O κ. Θ. Mιχαλάτος
O κ. Θ. Mιχαλάτος

Νέες επικρίσεις για τη Δημοτική Αρχή με αφορμή την άρνησή της για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ληξούρι, αλλά και για την ανοιχτή συγκέντρωση στο Ληξούρι με τον υπουργό κ. Χρ. Σπίρτζη, διετύπωσε χθες ο επικεφαλής της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος παράλληλα ζήτησε την παραίτηση της Δημοτικής Αρχής, την οποία κρίνει ως ανεπαρκή και ανίκανη να βοηθήσει το νησί μας.

O κ. Μιχαλάτος αναφέρεται και στην απουσία του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση από την συγκέντρωση, στην μη ανάληψη του λόγου από τον αντιδήμαρχο Παλικής κ. Αλέξη Μοσχονά (και τους δύο τους αναφέρει με τα επωνυμά τους μόνον), ενώ επισημαίνει «την απεγνωσμένη προσπάθεια του εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής να διακαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κρύψει τις ανεπάρκειες της παραταξής του» (Αναφέρεται στον αντιδήμαρχο κ. Διονύση Λυκούδη, τον οποίο δεν κατονομάζει καν).

Ακόμη ο κ. Μιχαλάτος αναφέρει ότι στο Ληξούρι η Δημοτική Αρχή, αντί να αναφερθεί στα οξύτατα προβλήματα της περιοχής, «απεναντίας παρακολουθήσαμε μία οξύτατη κριτική εναντίον της Κυβέρνησης, του υπουργού, της βουλευτού, που ήταν ολοφάνερο ότι πήγαζε από την πικρία του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών» (Σ.Σ.: Προφανώς εδώ εννοεί την ήττα του υποψήφιου βουλευτή κ. Μπάκη Λυκούδη, (αδερφού του κ. Διονύση Λυκούδη), τον οποίο στήριξε η Δημοτική Αρχή).

Η ανακοίνωση του κ. Μιχαλάτου αναφέρει τα εξής:

Η άρνηση της Δημοτικής Αρχής για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ληξούρι και η πραγματοποίηση της ανοιχτής σύσκεψης της 25ης Μαρτίου υπό την παρουσία του Υπουργού κ. Σπίρτζη, είχε ως αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να απαξιωθεί για ακόμα μια φορά στα μάτια των Παλικισιάνων και όχι μόνο.

Ακόμα και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Παρίσης, ο Δήμαρχος όλων των Κεφαλλήνων, προτίμησε να είναι απών από μια σημαντική στιγμή για τους κατοίκους της Παλικής, ξεχνώντας τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις είχε δώσει.

Αλλά και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παλικής κ. Μοσχονάς δεν πήρε ούτε μια φορά το λόγο προκειμένου να προβάλει τα προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας του και να υπερασπιστεί τα αιτήματα των συντοπιτών του.

Στη σύσκεψη της Τετάρτης, απλά παρακολουθήσαμε την απεγνωσμένη προσπάθεια του εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κρύψει τις ανεπάρκειες της παράταξής του.

Δεν ακούσαμε όμως το παραμικρό:

1) Για τις ολέθριες συνέπειες του κλεισίματος των δημοτικών υπηρεσιών στο Ληξούρι και την συγκεντρωτική δημοτική τακτική που ακολουθείται από το 2011,

2) Για την υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων του κ. Σαμαρά και του κ. Χρυσοχοΐδη,

3) Για την άρνηση του Δήμου να στηρίξει τα αιτήματα του Επιμελητήριου για τους επαγγελματίες της Παλικής,

4) Για την υλοποίηση των προεκλογικών προγραμμάτων της ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛOΝΙΑ για την Παλική,
(«Καταφέραμε να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση και τη σύνταξη μελετών για 3 έργα ζωής για την Παλική, που δεν θα πραγματοποιούνταν ποτέ υπό κανονικές συνθήκες: Oδοποιία Χερσονήσου Παλικής, λιμάνι Ληξουρίου και οδικός άξονας Ληξουρίου-Αργοστολίου διαφήμιζε το προεκλογικό φυλλάδιο).

5) Για την υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων της Ισχυρή Κεφαλονιά προκειμένου να κερδίσει τη ψήφο τους.

Απεναντίας παρακολουθήσαμε την άσκηση μιας οξύτατης κριτικής εναντίον της νέας κυβέρνησης, του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και της Βουλευτού μας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.

Μια κριτική που ήταν ολοφάνερο ότι πήγαζε από την πικρία του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών.

Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά καλεί τη Δημοτική Αρχή να παραιτηθεί αφού βλέπει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει πια το νησί μας. Η ανεπάρκεια και η ανικανότητά της αποκαλύφτηκαν. Τώρα που το νησί απαιτεί πράξεις και όχι υποσχέσεις και «εφέ», τώρα αρχίζουν και τα προβλήματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛOΝΙΑ