XPHMA ΓIOK!

Αίτηση για διάλυση της σύμβασης για το πολύπαθο έργο του νέου Γηροκομείου (β’ φάση) κατέθεσε χθες η Εργοληπτική Εταιρεία P&L Development Α.Ε. στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο.

Η ενέργεια αυτή της εργοληπτικής εταιρείας έγινε επειδή της οφείλονται ήδη από την πορεία του έργου 1.371.000 Ε (1,2 εκ. Ε από την α’ φάση και 171.000 Ε από την β’ φάση), αλλά και για να υπάρξει κάποια πίεση προς την Κυβέρνηση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια του στοπ που έβαλαν στο έργο οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, επειδή στην Εργοληπτική Εταιρεία δεν καταβλήθηκε η 18η δόση ποσού 170.877,02 Ε. (Βλ. «Η» 26/5/15, αρ. φ. 6073).

Oπως είπε χθες στον «Η» ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Μάκης Αποστολάτος, η Εργοληπτική Εταιρεία ευχαρίστως θα ανακαλέσει την διάλυση της εργολαβίας, εφ’ όσον της καταβληθεί κάποιο ικανοποιητικό ποσό από τα χρεωστούμενα.

Επίσης ο κ. Αποστολάτος πρόσθεσε ότι υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές (Γηροκομείου και Εργολάβου) για εξεύρεση λύσης και μάλλον σήμερα θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να συναντηθούν η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος Εργων κ. Διονύσης Λυκούδης και ο ίδιος ο κ. Αποστολάτος, ώστε να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να βρεθεί διέξοδος και να μην υπάρξουν τετελεσμένα και το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα και υπάρξει άμεση στέγη για την Τρίτη Ηλικία.

• Εξ’ άλλου, με αποφάσεις της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μπαίνει στοπ στο έργο της «Αποχέτευσης Σκάλας» γιατί δεν πληρώθηκαν τα 39.742,40 Ε στον εργολάβο (23ος λογαριασμός) και στο έργο «Υδρευση Αργοστολίου-Χαμηλή Ζώνη», γιατί δεν πληρώθηκαν 76.668,38 Ε στον εργολάβο (11ος λογαριασμός).