Προβολή της Κεφαλονιάς στη Γαλλία στο 1st European Festival, Tourism and Strategy στη Rueil-Malmaison

Με ξεχωριστή επιτυχία, έγινε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο, η προβολή της Κεφαλονιάς στο 1st European Festival, Tourism and Strategy στη Rueil-Malmaison (Παρίσι) από 3 έως 6 Ιουνίου 2015.

Θεσμικοί Εκπρόσωποι και διεθνείς Τουριστικοί Παράγοντες από 21 Χώρες (Italy, Bulgaria, Estonia, Russia, Latvia, Malta, Poland, Slovakia, Germany, Hungary, Cyprus, Spain, -Spain Catalonia-, Portugal, Greece -Kefalonia-, Czech Republic, Romania, Moldova, France, Finland, Croatia, Lithouania) παρουσίασαν τις στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης των Χωρών τους.

O οικοδεσπότης δήμαρχος (τ. υπουργός) κ. Patrick Ollier, σε ειδικό γεύμα εργασίας, που οργάνωσε με καλεσμένους δημάρχους και αντιδημάρχους των Χωρών, που συμμετείχαν, έδωσε την δυνατότητα να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας και να ανταλλαγούν σκέψεις και τακτικές τουριστικής προβολής μεταξύ των συμμετεχόντων.

Επιπλέον στην μεγάλη Τουριστική Εκθεση, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το Συνέδριο Στρατηγικής, μοιράστηκε πλούσιο έντυπο πληροφοριακό υλικό από όλες τις Χώρες που συμμετείχαν.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλλαν στην ακόμα μεγαλύτερη προβολή της Κεφαλονιάς κυρίως στην γαλλική ταξιδιωτική αγορά οι κ.κ.:
Ευθύμιος Αραβαντινός, σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι,

Νάγια Χρονοπούλου, υπεύθυνη Πληροφόρησης του Ελληνικού Oργανισμού Τουρισμού (Ε.O.Τ.) στο Παρίσι και

Αικατερίνη Richard Κρασσά, κόρη του αείμνηστου ευεργέτη Ευθύμιου Κρασσά.

Επιπλέον την επιμέλεια του εγκεκριμένου από τον ΕOΤ σποτ προβολής της Κεφαλονιάς, όπως και του έντυπου υλικού έκανε το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και διευθυντής της Life Think κ. Σπύρος Γασπαρινάτος.

Η πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά, κ. Emmanuelle Sinagra, οργάνωσε όλες τις διαδικασίες συμμετοχής του νησιού στις εκδηλώσεις στο Παρίσι και επιμελήθηκε του μεταφραστικού έργου των εντύπων προβολής.

Ξεχωριστή τιμή για την Κεφαλονιά αποτελεί η επιστολή που είχε την ευγένεια να απευθύνει στον δήμαρχο κ. Patrick Ollier, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Γαλλία κ. Μαρία Θεοφίλη και αφορούσε τις ευχαριστίες της Ελληνικής Πρεσβείας προς τον κ. Ollier, για την μεγάλη και επιτυχής τουριστική προβολή της Ελλάδος, μέσω της Κεφαλονιάς, στο 1ο Συνέδριο Στρατηγικής Τουρισμού, στη Rueil Malmaison.

Την μετάφραση της Επιστολής στην Ελληνική γλώσσα, επιμελήθηκε το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του νησιού, κ.Millena Markoutza Messari.

Προς όλους τους ανωτέρω, η Δημοτική Αρχή, μέσω του δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση και του αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Κεκάτου, εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες της για την σημαντική συμβολή τους στην εμπεριστατωμένη και επιτυχής παρουσίαση της Κεφαλονιάς στις διεθνείς τουριστικές αγορές.