Επιτυχίες απ’ το Σκάκι στην Ερέτρια στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα

Την Κυριακή των Βαΐων και την Μ. Δευτέρα 5-6 Απριλίου, έγινε στην Ερέτρια το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι και το αντίστοιχο Ανοιχτό Κύπελλο, αναφέρει ανακοίνωση του Σκακιστικού Συλλόγου Κεφαλονιάς.

Σταθερή η παρουσία του Σκακιστικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και φέτος με 8 προκρίσεις από το Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι και 4 συμμετοχές στο Κύπελλο.

Η αποστολή εξελίχθηκε σε αποστολή ομάδας …tablet με ζηλευτή αφοσίωση και επιδόσεις που χτυπάνε Εθνική! (Πιθανόν να δημιουργηθεί και τέτοιο τμήμα σε διπλανή αίθουσα…).

Θα πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά και οι γονείς ότι από το «θέλω» και το «μου αρέσει» τελικά μένει ό,τι είναι εφικτό. Ανάλογα με την προσπάθεια μας. Η θέσπιση ενός στόχου πρέπει να συνοδεύεται από υπομονή, επιμονή, οργάνωση, πειθαρχία και δουλειά, που είναι τα κλειδιά για την επίτευξη του. Αν κάποιο …στραβώσει οι …μεγάλες πόρτες δεν ανοίγουν.

Τελικά, καλά περάσαμε (έπιασε η ευχή) και φέραμε τα ακόλουθα αποτελέσματα.

Στο Πρωτάθλημα: Η Δέσποινα Λουκάτου Γ’ τάξη 6ο Δημ. Αργ. έχασε μοναδική ευκαιρία να σημειώσει την μεγαλύτερη επιτυχία του Συλλόγου.

Ενα εύκολα νικηφόρο φινάλε το έκανε ισοπαλία-δώρο στον αντίπαλο. Στερήθηκε ½ βαθμό που θα την έφερνε ισόβαθμη με το 2ο και 3ο κορίτσι και θα τα προσπερνούσε, καθώς είχε καθαρό προβάδισμα σε περίπτωση 3πλής ισοβαθμίας. Η κλήρωση της έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς έπαιξε και στους 9 γύρους μόνο με αγόρια! Εχοντας παίξει με ισχυρότερους αντιπάλους από τα άλλα κορίτσια, πλεονεκτούσε και θα έπαιρνε το ασημένιο μετάλλιο. Εδωσε δυνατό αγώνα με 4 νίκες 3 ισοπαλίες και μόνο 2 ήττες, τις λιγότερες από όλα τα παιδιά. Δυστυχώς, η πίεση αλλά και η επικίνδυνη χαλάρωση όταν η νίκη είναι «σίγουρη» και ο ενθουσιασμός, έφεραν την στιγμιαία « τύφλωση» όπως λέγεται, γνωστή σε κάθε παθόντα σκακιστή.

Τελικά κατετάγη 4ο κορίτσι με 5½ βαθμούς και δεν ανέβηκε φέτος, ψηλότερα από την 3η θέση του 2013, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Δεν πειράζει Δέσποινα, και μόνο ότι παραμένεις ανάμεσα στα καλύτερα κορίτσια της Ελλάδας στο Σχολικό Σκάκι, είναι τεράστια επιτυχία για σένα και το Κεφαλονίτικο Σκάκι.

O αθλητισμός έχει και κακές στιγμές και πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με αυτές.

Αυτό το μετάλλιο θα έδινε σίγουρα άλλο χρώμα στο δελτίο τύπου, αλλά και η απώλεια του, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε με πιο καθαρό μυαλό, τα συνήθη προβλήματα που δημιουργεί κάθε φορά η ατμόσφαιρα …σχολικής εκδρομής που επικρατεί, υπό το …μειδίαμα των γονέων, και έχει επιπτώσεις στην απόδοση των παικτών.

O Γιώργος Ανδρεάτος Δ’ τάξη 1ο Δημ. Αργ., με 4½ βαθμούς ισορρόπησε ακριβώς στην μέση της γενικής κατάταξης.

Η Τζένη Μαγουλά Β’ τάξη Δημ. Κεραμειών, είχε μικρή άνοδο από πέρυσι. 4 βαθμοί από 3½, και πρέπει να δουλέψει περισσότερο.

O Γεράσιμος Χάλδας Δ’ τάξη. 4ο Δημ. Αργ., στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα το πάλεψε καλά, με 4 νίκες και 5 ήττες, ενώ και η αδελφή του Λυδία Χάλδα Β’ τάξη 4ο Δημ. Αργ., έκανε και αυτή την πρώτη της προσπάθεια, με 3 βαθμούς.

