Image

Αγριεύει η κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή δήμαρχου και αντιδήμαρχου Εργων κ. Διονύση Λυκούδη και του επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης και τ. δήμαρχου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου. Μετά το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η κόντρα τους συνεχίζεται τώρα μέσα απ’ τα ...σάϊτ που τους στηρίζουν!

O κ. Μιχαλάτος κατηγορεί τον κ. Λυκούδη με ανάρτηση απ’ το inkefalonia για «αυτογκόλ στο 90’», τονίζοντας ότι παραδέχθηκε πως τα 2.000.000 ευρώ που έδωσε η ΚΕΔΕ για τους σεισμόπληκτους της Παλικής δεν πήγαν στους σεισμόπληκτους, αλλά για κάλυψη διαχειριστικών εξόδων του Δήμου, ενώ παράλληλα καταγγέλει ότι η Δημοτική Αρχή δεν ζήτησε τα 5.000.000 ευρώ για τους σεισμόπληκτους που είχε αποφασίσει η Περιφέρεια Αττικής.

Στον κ. Μιχαλάτο απάντησε το σάϊτ anexartitosblog που στηρίζει τον κ. Λυκούδη, αναφέροντας ότι με τα 2.000.000 ευρώ «πληρώθηκαν ένα σωρό δραστηριότητες και δράσεις υπέρ των σεισμόπληκτων», ενώ για τα 5.000.000 το ίδιο σάϊτ απάντησε στον κ. Μιχαλάτο ότι -όπως είπε ο κ. Λυκούδης- «η περιφερειάρχης του συριζα Ρένα Δούρου αντί να τα στείλει στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, τα έδωσε στο ΔΝΤ».

Ειδικότερα το inkefalonia έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Αυτογκόλ» στο 90’ για την Δημοτική Αρχή! Δυο εκατομμύρια ευρώ δεν πήγαν για αποκατάσταση σεισμοπλήκτων, αλλά για κάλυψη διαχειριστικών εξόδων!

«Αυτογκόλ» ακριβώς με την λήξη της χθεσινοβραδινής πολύωρης συνεδρίασης έβαλε η Δημοτική Αρχή!

Λίγες στιγμές πριν ολοκληρωθεί, λοιπόν, η συνεδρίαση, ο Διονύσης Λυκούδης με αυτά που είπε, μας... προβλημάτισε δεόντως!

Διότι σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου, τα 2 εκατομμύρια ευρώ από την ΚΕΔΕ που «έπεσαν» στο ταμείο του Δήμου και τον... ενίσχυσαν, δεν πήγαν όμως όπως ρητά και με σαφήνεια οριζόταν για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς, αλλά – όπως τόνισε ο αναπληρωτής δημάρχου – τα χρήματα αυτά πήγαν για κάλυψη διαχειριστικών εξόδων και για να πληρωθούν οι υπάλληλοι που εκείνη την περίοδο δούλεψαν υπερωρίες!

Αφήστε δε, που δεν που στην συνέχεια και με την κουβέντα που έγινε επί του θέματος, αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή ήρθε σε επαφή και ζήτησε από την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου το δεύτερο σκέλος για τα 5 εκατομμύρια ευρώ που ήταν να έρθουν για βοήθεια στο νησί μας, μετά την ομόφωνη απόφαση που είχε πάρει η Περιφέρεια Αττικής το 2014 για βοήθεια προς την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά!

Oι δύο αναρτήσεις του anexartitosblog για τα 2.000.000 Ε και τα 5.000.000 Ε έχουν ως εξής:

1) Το δεύτερο «αυτογκόλ» με τα 2.000.000 της ΚΕΔΕ

Πάμε τώρα στα 2.000.000 ευρώ της ΚΕΔΕ…

Θεόφιλε και εδώ δεν μας τα λέτε καλά…

Πάλι "ομίχλες" πάτε να δημιουργήσετε αλλά "έχουν γνώση οι φύλακες"…

Λοιπόν τα χρήματα αυτά τα έστειλε η ΚΕΔΕ για τις ανάγκες της σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς…

Και μπήκαν στο ταμείο του Δήμου…

Με αυτά πληρώθηκαν ένα σωρό δραστηριότητες όπως τα συνεργεία που δούλεψαν για να ανοίξουν δρόμους, τα μηχανήματα κλπ…

Επίσης πληρώθηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου που δούλεψαν πολλές ώρες υπερωρίες για πολλές μέρες…

Όλες αυτές οι δράσεις δεν έγιναν υπέρ της σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς;

Και Θεόφιλε να έμεναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι;

Και όπως σας είπε χθες ο Λυκούδης λόγω του σεισμού ο Δήμος εκείνη την περίοδο είχε μηδενική δυνατότητα είσπραξης…

Άρα από κάπου έπρεπε να πληρωθούν όλα όσα έγιναν εκείνη την δύσκολη περίοδο…

Θεόφιλε, δύο "αυτογκόλ" στο ίδιο ημίχρονο…

Ρεκόρ…

2) Το «αυτογκόλ» Θεόφιλου με τα 5.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής

Ωραία τα λέτε και τα γράφετε Θεόφιλε για τα 5.000.000 ευρώ που θα έρχονταν από την Περιφέρεια Αττικής υπέρ της σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς. Και καταλήγει στο γνωστό συμπέρασμα: Φταίει η Δημοτική Αρχή! Μόνο που από το βίντεο που δημοσιεύεται από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκύπτουν άλλα…

Τι προκύπτει; Ότι η απόφαση που είχε πάρει ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σγουρός ουσιαστικά “κόλλησε” στις περιφερειακές εκλογές και η νέα Περιφερειάρχης κ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε, αντί να τα στείλει στην Κεφαλονιά, να τα δώσει στο ΔΝΤ!!! Τάδε έφη ο αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης που πρότεινε στο σώμα να συσταθεί μία Επιτροπή ώστε να διαμαρτυρηθεί στην κ. Δούρου για τα χρήματα αυτά καθώς είναι απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Αυτά Θεόφιλε για τα 5.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής…

 


 

Πιπεράτοι διάλογοι από το προχθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο


• Στιγμιότυπα και διάλογοι από το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο:

 

Σοφία Γαρμπή αντιδήμαρχος οικονομικών-Βασίλης Ρουχωτάς εκπρόσωπος «Ενωμένης Τετράπολης» (στη συζήτηση για τις μικροπαρεμβάσεις επισκευής του Πεζόδρομου Γρηγορίου Λαμπράκη στο Ληξούρι):

Σ. Γαρμπή: Εμείς στην οικονομική Υπηρεσία έχουμε προφορικό αίτημα από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για τις παρεμβάσεις στη Γρηγορίου Λαμπράκη και δεν είμαστε τεχνικοί για να γνωρίζουμε ακριβώς το έργο.

B. Ρουχωτάς: Να γίνει μία ολοκληρωμένη μελέτη για την ολική αποκατάσταση του Πεζόδρομου και όχι μπαλώματα για να αρθεί απλώς η επικινδυνότητα. Το έργο είναι από το Γ' ΚΠΣ και πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη αποκατάσταση των ζημιών. Το προφορικό αίτημα της Δ.Τ.Υ. για προμήθεια πλακών και εργατικά για 6.000 Ε, δεν φτάνουν ούτε για σάλιο. Mε την απόφαση αυτή παραβαίνετε το νόμο για μπαλώματα και δεν θα γίνει άρτια αποκατάσταση. Να επιστραφεί η πρόταση πίσω στην Δ.Τ.Υ. και να κάνει ολοκληρωμένη μελέτη ως ενιαία εργολοβία για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα.

Γνωρίζετε κυρία Γαρμπή ότι το έργο είναι του Γ' ΚΠΣ και δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε;

Σ. Γαρμπή: Και ποιά η διαφορά;

B. Ρουχωτάς: Ως ειδική σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα θα έπρεπε να ξέρετε τη διαφορά κυρία Γαρμπή!

Δ. Λυκούδης (αντιδήμαρχος Εργων): Κύριε Ρουχωτά, επειδή δεν ξέρετε, και για να το μάθετε και αυτό...

