O κ. Tέρενς Kουϊκ
O κ. Tέρενς Kουϊκ

«Στα θέματα της διαφθοράς τέλειωσε η εποχή της ασυδοσίας και της πολιτικής παρεμβατικότητας που την θέριεψε. Αυτό ισχύει και για την Κεφαλονιά, στην οποία κωδικοποίησα διάφορα ζητήματα για διευρεύνηση».

Αυτά τονίζει σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουϊκ, ο οποίος -ως γνστόν- εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό και την Κυβερνηση, στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Πολιούχου του νησιού μας Αγίου Γερασίμου, την Κυριακή στα ομαλά.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Κεφαλονιά, μαζί με τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο κ. Κουϊκ είχε συνάντηση με εργαζόμενους του Γηροκομείου Ληξουρίου που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, καθώς οι πολύμηνες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους ξεπερνούν πλέον τα 200.000 ευρώ στο σύνολο.
Επίσης ο κ. Κουίκ είχε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Επτανήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, τον περιφερειάρχη Oργανωτικού των ΑΝΕΛ για το Ιόνιο κ. Μάκη Πετράτο και τον πρόεδρο της ΑΝΕΛ Συντονιστικής Κεφαλονιάς κ. Βασίλη Καμπίτση. Με τα στελέχη των ΑΝΕΛ, ο Τέρενς Κουίκ συζήτησε και ειδικότερα θέματα σχετιζόμενα με κρούσματα, που αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια της διαφθοράς στο νησί.

«Δεν έχω να κάνω εξειδικευμένη δήλωση. Αυτά που κατέγραψα από διάφορες πηγές και όχι μόνο από τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα τα κωδικοποιήσω και θα τα χειριστώ στα πλαίσια της αρμοδιότητας μου ως μέλος της Μόνιμης Διϋπουργικής Επιτροπής για τη πάταξη της διαφθοράς, που όρισε με ΦΕΚ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με συγκεκριμένες, πολύ ορθές και πιεστικές οδηγίες.

Συνιστώ υπομονή. Πρώτα θα πράττουμε και μετά θα ανακοινώνουμε. Πάντως τελείωσε η εποχή της ασυδοσίας και της πολιτικής παρεμβατικότητας που την θέριεψε. Και αυτό ισχύει για παντού σε όλη την Ελλάδα». Αυτό απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο οποίος επέστρεψε προχθές στην Αθήνα και χθες είχε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας για τη πάταξη της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη και τον Υπουργό Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκο Φλαμπουράρη.