Ενας αστικός μύθος που λέει πως το τραγούδι των Pulp «Common People» γράφτηκε για τη Δανάη Στράτου, τράβηξε το ενδιαφέρον παρουσιαστή του BBC, ο οποίος έφερε σε αμήχανη θέση τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο παρουσιαστής ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών αν ισχύει πως η σύζυγός του ήταν η Ελληνίδα για την οποία μιλά το τραγούδι του Jarvis Cocker, ηγέτη του βρετανικού συγκροτήματος Pulp.

Ο κ. Βαρουφάκης, παρά την αμηχανία, απάντησε πως τότε δεν γνώριζε την Δανάη Στράτου, επιβεβαίωσε, όμως, πως ήταν η μόνη Ελληνίδα που σπούδαζε τότε στο Κολλέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988.

Ολη η ιστορία ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες με δημοσίευμα της Athens Voice, που αποκάλυπτε το γεγονός, και αναζωπυρώθηκε μετά την αναδημοσίευση του από τον Independent.

Η Δανάη Στράτου, σπούδασε στο Κολλέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που ο Cocker παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογράφου. Είχε δηλώσει το 2013 ότι γνώρισε την Ελληνίδα και μάλιστα θυμήθηκε και τι είχαν συζητήσει.

«Ηθελε να μετακομίσει στο Hackney και να ζήσει σαν τους κοινούς θνητούς». Αυτό ήταν και η έμπνευση για το τραγούδι του, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτεται η ταυτότητά της.

(iefimerida.gr)