B. Ρουχωτάς: Αστο, Διονύση. Μπορείς να πας να κάνεις το δάσκαλο στα παιδιά της γειτονιάς σου! Αναφέρομαι στην παραλαβή αυτού του έργου, που μπορεί να γίνει μόνο από τους αρμόδιους του Γ'ΚΠΣ. οταν το καταλάβεις όμως εσύ αυτό, θα έχει ξημερώσει!..

• Ν. Γκισγκίνης (δ.σ. Λ.Σ.) προς τη Δημοτική Αρχή κατά τη συζήτηση διαγραφής χρεών προς το Δήμο ξενοδοχειακού επιχειρηματία): Στο Δήμο έχετε τρείς νομικούς, οικονομολόγους, ειδικούς
συμβούλους, ειδικούς συνεργάτες, νταλικέρηδες, εφοπλιστές και έπρεπε να βρείτε νόμιμο τρόπο να μην υποκύψετε στα πόδια ενός μεγαλοξενοδόχου για να μην πληρώσει τα χρέη του, όταν μάλιστα δημιουργήθηκαν από το 2006, περίοδο ανάπτυξης. ο χειρισμός από τη Δημοτική Αρχή δεν είχε λάθη. Απλώς υπήρξε από το Δήμο φιλική συμπεριφορά προς τον μεγαλοξενοδόχο.

• Δ. Λυκούδης αντιδήμαρχος Εργων-Θεόφιλος Μιχαλάτος επικεφαλής «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς»-Βασίλης Ρουχωτάς επικεφαλής «Ενωμένης Τετράπολης», (κατά τη συζήτηση της Τροποποίησης Προϋπολογισμού σχετικά με τις αμοιβές αιρετών και ειδικών συμβούλων και συνεργατών):

Θ. Μιχαλάτος: Εδώ υπάρχουν σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής που αμοίβονται από δύο και τρεις οργανισμούς του Δήμου.

Δ. Λυκούδης: Ποιοί είναι αυτοί κ. Μιχαλάτε; Να τους πείτε.

Θ. Μιχαλάτος: Βεβαίως και υπάρχουν. Για παράδειγμα, στη Διαδημοτική αμοίβονται τρία άτομα. Πότε στη Διαδημοτική υπήρχαν τρείς θέσεις με μισθό;

Δ. Λυκούδης: Η Διαδημοτική άλλαξε το Καταστατικό της και το νέο Κατασταστατικό ορίζει τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου με αμοιβή. Το ότι υπάρχουν αντιδήμαρχοι που δουλεύουν μέρα νύχτα και δεν αμοίβονται δεν το βλέπετε; ο ομιλών και ο Σπύρος ο Ματιάτος για παράδειγμα, που ξημεροβραδιάζονται στο Δήμο, δεν παίρνουν μισθό. Πάνω από 20.000 Ευρώ το χρόνο είναι η αμοιβή μου και δεν τα παίρνω. Πείτε μου πότε στα χρονικά των αιρετών από τους πρώην Δήμους υπήρχε αιρετός, δήμαρχος ή αντιδήμαρχος που δεν πληρωνόταν; Ποτέ! ολοι πληρωνόντουσαν!

Β. Ρουχωτάς: Αφού πας γυρεύοντας θα τ' ακούσεις! Βεβαίως και υπήρχε! ο Νέστωρας ο Βεντούρας, εκλεγμένος αντιδήμαρχος, ήταν άμισθος! Εσύ ναι δεν πληρώνεσαι, αλλά οι άλλοι εκ του νόμου δεν παίρνουν αμοιβή. Δεν μας κάνουν χάρη!

Θ. Μιχαλάτος: Αστο Βασίλη! Αρπαξε την ευκαρία για να ευλογήσει τα γένια του!

