28 εστιατόρια της Κεφαλονιάς πήραν μετά από αξιολόγηση το σήμα της «Επτανησιακής Κουζίνας»

Εικοσιοχτώ εστιατόρια της Κεφαλονιάς πήραν το σήμα της «Επτανησιακής Κουζίνας» στα πλαίσια της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως διεθνούς πόλου εκπαίδευσης και καινοτομίας», που υλοποίησε κατά το διάστημα 2011-2015 σεμιναριακού τύπου διαλέξεις στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα.

Oι διαλέξεις απευθύνονταν σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού.

Στα πλαίσια αυτά και με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας δημιουργήΒηκε το «Σήμα Επτανησιακής Κουζίνας», το οποίο απονεμήθηκε σε εστιατόρια των τρίων νησιών.

Στόχος του Σήματος είναι η περαιτέρω ανάδειξη της τοπικής επτανησιακής κουζίνας και η ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια, με την ένταξη παραδοσιακών συνταγών και τη χρήση τοπικών προϊόντων στα μενού των εστιατορίων.

Η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας, η χρήση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και κρασιών μέσα από την δημιουργία παραδοσιακών πιάτων, καθώς και οι εναλλακτικές χρήσεις των υλικών, υπήρξαν τα βασικότερα σημεία της πρακτικής άσκησης στα πλαίσια των σεμιναρίων/ διαλέξεων που διοργάνωσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για τους τοπικούς εστιάτορες και επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

Μετά από αξιολόγηση των εστιατορίων που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις για την Επτανησιακή Διατροφή της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως διεθνούς πόλου εκπαίδευσης και καινοτομίας» απονεμήθηκε το «Σήμα Επτανησιακής Κουζίνας» στα εξής εστιατόρια της Κεφαλονιάς:
AMMES,Capitol Events, Captain’s Table, Deniw Restaurant & Bar, Ikarus, Il Borgo, Mythos Catering, Stateri Catering, Vasso’s Restaurant, Vista Mare, Ακριγιάλι, Αμπελάκι, Αριστείδης Τζιβράς και ΣΙΑ O.E., Αφροδίτη, Διόνυσος, Εναστρον, Η Παλιά Πλάκα, Κλιματίς, Λάρα (Ξενοδοχείο), Μίλος, Μώλος, Ξαστεριά, Oπως Παλιά, Πάνας Μπαγκαλόους ΕΠΕ, Στο Ψητό, Τα Πιθάρια (Λάσση), Τα Πιθάρια (Σκάλα), Φαίδρα.