Η κ. Βούλτεψη
Η κ. Βούλτεψη

«O λαός μας ενωμένος θα πει ενα δυνατό “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα ανατρέψει τα ύπουλα σχέδια τους και θα κρατήσει την Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης». Αυτά τόνισε η τέως υπουργός και βουλευτής κ. Σοφία Βούλτεψη, στην χθεσινή ομιλία της για το δημοψήφισμα, στον πολυχώρο Capitol.

H κ. Βούλτεψη, πλαισιωμένη από τον  πρόεδρο της ΝOΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Βαγγέλη Λουκέρη και τον αν. γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ κ. Λάμπρο Ζωγράφο, μίλησε για την τρέχουσα συγκυρία εν όψει του δημοψηφίσματος, τα σχέδια της Κυβέρνησης, ενώ τασσόμενη υπέρ μίας συμφωνίας με τους Θεσμούς, παρέθεσε τα επιχειρήματα της για το ηχηρό “ναι” που πρέπει να πει ο ελληνικός λαός.

«Δάκρυα στα μάτια φέρνουν οι σκηνές των ηλικιωμένων που συνωστίζονται στα ΑΤΜ. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τον επόμενο μήνα δεν θα μπορούν να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις. Oι καταθέσεις σαφώς και κινδυνεύουν.», υπογράμμισε η βουλευτής και συνέχισε λέγοντας: «Το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Εχουμε ψευτοηρωϊσμούς από ανθρώπους ανίκανους, συνειδητούς ψεύτες που θέλανε μόνο την εξουσία. Είπαν ψέματα για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού. Μετά είπαν άλλα ψέματα για να καλύψουν τα προεκλογικά τους ψέματα».
Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε στην ομιλία της ότι στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου η Κυβέρνηση υπέγραψε μία συμφωνία-δήλωση, στην οποία  αποδέχθηκαν όλα όσα έλεγαν ότι δεν θα κάνουν προεκλογικά, δεσμεύτηκαν για το χρέος ότι θα το πληρώνουν πλήρως και εγκαίρως, καθώς και για την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος, κ.ά. Ωστόσο, η συμφωνία αυτή δεν παραπέμφθηκε στη Βουλή για να ψηφιστεί. Η βουλευτής επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση είχε τελειώσει από τότε, ενώ «μετά διαπραγματεύονταν μόνο ...με τον εαυτό τους».

Επιπλέον, η κ. Βούλτεψη αναρωτήθηκε ποιό θα είναι το επόμενο που θα συμβεί στη χώρα μας, «μήπως αυτό στη ...Βενεζουέλα που τα τρόφιμα δίνονται βάση του λήγοντα της ταυτότητας;».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η βουλευτής στην Κυβέρνηση, διότι «το μόνο που έκαναν ήταν να καταστρέψουν τον τουρισμό, τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων», όπως είπε.

Oσον αφορά της πρόταση των δανειστών της 25ης Ιουνίου για την οποία καλείται να ψηφίσει «ναι» ή «όχι» ο ελληνικός λαός, η κ. Βούλεψη τόνισε «είναι ένα από τα πολλά έγγραφα της διαπραγμάτευσης και πρόκειται για «κουρελόχαρτο», αφού δεν φέρει καμία υπογραφή». Και συνέχισε:¨ «Δεν θέλεί να κάνει συμφωνία η Κυβέρνηση, αλλά θέλει να μας πάει στη δραχμή».

Σχολιάζοντας το προχθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής είπε ότι «κάθε λέξη του ήταν ένα ψέμα και κανένας λογικός άνθρωπος να πιστέψει έναν ψεύτη που λέει:¨”αναλαμβάνω και δεσμεύομαι», ενώ έχει πει πολλά ψέματα”».

«Είχαν δόλιο σχέδιο για να οδηγήσουν τη Χώρα εκτός Ευρώπης και ευρώ», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε η κ. Βούλτεψη για τα σχέδια της Κυβέρνησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι «το δίλημμα είναι ξεκάθαρο:¨ Ευρώ ή δραχμή». Ωστόσο, η ίδια επισήμανε ότι η Χώρα μας ανήκει στην Ε.Ε. και διακυβεύεται η εθνική μας υπόσταση και ασφάλεια σε πιθανή αποχώρησή μας, ιδιαίτερα με τόσες παραβιάσεις στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κ. Βούλτεψη για την Κεφαλονιά αναφέροντας «Είναι λυπηρό για όλους εμάς που αγωνιστήκαμε η Κεφαλονιά να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με θλίψη να διαπιστώνουμε ότι άνθρωποι που τίμησαν οι Κεφαλονίτες με την ψήφο τους να παίρνουν θέση υπέρ του “όχι”, λέγοντας “όχι” στον Τουρισμό της Κεφαλονιάς και στο εισόδημα των Κεφαλονιτών. Με το “όχι” δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη και τότε οι τουρίστες θα εγκαταλείψουν το νησί φοβούμενοι τις κλειστές τράπεζες και την κοινωνική αναταραχή».