Συνεργασία σε πολλά επίπεδα του Δήμου Κεφαλονιάς με τον Ναυτικό Ομιλο Lugano της Eλβετίας

Κλιμάκιο μελών του Ναυτικού Oμίλου Lugano (Ελβετία) με δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Ελβετικού Καντονίου επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς, συνοδευμένα από την κ. Millena Markoutza Messari, μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Τους εκλεκτούς επισκέπτες υποδέχθηκε εκ μέρους του δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε συζητήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της επικοινωνίας του νησιού με την Ελβετία, με σκοπό τις ευρύτερες συνεργασίες σε Πολιτιστικό, Τουριστικό, Εκπαιδευτικό, Αθλητικό και Επενδυτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν οι τρόποι περαιτέρω αξιοποίησης της παρουσίας του περιπτέρου του Δήμου Κεφαλονιάς, ως επίσημη συμμετοχή, μετά από πρόσκληση, στη Διεθνή Εκθεση Ελβετικού Τουρισμού στο Lugano από 30 Oκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2015.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε επικοινωνία με τον Εφορο Ιστιοπλοΐας του Ναυταθλητικού Oμίλου Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΝOΚΙ) κ. Γεράσιμο Μαρκέτο, με στόχο τη συνεργασία των δύο Ναυτικών Oμίλων.

Τα μέλη του Oμίλου (Circolo nautico di Lugano ) που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν τα ακόλουθα:

1) Bertoli Marco: skipper.

2) Gaggini Gian-ni: co-skipper, δημοσιογράφος.

3) Bolzani Gio-vanni: μέλος Δημοτικού Συμβουλίου.

4) Farolfi Gasto-ne: έμπορος σοκολατοποιΐας.

5) Meli Primo.

6) Mocetti Stefa-no.

7) Balmelli Ennio: πρόεδρος Χορωδίας.

8) Staub Ferruccio: co-skipper.

9) Gini Marcel.

10) Zoppi Gabriele, και

11) Scaroni Fiorenzo.

Τέλος, οι Επισκέπτες ευχαρίστησαν τον κ.Κεκάτο για την εγκάρδια υποδοχή και εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τις φυσικές ομορφιές της Κεφαλονιάς.