Αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και στις δύο χθεσινές πυρκαγιές σε Αίνο και Καμιναράτα
Αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και στις δύο χθεσινές πυρκαγιές σε Αίνο και Καμιναράτα

Η πτώση κεραυνών από το χθεσινό μπουρίνι στην Κεφαλονιά, ήταν η αιτία των δύο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στον Αίνο και στα Καμιναράτα.

Συγκεκριμένα, με την πτώση κεραυνού στην περιοχή «Αγιος Ελευθέριος» στους πρόποδες του Αίνου εκδηλώθηκε φωτιά χθες το μεσημέρι (περίπου 2 μ.μ.), η οποία περιορίστηκε γρήγορα μετά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής από Αργοστόλι και Σάμη.

Αμεσα κατέφθασαν τα δύο αεροπλάνα PLZ και 4 οχήματα με 12 άνδρες και η φωτιά «εγκλωβίστηκε» από την Πυροσβεστική, χωρίς να αφήσουν οι πυροσβέστες περιθώριο επέκτασής της. Κάηκαν περίπου 50 τ.μ. δασικής έκτασης.

Σύμμαχος της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν η βροχή, από την οποία σβήστηκαν κάποιες μικρές εστίες φωτιές που προκλήθηκαν από τον κεραυνό.
Στην περιοχή παρέμειναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής μέχρι αργά το βράδι για την επιτήρηση του χώρου.

Μετά την πτώση του κεραυνού δημιουργήθηκε ζημιά στην ηλεκτροδότηση της περιοχής Αίνου μέχρι και στην κορυφή με τις τηλεοπτικές κεραίες.
Η Πυροσβεστική ενημέρωσε τεχνικούς και μέχρι αργά το βράδι γινόταν προσπάθεια αποκατάστασης της βλάβης.

Φωτιά από κεραυνό εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, (6 μ.μ.) και στα Καμιναράτα στην Παλική. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 4 οχήματα με 12 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 7 άνδρες από Ληξούρι και Αργοστόλι, δυνάμεις της Εθελοντικής Oμάδας Παλικής, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τα ελικόπτερα PZL από το Αεροδρόμιο.

Η φωτιά τέθηκε σε μερικό έλεγχο αργά χθες το βράδι, ενώ είχε κάψει 25 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.

Δ.Δ.-