Ιδιαίτερα πετυχημένος ο 1ος Τηλεμάχειος Αγώνας Δρόμου στο Σταυρό Iθάκης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές στο Σταυρό Ιθάκης ο 1ος Τηλεμάχειος Αγώνας Δρόμου στην Ιθάκη, μήκους περίπου 6.700μ.

Η πρώτη επίσημη δρομική αγωνιστική προσπάθεια των Ιθακήσιων στο Βόρειο τμήμα της νήσου, συνδύασε άριστα των πολιτισμό με τον εθελοντισμό και το ευ αγωνίζεσθαι προσφέροντας εκτός από το καθαρά δρομικό γεγονός και πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα, με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα, στους παραβρισκόμενους.

Η διαδρομή, ήταν εντυπωσιακή καθώς συνδύαζε το κατάφυτο ορεινό στοιχείο με το καθάριο γαλανό της θάλασσας, σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο.

Στην διοργάνωση εντάχθηκε και αγώνας για τα παιδάκια έως 12 ετών μήκους περίπου 2 χλμ., όπου στην παραλία των Φρικών άφησαν και χάρτινες βαρκούλες στο νερό προσφέροντας δημιουργώντας μια όμορφη, τρυφερή εικόνα για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού που παρακολούθησαν το γεγονός.

Είναι πραγματικά συγκινητικό το πώς οι άνθρωποι του νησιού αγκάλιασαν το εγχείρημα αποδεικνύοντας την διάθεση τους να αθληθούν, να προσφέρουν, να δημιουργήσουν στον τόπο τους, να ενεργοποιήσουν τους νέους και στηρίζοντας την συμμετοχή τους σε δράσεις υγιής και ουσιαστικές για την ανάταση της περιοχής.

O Σύλλογος Δρομέων Κεφαλληνίας συμμετείχε με 7 αθλητές και μια λιλιπούτεια δρομέα, καταλαμβάνοντας τις τρείς πρώτες θέσεις της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα τις τρείς πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι:

1) Γεράσιμος Πατρίκιος 29,17’’

2) Γεράσιμος Μωραϊτης 29,20’’

3) Παρίσης Κουλουμπής 29,32’’

Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η Ευαγγελία Σαμόλη, από τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς.

Εξίσου καλά πήγαν και οι υπόλοιποι της αποστολής.
Συγχαίρουμε τους φίλους Ιθακήσιους και ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους.