N.E. Σύριζα: Aπαράδεκες οι προσπάθειες και οι πιέσεις που δέχεται ο αν. υπουργός Eμπορικής Nαυτιλίας

Από την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης θεωρεί απαράδεκτες τις προσπάθειες αλλά και τις πιέσεις που γίνονται προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, από διάφορους παράγοντες, προφανώς αντικρουόμενων συμφερόντων, για να μην αποδεχθεί και υπογράψει την αίτηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας LEVANTE FERRIES, για την γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα.

Εμείς όχι μόνον ζητάμε, αλλά και απαιτούμε την άμεση δρομολόγηση πλοίου στην παραπάνω γραμμή, που ήταν για πάρα πολλά χρόνια η κύρια γραμμή σύνδεσης των νησιών μας, με το μητροπολιτικό κέντρο της Πάτρας.

Η σύνδεση αυτή, που διακόπηκε απότομα τα δύο τελευταία χρόνια και δημιούργησε τεράστια προβλήματα στα νησιά μας, ιδιαίτερα στην Παλική, στην κεντρική, και βόρεια Κεφαλονιά, και στην Ιθάκη, θα δώσει μια ώθηση και πνοή στην χειμαζόμενη οικονομία των νησιών μας, που εκτός των οικονομικών μέτρων επλήγη και από τους σεισμούς του 2014.

Επίσης να ληφθεί υπ όψιν ότι δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τις άλλες πλοιοκτήτριες εταιρείες που επι δύο χρόνια εκμεταλλεύονται άλλες γραμμές.

Oι εταιρείες αυτές στο διάστημα της μη λειτουργίας της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου στις πιέσεις των κατοίκων και φορέων, δεν σκέφτηκαν και δεν σεβάστηκαν τις ανάγκες των νησιών μας, επικαλούμενοι πάντα το ασύμφορο της γραμμής αυτής.

Αγαπητέ Αναπληρωτή Υπουργέ Ναυτιλίας,
προχώρησε άμεσα στην υπογραφή της δρομολόγησης πλοίου στην γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα για το καλό όχι μόνον των κατοίκων, των επισκεπτών αλλά και τουριστών που ταλαιπωρούνται για να έλθουν στα νησιά μας.