Kαι άλλα συλλυπητήρια για την κοίμηση του Mητροπολίτη Γεράσιμου

Συνεχίζονται τα συλλυπητήρια για την απρόσμενη κοίμηση του Μητροπολίτη Γερασίμου.

Αποχαιρετισμός σε ένα φίλο...

Αφωνους στη κυριολεξία άφησε όλους μας, τους Κεφαλλήνες όπου γης και όχι μόνο η τραγική είδηση δια την αδόκητη και αιφνίδια εκδημία του αδελφικού φίλου και νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου μας κυρού Γερασίμου.

Προτού ζήσουμε την ενθρόνιση του στη Κεφαλονιά μας η οποία θα μας χαροποιούσε ιδιαιτέρως, αφού ο εκλιπών ιεράρχης ήταν γέννημα θρέμμα της πατρίδας μας και λίαν αγαπητός ως άνθρωπος και κληρικός, ενθρονίστηκε στις καρδίες όλων μας.

Πήρε όμως, για μας τους ανθρώπους, πολύ γρήγορα το δρόμο για την Ανω Ιερουσαλήμ στο θρόνο του θεού για να συνεφραινέται με τα των αγίων και να μας στέλνει από εκεί τις ευλογίες του.

Ως Κεφαλονίτης κληρικός διακατέχομαι από βαθύτατη θλίψη, είμαι όπως όλοι μας συγκομισμένος από το γεγονός, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια, τόσο στην οικογένεια του, όσο και σε όλους τους συμπατριώτες μας, κλήρο και λαό, που στερηθήκαμε τόσο άδοξα και αιφνίδια την Ποιμαντορία ενός μεγάλου ιεράροχου.

Αιωνία Του η Μνήμη

Αρχιμανδρίτης
Νικόλαος Χαρτουλιάρης

Αίνος Ν.Υ.

O πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης, «Αίνος», συγκλονισμένοι και αισθανόμενοι βαθύτατη θλίψη για την αιφνίδιο κοίμηση του πρόσφατα χειροτονηθέντα Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας, στο Λαό της Κεφαλονιάς, στην Ιεραρχία της Εκκλησίας και στους οικείους του.

O πρόεδρος
Βασίλειος Κοκκόσης

TEI Iονίων Nήσων

Η Διοίκηση και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συντετριμμένοι για τον αιφνίδιο και αδόκητο θάνατο του πατέρα Γεράσιμου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας καθώς και στην οικογένεια του εκλιπόντος. Με μεγάλη αγάπη και θαυμασμό για το έργο και την πορεία του Σεβασμιότατου, συμμετέχουμε στο μεγάλο και βαρύ πένθος του νησιού μας και προκειμένου να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Μακαριστό Ιεράρχη και Ποιμενάρχη μας, αποφασίζουμε την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας (24/06/2015) να:

• Κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια του Ιδρύματος.

• Παραστεί ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Ιδρύματος στην τελετή.

• Ανασταλούν οι διοικητικές και εκπαιδευτικές λειτουργίες του.

• Αποσταλεί στεφάνι στη μνήμη του Ποιμενάρχη μας.

Ιωάννης Δραγώνας Πρόεδρος
Ναπολέων Μαραβέγιας τ. Πρόεδρος

Τζόγια Γρουζή

Συλλυπητήρια Επιστολή

Πόνος, θλίψη, θρήνος.

Η είδηση της αιφνίδιας εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου Φωκά έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στις καρδιές όλων μας.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο και τη θλίψη της ψυχής μας.

Αξιοσέβαστε Πατέρα Γεράσιμε,

O σεβασμός και η αγάπη όλων μας θα σε ακολουθεί πάντα και η ταπεινή μορφή σου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο  μυαλό και στην ψυχή μας να μας οδηγεί ως φάρος στα μονοπάτια που χάραξες, στα μονοπάτια της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης, στα μονοπάτια της ορθόδοξης πίστης μας.

Αιωνία Σου η μνήμη Σεβαστέ Πατέρα Γεράσιμε.

O Παράδεισος είναι από σήμερα πιο πλούσιος.

Τζόγια Γρουζή
τ. αντιπεριφερειάρχης

Ιονίων Νήσων

Πολιτευτής ΝΔ

Κεφαλληνίας και Ιθάκης

 

• Εμπορικός Σύλλογος «H Kράνη»

Το αναπάντεχο γεγονός της κοιμήσεως του Μητροπολίτη της καρδιάς μας, γέμισε θλίψη όλους τους Κεφαλλονίτες.

O εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του αλλά και σε όλους τους Κεφαλλήνες, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να χαρούν την ενθρόνισή του στο νησί.

Για όλους μας αποτελεί πολύ μεγάλη απώλεια η κοίμησή του, όμως, το έργο του, οι αγώνες του ο λιτός τρόπος ζωής και η συμπαράστασή του στα προβλήματα του κάθε ανθρώπου, ας γίνουν οδηγός σε όλους μας για τη στάση ζωής που οφείλουμε να τηρούμε σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας..

O Πρόεδρος της ΚΡΑΝΗΣ

Σταύρος Σπαθής

Η Γραμματέας
Μαρία Σκλαβουνάκη

Nαυτικός Oμιλος Aργοστολίου

Δυστυχώς, η χαρά μας για την ενθρόνιση του νέου μας Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου Φωκά, δε κράτησε πολύ.

O Άξιος και Ταπεινός Παπά Γεράσιμος, εκοιμήθη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των άλλων Αγίων Πατέρων μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι το πνεύμα του είναι πάντα κοντά μας, πάντα θα μας καθοδηγεί στο δρόμο του Θεού, της αγάπης και της πίστης.

Είναι λυπηρό που άφησε το πνευματικό του και θρησκευτικό του έργο ανεκπλήρωτο, είναι λυπηρό που χάσαμε την ελπίδα μας.

Από τα βάθη της καρδιάς μας του ευχόμαστε Καλό Ταξίδι και τον παρακαλούμε να συνεχίσει να μας βοηθάει.

Σεβασμιότατε Γεράσιμε Φωκά, δε θα δε ξεχάσουμε ποτέ!

(Από το Δ.Σ. του Ν.O.ΑΡΓOΣΤOΛΙOΥ)

ODYSSEUS” FEDERA-TION OF CEPHALONIAN AND ITHACIAN SOCIETIES

Oι απανταχού Κεφαλονίτες δακρύζουμε και θρηνούμε για την πρόωρη εις Κύριον εκδημία του θεοπροβλήτου και λαοπροβλήτου Μητροπολίτη μας κυρού Γερασίμου.

Αιώνια ενθρονισμένος στις καρδιές μας, θα δειχνει το δρόμο του ιερατικού καθήκοντος και του χριστιανικού ήθους.

Για το Δ.Σ

Διονύσιος Βλάχος
Πρόεδρος

Κώστας Βαγγελάτος
Γραμματέας

Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου

Η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την αναπάντεχη απώλεια του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας πάτερα Γερασίμου.

Εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Ελλάδος στους Ιερείς της Κεφαλονιάς και στους οικείους του Μακαριστού Μητροπολίτη μας.

Η φιλανθρωπία, το αίσθημα αλληλεγγύης και η βαθιά πίστη στην ορθοδοξία που χαρακτηρίζουν το σύνολο της ζωής και της δράσης του Πάτερα Γερασίμου θα αποτελούν παράδειγμα για όλους εμάς τους Αργοστολιώτες για όλους τους Κεφαλονίτες.

Δεν θα σε ξεχάσουμε. Σου ευχόμαστε καλό ταξίδι και η ευλογία σου θα υπερίπταται πάνω από την Κεφαλληνία αιώνια.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου μας αποφασίσαμε να παρευρεθούμε σε προσκύνημα τις 2.30’ μ.μ. όπως και στις 5 μ.μ. για την μεταφορά Σκηνώματος εν πομπή μέχρι τόν Ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Αργοστολίου.

Για την Δημοτική
Κοινότητα Αργοστολίου

O Πρόεδρος
ΛOΥΚΑΣ ΝΙΦOΡΑΤOΣ
Γραμματέας

ΑΝΕΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης

O Πρόεδρος και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον χαμό του Μητροπολίτη μας.
Καλό σου ταξίδι Σεβασμιότατε Γεράσιμε Φωκά,  είθε το πνεύμα σου να μας οδηγήσει στον δρόμο που εσύ επέλεξες να ακολουθήσεις στην ζωή σου.

O Πρόεδρος
Β. ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ

O Γραμματέας
Α/Α Γ. ΑΤΖΕΛΙΔΗΣ