• Δ. λυκουδης αντίδημαρχος Εργων-Θεόφιλος Μιχαλάτος επικεφαλής «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» (κατά τη τοποθέτηση του κ. Μιχαλάτου για αίτημα των κατοίκων Σαρλάτων για δρόμο της περιοχής και δημοσιεύματα σε site):

Θ. Μιχαλάτος: Σχετικά με το αίτημα των κατοίκων των Σαρλάτων για πρόβλημα σε δρόμο της περιοχής, βλέπαμε σε δημοσιεύματα που ήταν από τη Δημοτική Αρχή σε site του κ. Λυκούδη, που έλεγε να πάνε οι κάτοικοι να ζητήσουν λεφτά από τον Σπίρτζη (υφυπουργός ΥΠoΜΕΔΙ).

Δ. Λυκούδης: Για να μην ανέβω τα σκαλιά της Εισαγγελίας αύριο και για να μην φθάσουμε τις σχέσεις εκεί, όταν είπες το site του κ. Λυκούδη, δεν ανήκει κανένα site σε μένα και δεν έχω καμία ιδιοκτησία, πάρτο πίσω τώρα, γιατί το πρωϊ θα ανέβω τα σκαλιά της Εισαγγελίας με τα πρακτικά. Πάρτο πίσω τώρα.

Θ. Μιχαλάτος: Θα απαντήσω.

Δ. Λυκούδης: Πάρτο πίσω τώρα. Site έχει μόνο ο Μιχαλάτος και αναμεταδίδει τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο και κάνει κοπτοραπτική την επόμενη μέρα σε όποια κομμάτια θέλει. Πάρε πίσω το site του Λυκούδη τώρα για να μην φθάσουμε τις σχέσεις μας και ανέβω τα σκαλιά της Εισαγγελίας. Δεν θέλω να τις φθάσω εκεί. Και σου δίνω το λόγο μου ότι θ' ανέβω τα σκαλιά. Και δεν θέλω να βρεθώ με συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο στις αίθουσες του Δικαστηρίων. Πάρε πίσω την παραπληροφόρηση, το ψέμα και την προβοκάτσια. Δεν σου ταιριάζουνε.

Θ. Μιχαλάτος: Απαντώ. Είπα του κ. Λυκούδη. Υπάρχουν κι άλλοι κύριοι Λυκούδη. Δεν είστε αυτός ο κ. Λυκούδης.

Δ. Λυκούδης: Αρα δέχεσαι ότι δεν αφορά εμένα αυτό που είπες.

Θ. Μιχαλάτος: Βεβαίως.

Δ. Λυκούδης: Α, ωραία, εντάξει. Τώρα καταλάβατε όλοι τι εστί Μιχαλάτος.

Θ. Μιχαλάτος: Κύριε Λυκούδη, τι εστί Μιχαλάτος το ξέρουνε όλοι, όπως και τι εστί Λυκούδης. Αναφέρομαι στον "Ανεξάρτητο", στον οποίο είναι μαζί ο αδελφός σας.

Δ. Λυκούδης: Λέτε αυτό, γιατί θα βάλω και αυτόν να σας κάνει μήνυση.

Θ. Μιχαλάτος: Να μου κάνει μήνυση, αν αυτό που είπα είναι βρισιά.

Δ. Λυκούδης: oχι δεν είναι βρισιά είναι συκοφαντία. Είναι ψέμματα, είναι παραπληροφόρηση και έπρεπε να ντρέπεσαι με αυτά που κάνεις εδώ πέρα.

Θ. Μιχαλάτος: Απαντώ, απαντώ. Μπορείς να ανέβεις τα σκαλιά της Εισαγγελίας. Η Δικαιοσύνη είναι να λύνει προβλήματα και δεν χαλάει η σχέση μας.

Δ. Λυκούδης: Δεν έχεις περαιτέρω.

Θ. Μιχαλάτος: Εσύ να προσέχεις.

Δ. Λυκούδης: Εάν δεν μπορείς να φτιάξεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις πρόσεχε να μην την εξεφτελίζεις.

Θ. Μιχαλάτος: Θα απαντήσω. Πρέπει να τα ακούς κιόλας...

Δ. Λυκούδης: Δεν θα γίνεις ποτέ δήμαρχος με αυτά που λές. oυραγός θα είσαι στη κοινωνία μια ζωή.

Θ. Μιχαλάτος: Εγώ έγινα δήμαρχος! Εγινα δήμαρχος!

H ...Γάτα του Συμβουλίου