O κ. H. Παρίσης
O κ. H. Παρίσης

Oυαί Υμίν τοις Ηττημένοις έλεγαν, αλλά ...O αυταρχισμός και η υπεροψία που διέκρινε την Δημοτική Αρχή, με προεξάρχοντες κατά κύριο λόγο τον ίδιο τον Δήμαρχο και τον Αναπληρωτή του, από την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου και σε όλες εν γένει τις συνεδριάσεις του, κατέρρευσαν τις βαθειά νυκτερινές έως πρωϊνές ώρες, της 17/18 Ιουν 2015.

Η μόνιμη επωδός του «επί παντός επιστητού έχοντος γνώμη» Αναπληρωτού, ως «πρίμου» και των τριών τεσσάρων λοιπών συμβούλων, ως «σεγόντων», ότι η «Ισχυρή Κεφαλλονιά» είναι η μόνη ικανή να φέρει χρήματα στο νησί μας και στους σεισμόπληκτους,

Καθώς και η ετέρα επωδός, η συνακολουθούσα την πρώτη, ότι την «χρυσή εποχή» Χρυσοχοϊδη, που έφερνε «χρυσά αυγά» για την Κεφαλονιά μας, με «ένα τηλέφωνο» του Δημάρχου, διαδέχθηκε η εποχή του «κάρβουνου», μετά την ανάδειξη νέας κυβερνήσεως….

Κατέρρευσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου του σωτηρίου (αλλά μαύρου για την Επαρχία Πάλης), έτους 2015.

Oι ΦΙ.Κ.O., δια του επικεφαλής της παρατάξεώς τους, υπέβαλαν αίτηση ενημέρωσης, για την τύχη των 7.000.000 ευρώ, που διατέθηκαν για την ενίσχυση και στήριξη των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς και την προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και συγκεκριμένα: • Ενέργειες που έγιναν έως τώρα για την εκταμίευση του ποσού των 5.000.000 ευρώ που το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με την υπ’ αριθ 42/2014 ομόφωνη απόφασή του διέθεσε για την Κεφαλονιά και λήψη απόφασης για τον τρόπο που θα αξιοποιηθεί το διατιθέμενο ποσό. • Ενέργειες που έγιναν για την παραλαβή του ποσού των 2.000.000 ευρώ, με το οποίο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), θα ενίσχυε την προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς.

Η απάντηση που εισέπραξαν οι ΦΙ.Κ.O. τις μεταμεσονύκτιες ώρες που τελικά συζητήθηκε το θέμα ήταν ότι:

• Τα 5.000.000 ευρώ, OΥΔΕΠOΤΕ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ, επ’ωφελεία των σεισμοπλήκτων για τους οποίους διατέθηκαν,  • Η Δημοτική Αρχή δια του τότε και σήμερα Δημάρχου, έστειλε επιστολές προς τον τότε Περιφερειάρχη Αττικής, αλλά μετά τις εκλογές του Μαϊου 2014 και την ανάδειξη νέας Περιφερειάρχη, δήλωσε αδυναμία υλοποίησης της αποφάσεως. • Η νέα Περιφερειάρχης Αττικής δεν τα διαθέτει πλέον. • Η Δημοτική Αρχή δια του τότε και σήμερα Δημάρχου, δεν εξεδήλωσε ενέργειες εκταμίευσης του ποσού, προ των εκλογών. • Τα 2.000.000 ευρώ, «μπήκαν» μεν στο λογαριασμό του Δήμου, αλλά διατέθηκαν για λειτουργικές δαπάνες εκείνων των ημερών και μισθοδοσίες-υπερωρίες, κατά παράβαση της επιθυμίας του Διαθέτου, εν προκειμένω της ΚΕΔΕ, να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς.

Eτσι, μετά τις ομολογίες αυτές του Αναπληρωτού Δημάρχου, δεν έχουμε πλέον, μόνο έναν επίτιμο Κεφαλλονίτη, που ξέχασε να διαβάσει το μνημόνιο, αλλά και μία Δημοτική Αρχή και έναν Δήμαρχο, που ξέχασε να διεκδικήσει υπεσχημένα επ’ωφελεία των σεισμοπλήκτων του Δήμου.

Μετά από αυτά τα αδιάψευστα γεγονότα, δεν δικαιούνται πλέον, ούτε ο τότε και τώρα Δήμαρχος, αλλά ούτε ο «πρίμος» και οι λοιποί «σεγόντοι» της παρατάξεώς του, να ομιλούν για ανυπαρξία χρημάτων.

Επειδή η αδιαφορία ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, εκταμίευσης του ποσού των 5.000.000 ευρώ, που με προσωπική δήλωση ζήτησε ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, αγγίζει ακόμη και την παράλειψη εκτέλεσης καθήκοντος, από πλευράς Δημάρχου.  Επειδή κατά την συζήτηση του θέματος δηλώθηκαν, ως εκτελεσθείσες, ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προς κατονομαζόμενα δημόσια πρόσωπα (πρώην και νυν Περιφερειάρχη Αττικής) και ακούστηκαν οι με βάση τις αναφορές του Αναπληρωτού Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο του απαντήσεις τους.

Επειδή η διάθεση πιστώσεων (εν προκειμένω 2.000.000 ευρώ) για συγκεκριμένο σκοπό, όπως αυτός αναφέρεται από τον Διαθέτη, κατά την γνώμη μας πρέπει να έχει δικό του κωδικό χρήσης και

η αυθαίρετη αλλαγή κωδικού χρήσης αγγίζει ποινικό αδίκημα.

Για τους λόγους αυτούς

Περιμένουμε ο απών από την Συνεδρίαση Δήμαρχος, να προσκομίσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όλα τα παραστατικά και έγγραφα, τα αφορώντα τις δύο δωρεές και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, ώστε να καταδειχθεί:

Αν υπάρχουν και ποίοι είναι οι υπεύθυνοι, για την μη εκταμίευση επ’ωφελεία του Δήμου και ειδικώτερα των σεισμοπλήκτων του ποσού των 5.000.000 ευρώ.

Σε ποίες ακριβώς λειτουργικές δαπάνες διατέθηκαν τα 2.000.000 ευρώ και αν νομίμως ενήργησε ο Δήμος, σε σχέση με την επιθυμία του διαθέτου.

(Από το γραφείο τύπου των ΦΙ.Κ.O.)