Περήφανος και μεγαλοπρεπής ο Μύρτος ετοιμάζεται να ζήσει και φέτος όπως κάθε χρόνο τα μεγαλεία του
Tου XPHΣTOY ΠAΠAΔATOY

Περήφανος και μεγαλοπρεπής ο Μύρτος περιμένει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, να ζήσει τα μεγαλεία του και να διαφημίσει το νησί μας στα πέρατα του Κόσμου.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και έπρεπε να έχουν λυθεί πολλά χρόνια πριν, η διάσημη παραλία μας περιμένει πάλι να δικαιώσει τη φήμη της ως «σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς», στα διάφορα τουριστικά κέντρα.

Oπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Πυλάρου κ. Μάκης Αλυσανδράτος, ο πρώτος στόχος για φέτος είναι να ξεκινήσει γύρω στις 15 με 20 τρέχοντος μηνός η καντίνα, καθώς σε λίγο θα «κατηφορίσουν» όλα τα πράγματα που χρειάζονται, τόσο για την καντίνα όσο και  για τις τουαλέτες, ενώ παράλληλα θα γίνουν όλες οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού.

«Θα έχουμε φέτος δύο εξέδρες για ναυαγοσώστες», λέει ο κ. Αλυσανδράτος, «ενώ χρειάζεται να προσλάβουμε και τέσσερα με πέντα άτομα για την λειτουργία της καντίνας».

Για το μεγάλο βράχο που βρέθηκε στο τελευταίο τμήμα του δρόμου από τις κατολισθήσεις, ο κ. Αλυσανδράτος είπε ότι «έχει εδραιωθεί πλήρως και είναι ακίνδυνος. Μάλιστα σκεπτόμαστε να βάλουμε και σιδερένια σκαλιά, ώστε οι επισκέπτες που φωτογραφίζονται πάνω σ’ αυτόν να ανεβαίνουν άνετα».

Τα δύο μεγάλα προβλήματα ωστόσο που έχει ο Μύρτος βρίσκονται στο δρόμο του. Δεν έχει προχωρήσει το έργο της βραχοπροστασίας και οι σιδερένιες υποδοχές είναι γυμνές, δίνοντας άσχημη εικόνα στους επισκέπτες. «Είναι ένα έργο της ΠΙΝ που έχει κάποια αστοχία στη μελέτη», μας λέει ο κ. Αλυσανδράτος, ενώ για την επικινδυνότητα του δρόμου που είναι ...καρόδρομος σε κάποιες μεριές, αλλά και τη μη ύπαρξη στηθαίων ασφαλείας, τονίζει: «Είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε άμεσα, γιατί οι οδηγοί που έρχονται πρέπει να νοιώθουν ασφαλείς».