Ο πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Γ. Τζωρτζάτος
Ο πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Γ. Τζωρτζάτος

Εφτά αποφάσεις πήρε χθες το Λιμενικό Ταμείο κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Δ.Σ. αποφάσισε την ηλεκτρονική είσπραξη των τελών ελλιμενισμού σκαφών στα Λιμάνια μας, καθώς ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γιώργος Τζωρτζάτος τόνισε στα μέλη  την αναγκαιότητα εξεύρεσης τρόπου είσπραξης των τελών ελλιμενισμου σκαφών, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατόν να εισπράττονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, με αποτέλεσμα  τη σημαντική απώλεια εσόδων.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε να ζητηθεί άμεσα, το ηλεκτρονικό πρόγραμμα από το Λιμενικό Ταμείο της Ρόδου, το οποίο λειτουργεί με άψογα αποτελέσματα, με στόχο να εφαρμοσθεί και στα Νησιά μας εντός Μαϊου. Το κόστος υπολογίζεται περίπου στις 12.000 Ευρώ, έναντι των 23.000 Ευρώ που ζητά το ΤΕΙ.

Στο χθεσινό Δ.Σ. αποφασίσθηκε επίσης η ανάθεση σε μέλη του Δ.Σ. την επιτήρηση λειτουργίας και είπραξης των τελών στα Λιμάνια Αργοστολίου, Πόρου, Σάμης, Φισκάρδου και Ιθάκης ξεχωριστά, πλην του Ληξουρίου, μέχρι της αποπεράτωσης των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς.

Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε την αλλαγή των χρόνων απαγόρευσης της φορτοεκφόρτωσης χύμα φορτίων στο Λιμάνι Αργοστολίου, η οποία απαγόρευσης θα ξεκινά από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να «διευκολυνθεί» η τουριστική περίοδος. Μέχρι τώρα η περίοδος απαγόρευσης φορτοεκφόρτωσης χύμα φορτίων είναι από 10 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου.

Στο Σώμα τέθηκε από τον κ. Τζωρτζάτο το θέμα των ανεξόφλητων τελών φόρτωσης από την Ιόνιαν Κάλκ, για τα οποία έχει ενημερωθεί ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Καλαφάτης για την εντός 15ημέρου εξόφλησή τους, από το 2010 έως το 2013, τα οποία, σε περίπτωση μη εξόφλησης, το Λιμενικό Ταμείο θα τα βεβαιώσει στη ΔOΥ.

Για οφειλές προηγούμενων ετών της Ιόνιαν Καλκ, ο κ. Τζωρτζάτος ενημέρωσε ότι το Λιμενικό Ταμείο θα προβεί σε αγωγή εναντίον της Εταιρείας.
Εξάλλου, το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε χθες:

• Tην τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στο χώρο του Μπαστουνιού των Κρουαζιεροπλοίων, για την αποτροπή οποιασδήποτε παράνομης ενέργειας.

• Την έγκριση κατασκευής τοιχίου στο δρόμο μετά τις Καταβόθρες, την μελέτη για το οποίο προχωρούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες.

• Την διάθεση 14 έως 15.000 Ευρώ για την επικαιροποίηση και ολοκλήρωση της Μελέτης του έργου της Ανάπτυξης και Αναβάθμισης του Λιμανιού Πόρου, την οποία οι

Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχει εδώ και χρόνια την έχουν βάλει στο ...συρτάρι. Η ολοκλήρωση της Μελέτης κρίνεται ότι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, προκειμένου να προχωρήσει το Master Plan του Λιμανιού του Πόρου, το οποίο «σηκώνει» ολοχρονικά σχεδόν όλο το «βάρος» της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Νησιών μας.