Στα κάτω τους: Γιάννης Δουλγεράκης ΣΤ’ τάξη και Αναστάσης Δουλγεράκης Δ’ τάξη 2ο Δημ. Αργ. και ο Παναγιώτης Αναλυτής Β’ τάξη 4ο Δημ. Αργ. με 4 βαθμούς και οι 3, έναν λιγότερο από πέρυσι. Και δεν μας …αδίκησε ο διαιτητής έ;

Στο Κύπελλο: O Διονύσης Τζανάτος Γ’ τάξη 3ο Δημ. Αργ. αν και πρωτάρης με μόλις 42 μαθήματα στάθηκε μια χαρά και σημείωσε 4 νίκες και 5 ήττες, στην ενιαία κατηγορία Α’ Β’ Γ’ Δημοτικού.

Αντίθετα οι πιο έμπειροι Aρης Γιαλούμης Στ’ τάξη 1ο Δημ. Αργ. και Νικόλας Λουκάτος Στ’ τάξη 6ο Δημ. Αργ. υποχώρησαν στους 4½ βαθμούς ο πρώτος, και στους 4 ο δεύτερος από 5 βαθμούς που πήραν πέρυσι. Στην ίδια κατηγορία Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού.

Αφήσαμε τελευταίο το κερασάκι.

Μία αποστολή …για τον Αναλυτή, την έσωσε, ποιός άλλος; Αναλυτής!

O Γιάννης Αναλυτής Δ’ τάξη 4ο Δημ. Αργ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία. Αν και από τους μικρότερους, με καλή ψυχολογία, σημείωσε 6 νίκες και 3 ήττες, κάνοντας την καλύτερη επίδοση από όλα τα παιδιά με 6 βαθμούς και κράτησε τον σύλλογο παρόντα, στην τελετή των απονομών για 4η συνεχή χρονιά.

Παράλληλα εξασφάλισε την συμμετοχή του στους Πανελλήνιους Αγώνες, τα επόμενα χρόνια, άξια, με το μετάλλιο στο στήθος.

Μπράβο Γιάννη, σε ευχαριστούμε και εις ανώτερα.

Συνολική απόδοση των παικτών 47 νίκες, 9 ισοπαλίες, 52 ήττες με 6 ισοπαλίες-δώρα στους αντιπάλους, δίνοντας τους ακόμα ένα λόγο …να εκτιμούν την Κεφαλονιά!

Μιά καλοκαιρινή εκδρομή-παρηγοριά στην Βέροια που μας κάλεσαν, είναι απαραίτητη, όπως και ο διαχωρισμός των σκακιστών από τους …εκδρομείς.

Αυτήν την φορά οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα και στην Μαριέττα Κόνιαρη, που τράβηξε την φωτογραφία της χρονιάς, αφήνοντας τους φωτογράφους μας …με την μηχανή στο χέρι!

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νέων, Σταυρούλα Τσολακίδου φωνάζει: «O πρωταθλητισμός είναι στα χέρια μας! Ξεκολλήστε την μύτη από το tablet»!

Με όλη μας την αγάπη της ευχόμαστε να συνεχίζει να δοξάζει το Ελληνικό Σκάκι για πολλά πολλά χρόνια.

Φίλε Ηλία, οδηγέ. Μοναστηράκι και Πλάκα μας έταξες …και στο τερατο-Μall μας έχωσες! Ηλίας-Μαρία-ΣΥ-ΝO-ΜΩ-ΣΙ-Α!.

Τα τερατάκια το ευχαριστήθηκαν, αλλά κάποιος ακόμα περιμένει μιά βόλτα …στην αγορά του Αλ-Χαλίλι!

Καλά να είμαστε και του χρόνου τα λέμε!..

Και να κλείσουμε με ένα πολύ ευχάριστο νέο για την ανάπτυξη του σκακιού στον τόπο μας.

O δάσκαλος του Δημ. Σχ. Βλαχάτων Δημήτρης Μπούζος, έφτιαξε έναν σκακιστικό πυρήνα στο φιλόξενο «Καφενείο τση Κλειώς» στα Βλαχάτα και κάθε Κυριακή πρωί στις 11 μαθαίνει στα παιδιά το σκάκι. Μια αξιέπαινη προσπάθεια, που πρέπει να στηριχθεί. Η συνεργασία και η βοήθεια εκ μέρους μας, είναι δεδομένη.

Ενδιαφέρον για μαθήματα σκάκι στα Σπαρτιά εκδηλώθηκε και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Σπάρτο».

οποιος θέλει να βοηθήσει στην διάδοση του σκακιού στον τόπο μας, ας επικοινωνήσει με την γραμματέα κα. Μαρίνα Γαλιατσάτου ή με τον Γεράσιμο Αποστολάτο 6955-725959. O Σκακιστικός Σύλλογος θα προσφέρει βιβλία, οδηγίες προπόνησης, και κάθε δυνατή βοήθεια.

Μετά το Πάσχα, θα γίνουν εγγραφές νέων παιδιών. Τα μαθήματα γίνονται Τετάρτη-Σάββατο-Κυριακή 5 μ.μ.-7.30’ μ.μ. στο 2ο Δημ. Αργ. που μας φιλοξενεί. Συνδρομή 15 ευρώ τον μήνα, για την κάλυψη των οδοιπορικών των παιδιών για αγώνες εκτός Κεφαλονιάς.

Καλό Πάσχα.

Το Δ.Σ.