AΠO TA IXΘYOTPOΦIA KEΦAΛONIAΣ

Τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς συμμετείχαν στη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ετήσια συνάντηση του Κλάδου των ιχθυηρών και θαλασσιών, την 23η Διεθνή Εκθεση Seafood Expo Global 2015, που οργάνωσε για μια ακόμα φορά η Promo Solution.

23η Διεθνή Έκθεση Seafood Expo Global 2015, που μέχρι πρόπερσι ήταν γνωστή ως European Seafood Exposition, πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο των Βρυξελλών του Βελγίου από τις 21 έως τις 23 Απριλίου και φιλοξένησε περισσότερους από 1700 εκθέτες από 75 εθνικότητες, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία προσέλκυσε περισσότερους από 27.000 εμπορικούς επισκέπτες από 145 χώρες.

Η αποστολή των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς, υπό την διευθύντρια Πωλήσεων κ. Εφη Μουστάκα και τα στελέχη της Εταιρείας κ.κ. Αγγελική Λαδά, Γιούκικο Κροντηρά, Απόστολο Φρέντζο και Φίλιππο Παπαγεωργίου, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα προϊόντα, την πολιτική της εταιρείας, αλλά και να γίνει ενημέρωση για νέους τεχνικούς και μηχανικούς εξοπλισμούς του Κλάδου.

Στη φετινή Εκθεση τα Ιχθυοτροφεία συμμετείχαν για 9η φορά, και ήταν η 4η συμμετοχή τους στο συλλογικό περίπτερο της Ελλάδας.

Τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ήταν η πρώτη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που δημιουργήθηκε για την παραγωγή του μεσογειακού λαβρακιού (Dicentrarchus labrax) και της μεσογειακής τσιπούρας (Sparus auratus) στην Ευρώπη, θεωρείται παγκόσμια πρωτοπόρος στην παραγωγή αυτών των ειδών και είναι αναγνωρισμένα για την άριστη παραγωγή ψαριών σε Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία) και Αμερική, αφού εξάγουν περισσότερο από το 80% της παραγωγής τους στις προαναφερόμενες Χώρες.

Η διοργανώτρια, Promo Solution, για 15η συνεχή χρονιά, στήριξε τις δράσεις της με την εξωστρέφεια του Κλάδου των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών και ιχθυηρών με την οργάνωση της συμμετοχής των 6 ελληνικών εταιριών που έλαβαν μέρος στην έκθεση: Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, Oμιλος Ανδρομέδα, Ιχθυοτροφεία Σενόντα, Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες και Γ. Καλλιμάνης.

Στα πλαίσια της ελληνικής συμμετοχής, καθημερινά ο γνωστός Chef κ. Κώστας Βασάλος και η ομάδα του οργάνωναν γευσιγνωσία με ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής προσδίδοντας στην ελληνική συμμετοχή μια επιπλέον νότα ζωντάνιας και παράλληλα φέρνοντας τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης σε επαφή με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με πρώτες ύλες από τα προϊόντα των συμμετεχόντων ελληνικών εταιριών.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης επισκέφτηκαν την ελληνική συμμετοχή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής κ. Χαράλαμπο Κασσίμη, κλιμάκιο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε. υπό τον πρέσβη κ. Ανδρέα Παπασταύρου καθώς και ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας των Βρυξελλών κ. Βασίλειος Κατακαλίδης συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο O.Ε.Υ. Α’ κ. Παντελή Γκάσιο, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα περίπτερα των ελληνικών επιχειρήσεων και συν ομίλησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.