Image

Μέσα σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα και υπό το άκουσμα παραδοσιακών καντάδων πραγματοποιήθηκε χθες στις 2 μ.μ. η πρώτη άφιξη του φέρι «Fior di Levante» της «Ionian Group Ferries» στο Λιμάνι του Πόρου. το πλοίο θα εκτελεί πλέον καθημερινά δρομολόγια στη γραμμή Πόρος - Κυλλήνη.

O κ. Νίκος Θεοδόσης (αδελφός του πλοιοκτήτη κ. Γιώργου Θεοδόση), ως εκπρόσωπος της «Ionian Group Ferries», με τον πλοίαρχο κ. Κυριάκο Μουζάκη και το πλήρωμα υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ και το κοινό, στο πολυτελές πλοίο. O πλοίαρχος ανέλαβε τη ξενάγηση στους πανέμορφους χώρους και τη γέφυρα του πλοίου.

Το  «Fior di Levante» είναι πραγματικά ένα «φιόρο», αφού έχει ιδιαίτερα όμορφους, προσεγμένους και σύγγχρονους χώρους. Από τα πιοεντυπωσιακά σημεία του είναι το σαλόνι, το ταβάνι του οποίου είναι στολισμένο με στίχους από καντάδες.

Τον κ. Θεοδόση, ο οποίος επέβαινε στο πλοίο, υποδέχθηκε στο Λιμάνι του Πόρου, ο δ.σ.  της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» κ. Θεόδωρος Φλωράτος, λέγοντάς του: «Καλώς ήρθατε. Ευχόμαστε να μείνετε για πάντα και στη Σάμη και στον Πόρο». O κ. Θεοδόσης ευχαρίστησε τον κ. Φλωράτο θερμά για την υποδοχή.

O πλοίαρχος κ. Μουζάκης έκανε δηλώσεις για το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου στην Κεφαλονιά, λέγοντας: «Το “Fior di Levante” πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στο Λιμάνι του Πόρου. Σήμερα είναι μία σημαδιακή ημέρα γιατί η Levante Ferries, όπως καταξιώθηκε στη Ζάκυνθο με τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει, με τη συνέχεια που έχει, με την αποφασιστικότητα της, με την προσπάθεια που κάνει στο σύνολο της, θα καταξιωθεί σε όλο το Ιόνιο. Συνήθως όταν έρχεται ένα πλοίο σε κάποιο λιμάνι, οι δηλώσεις που γίνονται είναι ότι είναι το καλύτερο, το ταχύτερο, το γρηγορότερο. Εμείς δεν θα σας πούμε τίποτα τέτοιο, διότι ο επιβάτης κρίνει μόνος του. Και όπως καταξιώθηκε η Levante Ferries μέσα σε έξι μήνες και αγαπήθηκε από το κοινό της Ζακύνθου και έφτασε με ένα πλοίο ενώ υπήρχαν άλλα τέσσερα σε ποσοστά της τάξεως του 70%, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και στην Κεφαλονιά».

Σε ερώτηση για το αν η έλευση του “Fior di Levante” είναι προσωρινή, ο κ. Μουζάκης απάντησε: «Oλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Η εταιρεία κάνει προσπάθεια για να δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή Σάμη-Πάτρα και ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει κι αυτή η γραμμή. Παράλληλα, όμως, η εταιρεία θα δραστηριοποιείται και στη γραμμή Κυλλήνη-Πόρος και Κυλλήνη-Ζάκυνθος».

Τέλος, μετά την ξενάγηση, ακουλούθησαν κεράσματα, ενώ προσφέρθηκαν και αναμνηστικά στους δημοσιογράφους.