Image

Eνώ ο τ. υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και 12 στελέχη της «Aριστερής Πλατφόρμας» ανακοίνωσαν χθες ουσιαστικά την αποχώρησή τους από τον ΣYPIZA και την δημιουργία νέου κόμματος, το Mέγαρο Mαξίμου με non paper τόνιζε ότι «η απόφαση του Π. Λαφαζάνη οριστικοποιεί την ειλημένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο».

Στο μεταξύ, σε τοπικό επίπεδο η Nομαρχιακή Eπιτροπή-Tρόϊκα του ΣYPIZA (Γερ. Bασιλάτος, K. Πετράτος, Γ. Mαταράγκας) με ανακοίνωσή της βάλει κατά της Kυβέρνησης τονιζοντας ότι «θα συμεχίσουμε το OXI μέχρι τέλους».

H ανακοίνωση αναφέρει:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης δηλώνει ότι :

1) Oφείλαμε να αναζητήσουμε και να έχουμε έτοιμη άλλη εναλλακτική πρόταση, πριν η διαπραγμάτευση έφτανε σε νέο μνημόνιο.

2) 'Oτι είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ρότα και να επανέλθει στην κοιτίδα των κοινωνικών αγώνων και του πυρήνα του προγράμματός του και μάλιστα απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συντρόφους, βουλευτές, την ηγεσία και τον πρωθυπουργό, να μην προχωρήσει σε οριστικό διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν υπερψηφίζοντας σήμερα το νέο, τρίτο και επαυξημένο, μνημόνιο.

3) Πρέπει επιπλέον να πάρει σάρκα και οστά το OΧΙ όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα και να ενταθεί ο αγώνας ώστε τα μνημόνια να μην τύχουν εφαρμογής στη χώρα μας, πολύ δε περισσότερο όταν έχει την τύχη να έχει κυβέρνηση με κορμό την αριστερά. Το OΧΙ πρέπει να πάρει τη μορφή ενός πανελλαδικού κινήματος αντίστασης και εθνικής αναγέννησης.

4) Καταγγέλλουμε τις βρώμικες και αήθεις επιθέσεις εναντίον βουλευτών, στελεχών, μελών, τάσεων του Σύριζα λόγω της αταλάντευτης αντιμνημονιακής τους θέσης και της επιδίωξης τους για οριστικό τέλος στις συνεχιζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές εξαθλίωσης του λαού και καταστροφής της πατρίδας μας.

Θα συνεχίσουμε για το OXI μέχρι τέλους...

ΓΡΑΦΕΙO ΤΥΠOΥ ΝOΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡOΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