O πρόεδρος Aτρου κ. Γεράσιμος Σταματάτος
O πρόεδρος Aτρου κ. Γεράσιμος Σταματάτος

O Σύλλογος Φίλων Ι. Μονής Υ.Θ. Ατρου Κεφαλληνίας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα για την ολοκλήρωση του δρόμου που οδηγεί στη Μονή.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αργοστόλιον, 28100

Προς:

Αξιότιμον Αντιπεριφερειάρχην Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης Κύριον Παναγήν Δρακουλόγκοναν Ενταύθα

O Σύλλογός μας, δια του υπογράφοντος, θεωρεί επιβεβλημένον χρέος του να σας απευθύνει και ευχαριστίας και νεωτέραν παράκλησιν, υπέρ της ολοκληρώσεως της οδού της αγούσης προς την αρχαιοτέραν I. Μονήν της Υπεραγίας Θεοτόκου Άτρου, ώστε ολοκληρουμένης ταύτης, να καθίσταται ευχερεστέρα η προς την Μονήν ανάβασις και πεζών αλλά και εποχουμένων συνανθρώπων μας.

Oμολογεί ο Σύλλογός μας, βεβαιούντος και του υποφαινομένου, ότι σας διακρίνει μια υπευθυνότης σοβαρά, έναντι της περιτρεχούσης την Χώραν μας και την Νήσον μας οικονομικής κρίσεως, ως προς τα απασχολούντα την Νήσον μας σοβαρά προβλήματα, διακριτικώς δε έναντι των στοιχείων του πολιτισμού, της ιστορίας και της κουλτούρας της.

Τούτου ένεκα ας επιτραπεί και εις τον Σύλλογόν μας και εις την ανθρωπίνην μοναχικήν ειρημένην I. Μονήν εν ευθέτω χρόνω, όπως αντιμετωπισθεί από την Αντιπεριφέρειάν σας και η συμπλήρωσις της οδού ταύτης, διά προσθήκης νεωτέρας ομοίας οδηγούσης εκ της I. Μονής προς το χωρίον Μοναστηράκι, ώστε συνδεομένης ταύτης μετά της οδού εκ Πόρου προς Πυργί να επιτυγχάνεται ευχερέστερον η πρόσβασις και των εκ Σάμης και Πυργίου επιθυμούντων να επισκεφθώσι την Μονήν, χωρίς να αντιμετωπίζωσι σοβαράν διαδρομήν πολλών χιλιομέτρων, αίτημα του Συλλόγου μας σχεδόν από της συστάσεώς του προ πολλών ετών.

Πάντα δε ταύτα εν όψει της επικειμένης θρησκευτικής πανηγύρεως εις την I. Μονήν της 8ης Σεπτεμβρίου, εκάστου έτους.

Μετά τιμής, ευχαριστιών και ελπίδος πολλής

O Πρόεδρος

ΓΕΡ. Ι. ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ

Κοινοποίησις:
1. Σεβ. Τοποτηρητήν I. Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Μητροπολίτην Ηλείας κ. Γερμανόν ενταύθα
2. Πανοσιώτατον Καθηγούμενον I. Μονής Υ.Θ Άτρου κ. Δανιήλ Ζωγράφον εις Πόρον
3. Αξιότιμον Αντιδήμαρχον Σάμης κ. Διονύσιον Λυκούδην εις Σάμην