«Γέφυρα» για τη συγχώνευση ΔOΛ-Πήγασου και η συμφωνία αναμένεται εντός τρ. μηνός

Ενεργή παραμένει η συζήτηση για τη συγχώνευση ΔΟΛ και Πήγασου. Όπως είχαμε αποκαλύψει από την 1η Μαρτίου, ο Φώτης Μπόμπολας είχε ξεκινήσει συζητήσεις με τον Σταύρο Ψυχάρη με θέμα το μέλλον των δύο εκδοτικών επιχειρήσεων. Η κουβέντα φαίνεται πως έχει προχωρήσει σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μπόμπολα από την προεδρία του Πήγασου, δεν υπάρχει πλέον το βέτο της οικογένειας στο αίτημα του Σταύρου Ψυχάρη ώστε να έχει τον πρώτο λόγο στο σχήμα. Ήδη το όνομα της οικογένειας Μπόμπολα δεν υπάρχει στο «Έθνος», στην εφημερίδα από την οποία ξεκίνησε το χτίσιμο της «αυτοκρατορίας». Σημειώνεται επίσης πως ο Φ. Μπόμπολας πούλησε τον SentraFM στον Δημήτρη Μάρη και έγινε ο Sport24 Radio, αλλά και την κοινή εταιρεία ΔΟΛ – Πήγασου, τη Μέλλον Group.

Αν τελικώς υπάρξει συμφωνία, αυτή εκτιμάται πως θα γίνει μέσα στον Απρίλιο, όπως γράφαμε την περασμένη βδομάδα. Ο Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος έχει την πλειοψηφία των μετοχών στον Πήγασο και στο Mega, θα έχει τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού και ο Σταύρος Ψυχάρης το υπόλοιπο συγκρότημα που θα προκύψει, με δεδομένο πως θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν το «Βήμα» και τα «Νέα».

Για το Mega φαίνεται να υπάρχει μια πρόταση προς όλους τους μετόχους για μια… «γέφυρα». Θα γίνει μια μικρή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και μετά βλέπουμε. Όλα αυτά βέβαια σε συνάρτηση με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

(typologies.gr)