H κ. Α. Θεοπεφτάτου
H κ. Α. Θεοπεφτάτου

Από την βουλευτή του Νομού μας κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ανακοινώθηκαν χθες τα εξής:

Η χθεσινή απόφαση δεν ήταν εύκολη. Η συμφωνία που κληθήκαμε να υπερψηφίσουμε απέχει τόσο από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τις αξίες της Αριστεράς εν γένει. Η πραγματικότητα όμως, πολλές φορές είναι αδυσώπητη και οι επιλογές περιορισμένες.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική ομάδα διεξήγαγαν το τελευταίο διάστημα έναν πόλεμο, υπέρ της καθημαγμένης μας πατρίδας.

Άλλωστε, ιστορικά η Αριστερά έχει αποδείξει τον πατριωτικό της ρόλο. Oι δυνάμεις του αντιπάλου, όπως το γνωρίζαμε άλλωστε, υπήρξαν συντριπτικά υπέρτερες. Η μάχη όμως δόθηκε με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα και τόλμη. Όλοι γνωρίζουν πως μέρος του πολέμου είναι και η συνθηκολόγηση, η οποία θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις να πολεμάς, να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι για δικαιοσύνη.

Oλος ο κόσμος σήμερα μιλάει για το δίκαιο αγώνα που η μικρή μας χώρα δίνει και όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Η Ευρώπη καλείται σύντομα να απαντήσει στα σκληρά ερωτήματα που έθεσε η ίδια η διαπραγμάτευση. Καλείται να απαντήσει στο αν ο εκβιασμός, το δίκιο του ισχυρού, ο αυταρχισμός έχουν θέση στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα που 40 χρόνια κακοδιαχείρισης την κατέστησαν χρεοκοπημένη, με τους πολίτες της σε απόγνωση. Εδώ και πέντε μήνες έχει στρέψει όλες της τις προσπάθειες στο εξωτερικό. Σήμερα, με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και περίσκεψη καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις χρόνιες παθογένειες στο εσωτερικό: Διαπλοκή, κακοδιαχείριση, οικογενειοκρατία, έλλειψη σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Είμαι βέβαιη πως η αναμέτρηση με τα συμφέροντα, μέσα και έξω από τη χώρα, θα δοθεί με όρους νίκης. Η ευθύνη είναι μεγάλη.

Αφροδίτη
Θεοπεφτάτου
Βουλευτής
Κεφαλονιάς και Ιθάκης