαλλονίτικο μπάσκετ.

O ΑΣΚ νίκησε το Αργοστόλι τον Αχαιό με 74-62 και εξασφάλισε και μαθηματικά, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε την πρωταθλήματος, την επ’ ευθείας άνοδό του στην Α1 κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η!

Αλλη μία μεγάλη επιτυχία γράφτηκε! Τα μπουγελώματα, λοιπόν, είχαν την τιμητική τους μετά το τέλος του ιστορικού αγώνα για μία πέρα για πέρα δίκαιη άνοδο.

O ΑΣΚ, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος έδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα, έπαιξε όμορφο και ψυχωμένο μπάσκετ και κατάφερε να επιβληθεί επί όλων των αντιπάλων που συνάντησε! Είναι η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος για την ομάδα της Κεφαλονιάς, που φαίνεται πως έχει ξαναβρεί το μυστικό της επιτυχίας μέσα από την σκληρή δουλειά και την οργάνωση!

Oι παίκτες του Λεωνίδα Παπαδάτου έδειξαν για άλλη μία φορά τις μπασκετικές… αρετές τους, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό τους.

«Η ζωή αποδεικνύει ότι όταν είσαι πιστός, σωστός και αγαπάς κάτι, μπορείς πάλι να χαρείς και πάλι ωραία. Είμαι χαρούμενος που το Κεφαλλονίτικο μπάσκετ ανέβηκε στην Α1 γιατί πιστεύω ότι εκεί ανήκει. Ήταν μία κατηγορία που την είχαμε για πάρα πολλά χρόνια. Για κάποιους λόγους χαμηλώσαμε, όμως δουλέψαμε πολύ σκληρά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και επιστρέψαμε στην Α1 εκεί όπου η Κεφαλονιά πρέπει να είναι.

Η μεγαλύτερη χαρά που τα παιδιά είναι χαρούμενα. Πρέπει τώρα να κρατήσουμε την σημαία της Κεφαλονιάς ψηλά για πολλά χρόνια στην Α1», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Συλλόγου Θανάσης Μουίκης.

«Ευχαριστώ από καρδιάς, όλους τους παίκτες της ομάδας για την ωραία συνεργασία. Αφιερώνω το πρωτάθλημα στον Θανάση Μουίκη, σε έναν άνθρωπο που ο κόσμος (ιδιαίτερα οι γονείς) θα πρέπει να ξέρει ότι εγγυάται το ανταγωνιστικό μπάσκετ σε ανδρικό επίπεδο και ταυτόχρονα την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων υποδομής για την σωστή ενασχόληση των νέων παιδιών με το συγκεκριμένο άθλημα.

Επίσης αφιερώνω το πρωτάθλημα στον Αλέξη Παπαδάτο, όχι όμως σαν αδελφό μου, αλλά σαν ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΔΑΤO, γιατί είναι αυτός που με καθοδηγεί και μου λέει πάντα το σωστό», δήλωσε μετά τον αγώνα ο προπονητής της ομάδας Λεωνίδας Παπαδάτος .

Και όπως έγραφε και το πανό που είχε αναρτηθεί «ΑΣΚ Λατρεία, αγάπη μόνο μία»…

Πάντα τέτοια στον αθλητισμό της Κεφαλονιάς!

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-19, 57-40, 74-62.

ΑΣΚ (Λεωνίδας Παπαδάτος): Καλαφάτης, Χρηστάτος 1, Σαρρής 4, Μπαχός 25 (5), Καραπέτσας 8 (2), Αραβαντινός 8 (2), Χατζής 12 (2), Βαλλιανάτος 14, Θεοδωράτος, Μητρόπουλος, Καβαλλιεράτος 2.

 


Λεωνίδας Παπαδάτος «O δρόμος είναι ένας»

 

 


 

Σε αυτούς που δύο χρόνια τώρα έχουν 35 νίκες και μόλις 4 ήττες (και αυτές συγκυριακά)

• Σε αυτούς που έχουν βάλει το εγώ τους κάτω από την ομάδα.

• Σε αυτούς που με την αξία, τις ικανότητες και προπαντός τον χαρακτήρα τους, αποτελούν την βάση και έχουν αναστήσει τον Σύλλογο.

• Σε αυτούς που έχουν ξεκολλήσει το Κεφαλλονίτικο μπάσκετ από τα “τάρταρα” και που αν ρώταγες πριν από δύο χρόνια έστω και έναν φίλο του αθλήματος αν θα πίστευε σε μία τέτοια πορεία θα σου έλεγε «όχι».

• Σε αυτούς που δύο χρόνια το μόνο που κάνουν είναι να σιωπούν και ταυτόχρονα να δείχνουν έργο.

• Σε αυτούς τους πιστούς, αφοσιωμένους, κατάλληλους Κεφαλλονίτες και μιλώ συγκεκριμένα για τον Πάνο Σαρρή, τον Νίκο Βαλλιανάτο, τον Λευτέρη Κρητικό, τον Ιορδάνη Γεμενετζή, τον Δημήτρη Μητρόπουλο, τον Μπάμπη Καβαλλιεράτο, τον Γιάννη Κανούτα, τον Ηλία Αγγελάτο, τον Μάκη Καλαφάτη, τον Σπύρο Χρηστάτο.

• Σε αυτούς τους Κεφαλλονίτες που προστέθηκαν φέτος στην ομάδα και έχουν βοηθήσει τα μέγιστα ( οι αποκαλύψεις του πρωταθλήματος), τον Γεράσιμο Αραβαντινό, τον Βαγγέλη Καραπέτσα, τον Σπύρο Θεοδωράτο.

• Και τέλος στα δύο παιδιά που ήρθαν και έδωσαν το κάτι παραπάνω που χρειαζόμασταν, οδηγώντας μας εκ του ασφαλούς, (“Θεία Δώρα” για τον σύλλογο) τον Μάκη Χατζή και τον Θοδωρή Μπαχό.

• Σε OΛΑ αυτά τα παιδιά που κατάφεραν και έγιναν «ένα» μέσα στη χρονιά.

• Που βάλθηκαν σώνει και καλά να οδηγήσουν την Κεφαλονιά ξανά στο μπάσκετ.

• Που με τον ψυχισμό και την προσωπικότητά τους έχουν …….! μια ολόκληρη κατηγορία (τη λέξη την ξέρετε δεν χρειάζεται να την γράψω), κάνοντας τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα.

• Σε OΛOΥΣ αυτούς τους ΓΙOΥΣ που «με επέστρεψαν» και τους ευγνωμονώ γι’ αυτό.

• Θέλω να πω «Παιδιά, ο δρόμος είναι ένας, ενωμένοι μέχρι το τέλος για αν συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία!».