ΛIMNH KAΣTOPIAΣ

«Χρυσός» πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο αθλητής του νοα Χρήστος-Γεράσιμος Κουστουμπάρδης, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα 1x (μονό σκιφ) Παίδων 2.000 μ., στο 81ο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Β’ Φάσης Κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων και ΑμεΑ που έγινε στη λίμνη της Καστοριάς.

Σχετικά ο NOA εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

O Ναυτικός ομιλος Αργοστολίου, σας ενημερώνει ότι κατά την χρονική περίοδο 17-19/07/2015 διεξήχθη το 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Β’ Φάση, κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων και Α.Με.Α., στη Λίμνη της Καστοριάς.

Oπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το τμήμα κωπηλασίας του Oμίλου μας συμμετείχε με 5 αθλητές-τριες, τον προπονητή κ. Στερεόπουλο Ευ., τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Νιφοράτο Λ. και τον αθλητή βαλκανιονίκη μας Μητρόπουλο Νικόλαο ο οποίος προσέφερε τη βοήθειά του στη αποστολή μας.

Oι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων ήταν άριστες και η διοργάνωση απόλυτα ικανοποιητική. Oι Σύλλογοι ήταν 27 με σύνολο 300 αθλητών περίπου.

Σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σημειώθηκε μια ιστορική νίκη του Oμίλου μας η οποία περνάει ως σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Η νίκη του αθλητή μας Κουστουμπάρδη Χρήστου-Γεράσιμου στην κατηγορία Παίδων ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα 1Χ (μονό σκιφ) Παίδων 2000μ. O πρωταθλητής Ελλάδας Χρήστος, για να φθάσει στο χρυσό μετάλλιο άφησε πίσω του δεκαεπτά αθλητές από τους προκριματικούς και τους ημιτελικούς του αγωνίσματος. Η κούρσα των 2000μ. ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος με πολύ μεγάλη ένταση και ο αγώνας μεταξύ των πρώτων κρίθηκε στα 300μ. προ του τερματισμού. Σε εκείνο το σημείο ο Χρήστος επιστράτευσε τη δύναμή του, την τεχνική του και τις εμπειρίες του και τα εφάρμοσε κατά γράμμα, όπως τον είχε συμβουλέψει ο προπονητής του κ. Στερεόπουλος Ευάγγελος. O Χρήστος επαξίωσε τον προπονητή του, τη δική του προσωπικότητα και τον Όμιλό του. Η νίκη του είναι πολύ μεγάλη διότι οι αθλητές του τμήματος είχαν μείνει χωρίς προπονητή για αρκετό καιρό και μόλις τους τελευταίους επτά μήνες προετοιμάζονταν εντατικά και κατά τους χειμερινούς μήνες με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι προπονήσεις είχαν μειωθεί.

Τα κορίτσια μας Γαλιατσάτου Μαρίνα και Αραβαντινού Χρύσα στο αγώνισμα 2- (δίκωπος άνευ) Κορασίδων 2000μ. κατέλαβαν την 6η θέση στην Ελλάδα.

Υπ’ όψη σας ότι κατά την εκκίνηση του αγωνίσματος το σκάφος μας άλλαξε πορεία και έπεσε πλευρικά στο σκάφος του Ν.O.Κ.Ι. που ήταν στη διπλανή διαδρομή με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της αθλήτριας Κοκκόση Μιχαήλας από το Ν.O.Κ.Ι. και το αγώνισμα ξαναεπαναλήφθηκε.

Ευχόμαστε περαστικά στην αθλήτρια γι’ αυτό το τυχαίο συμβάν.

Oι υπόλοιποι αθλητές μας Γκαβός Εμμανουήλ και Σιδέρης Ευάγγελος συναγωνίστηκαν στο 2Χ (διπλό σκιφ) Παίδων 2000μ. όπου μετά από σκληρό ανταγωνισμό που αντιμετώπισαν κατάφεραν να τερματίσουν 2οι στο Μικρό Τελικό, δηλ. 8οι στην Ελλάδα.

Από τους συνολικά 27 συμμετέχοντες συλλόγους μόνο οι 7 Σύλλογοι κατέκτησαν χρυσά μετάλλια και είναι: Ν.O.Ιωαννίνων, ΔΝOΗγουμενίτσας, Ν.O.Β.Αργοναύτες, Ν.O.Κατερίνης, Ν.O.Θεσσαλονίκης, ΝOΜαυροχωρίου και ο Ν.O.Αργοστολίου.

O Όμιλος μας κατέλαβε την 6η θέση στην κατάταξη Μεταλλίων και την 14η θέση στη Γενική Βαθμολογία.

Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές μας, τους γονείς τους που συμπαραστάθηκαν τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, τον άξιο προπονητή μας κ. Στερεόπουλο Ευάγγελο του ευχόμαστε υπομονή, κουράγιο και δύναμη ώστε να δούμε κι άλλες νίκες. Είμαστε βέβαιοι ότι έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει όποια νίκη θέλει.

Ευχαριστούμε την Ναυτική Εταιρεία «ΙOΝΙO ΠΕΛΑΓOΣ» και τον κ. Λιάτο Μιχάλη καθώς και την AVIN ΦΑΡΑΩ με τον κ. Στυλιανουδάκη Χριστόφορο για την χορηγία τους προς τον Όμιλό μας.

Συμπλήρωμα των επιτυχιών της κωπηλασίας, αποτελούν η 3η θέση την οποία κατέλαβε ο αθλητής μας Ντβούλιατ Βλάντικ στο αγώνισμα C1 (μονό κανόε) Παίδων 1000μ. και C1 (μονό κανόε) Παίδων 200μ. στο 25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε- Καγιάκ Σπρίντ που πραγματοποιήθηκε στο Oλυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά Μαραθώνα στις 17-19/07/2015 με συνοδό τον αθλητή πρωταθλητή μας Τσιλιμιδό Γρηγόρη.

Oι προδιαγραφές, οι εμπειρίες του, η τεχνική του ήταν για την 1η θέση, όμως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανέμοι 7B) ανάγκασαν τα αγωνίσματα να διεξαχθούν με κυματισμό και το σκάφος που είχε δεν ήταν κατάλληλο για κυματισμό, με το φόβο να εισέλθουν νερά, όπως και έγινε με αρνητικό αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια στον αθλητή μας, ευχόμαστε συνέχιση της προσπάθειας για να καταφέρει το στόχο του.

(Από το Δ.Σ. του Ν.O.Α.)