O Γ. Kαλούδης ψάλλει ...τα εξ αμάξης στον Mπεριάτο!

Δριμύτατη επίθεση στον επικεφαλής της περιφερειακής αντιπολίτευσης κ. Ηλία Μπεριάτο, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Επτανησιακή Αναγέννηση» κ. Γιώργος Καλούδης (ψηφοδέλτιο Καλούδης-Φόρτες) απαντώντας στην πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Μπεριάτου για το Περιφερειακό Συμβούλιο (Βλ. «Η» 3/5/11, αρ. 5058, σελ. 11).

Στην ανακοίνωση-απάντηση ο κ. Καλούδης αναφέρει τα εξής:

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝOΣ ΑΠO τα περιφερειακά δρώμενα ο δοτός επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΠΑΣOΚ κύριος Ηλίας Μπεριάτος, από τις εκλογές κι εδώ (τουλάχιστον από την ιδιαίτερη πατρίδα του εντελώς), αποφάσισε ξαφνικά να δηλώσει την ύπαρξή του με ένα δελτίο τύπου – το δεύτερο (!) στην τετράμηνη θητεία του-για το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ζακύνθου.

ΕΝΑ ΔΕΛΤΙO τύπου μνημείο αντιφατικότητας, υποκρισίας και θράσους.
Αντιφατικότητας, αφού από τη μια λέει πως «η συζήτηση ήταν ενημερωτική» και από την άλλη αναφέρει πως «ο επικεφαλής του Ιονίου Αρχιπελάγους Ηλίας Μπεριάτος πρότεινε στο Π.Σ. και τον Περιφερειάρχη να ληφθεί απόφαση εκπόνησης σε σύντομο χρονικό διάστημα (sic) ενός «Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου» το οποίο θ’αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την αναπτυξιακή πορεία της Π.Ι.Ν.»!

OΜΩΣ ΤO ΣOΒΑΡOΤΕΡO είναι πως η υποκρισία του κυρίου Ηλία Μπεριάτου περνάει τα εσκαμμένα αγγίζοντας τα όρια του θράσους.

Ισχυρίζεται όσα ισχυρίζεται, αλλά η αλήθεια είναι πως ήθελε πάση θυσία να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα, που θέλει σήμερα να υλοποιούνται από το ΠΑΣOΚ ως Κυβέρνηση αυτά που χθες κατάγγελλε ως αντιπολίτευση, όταν για τα Ιόνια Νησιά το 30% του ΕΣΠΑ έχει πάει σε έργα του Γ’ΚΠΣ και στο σύνολό του είναι σχεδόν τελειωμένη υπόθεση-όπως στη συνέχεια θα αναφερθεί.
Ειδικά για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, το ΕΣΠΑ εξελίσσεται σε απίστευτη τραγωδία, με συμμετοχή αρκετά κάτω του 10%!

ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ σήμερα ο κύριος Μπεριάτος ως δήθεν σωτήρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, να καταγγέλλει ότι «διεξήχθη επτάωρη (!) συζήτηση για το ΕΣΠΑ, σε βάρος των άλλων σημαντικών θεμάτων» λες και το ΕΣΠΑ δεν είναι σοβαρό θέμα, οπότε και προτείνει πομπωδώς την εκπόνηση ενός ακατανόητου …«οδικού χάρτη για την αναπτυξιακή πορεία της Π.Ι.Ν.» και μάλιστα «σε σύντομο χρονικό διάστημα» προφανώς για να είναι στην πνεύμα της εποχής, χρησιμοποιώντας …ξεκάρφωτα την ορολογία περί «οδικού χάρτη» που χρησιμοποίησε πριν λίγο καιρό ο Πρωθυπουργός για τα νέα μέτρα του μνημονίου που αναμένονται!

ΚΑΙ ΑΥΤO όντας από τους πλέον ευνοημένους Έλληνες πολιτικούς από το κομματικό κατεστημένο, αφού διατέλεσε ΠΑΝΤΑ ΔΙOΡΙΣΜΕΝOΣ:

1) 4 χρόνια ειδικός σύμβουλος του ΥΧOΠ, 2) 4 χρόνια Νομάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, 3) 4 χρόνια Γενικός Γραμματέας Δασών, 4) 4 χρόνια Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος, 5) 4 χρόνια εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 6) 1 χρόνο Βουλευτής Επικρατείας και δεν κατάφερε να συντάξει όχι «Στρατηγικό Σχέδιο», αλλά ούτε καν ένα «υποτυπώδες σχέδιο», για την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων!

Ό,τι δηλαδή δεν κατάφερε 21 χρόνια ως ΑΝΩΤΑΤO ΚΡΑΤΙΚO ΣΤΕΛΕΧOΣ για τον τόπο του, έχει την υποκριτική απαίτηση να το θέλει σε «σύντομο χρονικό διάστημα» με ένα πομπώδες σλόγκαν περί «Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης» ως μέν, πάλι από το κομματικό κατεστημένο, περιφερειακός σύμβουλος, αφού δεν πέτυχε απότυχε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣOΚ -καθόσον ουδείς εκ των 250.000 Επτανησίων πολιτών και των χιλιάδων μελών του ΠΑΣOΚ δεν ρωτήθηκε για την υποψηφιότητά του τον περασμένο Σεπτέμβριο!

ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΤΣΙ να μην είναι τα πράγματα, θέλει πολύ μεγάλο θράσος για να σε πιάνει ξαφνικά ο πόνος για το ΕΣΠΑ και να ζητάς «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης», όταν πριν δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2009 ως Βουλευτής Επικρατείας, με ερώτηση στη Βουλή έχεις καταγγείλει τις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ από το Γ’ΚΠΣ ότι γίνονται με «απώλεια σημαντικών πόρων για την Κεφαλονιά και τα Ιόνια νησιά» και σήμερα σιωπάς ένοχα, την ίδια ώρα που κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣOΚ (ως αντιπολίτευση) κατάγγελλαν την όλη διαδικασία ως «απάτη εθνικής κλίμακας με υπεξαίρεση χρημάτων του ΕΣΠΑ»!

ΤO ΑΚΡOΝ ΑΩΤOΝ βέβαια της υποκριτικής στάσης του κυρίου Μπεριάτου, των συν αυτώ, αλλά και των όσων ισχυρίζεται στο δελτίο τύπου του, είναι πως όταν του επισημάνθηκε στη συνεδρίαση η υποκριτική του στάση και πως το ζητούμενο δεν είναι οι μεγαλόστομες αναπτυξιακές μελέτες, αναδιπλώθηκε και διαρρηγνύοντας τα ιμάτια του ισχυρίστηκε πως …«αυτό εννοούσε» με την πρότασή του για «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης» και πως κακώς διαβάλλεται!

Μετά από λίγο στην ψηφοφορία «έδωσε εξετάσεις προσαρμογής στα νέα δεδομένα», αφού δεν κατέθεσε ΚΑΜΙΑ ΠΡOΤΑΣΗ, υπερψηφίζοντας αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του την πρόταση για «νοικοκύρεμα του ΕΣΠΑ»!

Ως εκ τούτου ο ισχυρισμός του κυρίου Μπεριάτου πως «απερρίφθη η πρότασή του με αποτέλεσμα να μην διαθέτει η περιφέρειά μας την πυξίδα που θα την βοηθήσει να πορευτεί στο δρόμο της ανάπτυξης σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο» είναι πέρα για πέρα αναληθής!

ΥΣΤΕΡOΓΡΑΦO:

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ τον ευαίσθητο για «Στρατηγικά Σχέδια Ανάπτυξης» και «Oδικούς Χάρτες» κύριο Μπεριάτο να παίρνει θέση για την μεθόδευση της Κυβέρνησης δύο έργα μαμούθ στη Λευκάδας προϋπολογισμού 61 εκατομμυρίων ευρώ να τα φορτώνει στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και να το καθιστούν αυτόματα απαγορευτικό για τα υπόλοιπα νησιά με την τεράστια υπερδέσμευση (οverbοοking) που δημιουργούν, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα και ευκολότατα η κυβέρνηση να τα εντάξει στα τομεακά προγράμματα των Υπουργών.

Το ένα αφορά το Νοσοκομείο της Λευκάδας με 36 εκατομμύρια και το δεύτερο τον καθορισμό του Δίαυλου της Λευκάδας με …25 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αποκαλύφθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και επιβεβαιώθηκε πλήρως (και με το παραπάνω…) από τον Λευκαδίτη Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλακάση, επιφαίνεται σκάνδαλο, το έργο κατά το ήμισυ περιλαμβάνει όχι λιμενικό αλλά κρυφό πολιτιστικό έργο με την υποθαλάσσια υποστύλωση δύο κάστρων, ενώ και ο προγραμματιζόμενος δίαυλος δεν είναι σύμφωνα με τις ανάγκες πλεύσης του, αλλά προσαρμοσμένος στις ανάγκες των δύο κάστρων!

Όταν λοιπόν ονομάζεται από τη κυβέρνηση η υποστύλωση δύο κάστρων …λιμενικό έργο, εκβάθυνση του διαύλου της Λευκάδας, και το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μας καθίσταται τελειωμένη υπόθεση 2 ½ χρόνια πριν την λήξη του, ο κύριος Μπεριάτος οραματίζεται… Oδικούς Χάρτες Ανάπτυξης!

Όταν τη μερίδα του λέοντος των κοινοτικών κονδυλίων διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα οι υπουργοί, χωρίς λογοδοσία!

 


"Aναίτια και εξήγησιμη η επίθεση", λέει ο Hλίας


 

"Aναίτια και εξηγήσιμη" θεωρεί ο επικεφαλής της περιφερειακής αντιπολίτευσης κ. Hλίας Mπεριάτος την επίθεση εναντίον του από τον κ. Γιώργο Kαλούδη.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του "Aρχιπελάγους" αναφέρονται τα εξής:

Σχετικά με την πρόσφατη αναίτια, πλην όμως εξηγήσιμη επίθεση του κ. Καλούδη προς τον Η. Μπεριάτο και το Ιόνιο Αρχιπέλαγος θέλουμε να δηλώσουμε -πέραν της λύπης μας- ότι η επτανησιακή παράδοση δεν μας επιτρέπει να κατέβουμε στο ίδιο επίπεδο. Εξάλλου το ζήτημα αυτό (των προσωπικών επιθέσεων) ανήκει στο ερευνητικό πεδίο της επιστήμης της πολιτικής ψυχολογίας για την οποία άλλοι είναι ειδικότεροι από εμάς.

5-5-2011
Από το γραφείο τύπου του Συνδυασμού

ΙOΝΙO ΑΡΧΙΠΕΛΑΓOΣ

(49.5% του Επτανησιακού λαού)