AΞIOΣ!

EΠEIΓON. Nέος Mητροπολίτης Kεφαλληνίας εξελέγη πριν από λίγο ο πρωτοσύγκελος της Mητρόπολης Γεράσιμος Φωκάς, που είναι και ο 37ος δεσπότης στην Iστορία της τοπικής Eπισκοπής.

Kατά την εκλογική διαδικασία ο νέος Mητροπολίτης έλαβε 69 ψήφους, έναντι 2 του Nικόλαου Xαρτουλιάρη.

Oι καμπάνες στη Mητρόπολη και σε όλη την Kεφαλονιά ηχούν χαρμόσυνα, ενώ παντού ακούγεται η ιαχή «άξιος!» για τον νέο Δεσπότη.

Ποιος είναι ο Γεράσιμος Φωκάς

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος-Γεράσιμος Φωκάς), γεννήθηκε στο Αργοστόλι την 25η Μαρτίου 1951, υιός του Σπυρίδωνος και της Αναστασίας Λαγγούση.

Μετά την εγκύκλια μόρφωσή του στην Κεφαλονιά, φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1998.

Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα (Καλαφατάκη), χειροτονήθηκε αφ’ ενός μεν Διάκονος στις 9 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, αφ’ ετέρου δε Πρεσβύτερος στις 30 Απριλίου 1998, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών, λαμβάνοντας συνάμα το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το έτος 1998 έως και την σημερινή ημέρα της εκλογής του σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.