Image

Tης MAPIAΣ KOYΛOYMΠH

Μέσα σε εντάσεις πραγματοποιήθηκε και το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, στο Δημοτικό Θέατρο «O Κέφαλος», με 34 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Εντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του αντιδήμαρχου Αργοστολίου-Σάμης κ. Διονύση Λυκούδη και του δ.συμβούλου της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς κ. Διονύση Αραβαντινού, μετά από πυρά που εξαπέλυσε ο κ. Λυκούδης για την παράταξη του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου. Oπως υποστήριξε στο Δ.Σ. ο κ. Λυκούδης, ο κ. Μιχαλάτος και η παράταξη του ενώ ήταν «αντιμνημονιακοί», υποστηρίζουν την Κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ βρίσκονται και σε στενή επαφή με τη βουλευτή Κεφαλονιάς κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου από τις εκλογές του Ιανουαρίου. O κ. Αραβαντινός, απευθυνόμενος στον πρόεδρος του Δ.Σ., είπε ότι «O εισαγγελέας εδώ μέσα πρέπει να σταματήσει» και μετά απευθυνόμενος στον κ. Λυκούδη είπε μεταξύ άλλων: «Είσαι εκτός τόπου και χρόνου». Τότε ο αντιδήμαρχος του απάντησε:¨ «Δικηγόρος του Μιχαλάτου είσαι»;

Επιπλέον, κόντρα υπήρξε μεταξύ του κ. Λυκούδη και του δ. συμβούλου της Ενωμένης Τετράπολης κ. Βασίλη Ρουχωτά, όταν κατά τη συζήτηση ενός θέματος ημερήσιας διάταξης για αποζημίωση που πρόκειται να πάρει ο Δήμος από ασφαλιστική εταιρεία για το Δημαρχείο Ληξουρίου λόγω σεισμών, υποστήριξε ότι πρέπει να δοθούν χρήματα και να γίνουν μελέτες. O κ. Λυκούδης απάντησε, με ειρωνικό ύφος, ότι μπορούν να γίνουν και μελέτες ύψους 1.000.000Ε για το Δημαρχείο Ληξουρίου, αλλά πρώτα θα έπρεπε να σκεφτεί και να προτείνει ο κ. Ρουχωτάς με ποιο τρόπο θα γίνει η χρηματοδότησή του, αφού τα κρατικά ταμεία είναι άδεια.

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε και κόντρα μεταξύ του αντιδημάρχου κ. Διονύση Λυκούδη και του δ. συμβούλου κ. Σπύρου Σαμούρη, όταν ο δεύτερος έθεσε θέμα ότι αντιδήμαρχοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα του Δήμου πέραν των δημοτικών τους υποχρεώσεων γι’ αυτό πρέπει να τα επιστρέψουν στο Δήμο. O κ. Λυκούδης απάντησε ότι πρόκειται για υποκρισία και λαϊκισμό, αφού οι αντιδήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για τα θέματα του Δήμου, ενώ ο αντιδήμαρχος Παλικής κ. Αλέξης Μοσχονάς ζήτησε από τον κ. Σαμούρη, αν έχει να κάνει κάποια καταγγελία να πάει στον εισαγγελέα.

Το Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».


Ωρυόμενος πρόεδρος: «Αν θέλεις να την υπερασπισθείς, παρ’την στην επιχείρησή σου...»!


Για μιά ακόμα φορά, στη χθεσινή συνδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Σώματος κ. Μάκης Παπαναστασάτος, πυροδότησε έντονο επεισόδιο μεταξύ του ιδίου και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκου Γκισγκίνη.

O πρόεδρος του Δ.Σ. σε έξαλλη κατάσταση, κατά την συζήτηση του θέματος «Καθορισμός ωραρίου εργασίας σε 12ωρη βάση καθώς και κατά τις Κυριακές και αργίες, Υπηρεσιών Δήμου Κεφαλονιάς» αφαίρεσε το λόγο φωνάζοντας υστερικά, με απρέπεια και έλλειψη σεβασμού στην εκπρόσωπο των εργαζομένων του Δήμου.

Στην αμέσως μετά παρέμβαση ο κ. Νίκος Γκισγκίνης (ΚΚΕ), κατήγγειλε την συμπεριφορά του προέδρου απέναντι στην εκπρόσωπο των εργαζομένων. ο πρόεδρος με έναν άκρως απαράδεκτο τρόπο, διέκοψε τον ομιλούντα, λέγοντάς του ότι «αν θέλεις να την υπερασπισθείς να την πάρεις στην επιχείρησή σου, δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω. Να την πάρεις στην ιδιωτική σου επιχείρηση να μιλάει...», ενώ αρνιόταν να δώσει το λόγο στον κ. Γκισγκίνη και επιχείρησε να περάσει στην ψηφοφορία του θέματος.

Η ένταση που προκάλεσε ο  πρόεδρος του Δ.Σ. ήταν πολύ μεγάλη, ενώ ο κ. Γκισκίνης επέμενε να πάρει το λόγο όπως δικαιόταν, αναγκάζοντας τον πρόεδρο να διακόψει την ψηφοφορία και να του δώσει το λόγο, εν μέσω ουρλιαχτών και προσβολών στο πρόσωπο του κ. Γκισγκίνη.

O κ. Γκισγκίνης, καταδίκασε την συμπεριφορά του προέδρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είσαι απαράδεκτος ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου» για να τον διακόψει πάλι ο πρόεδρος για να τον παρατηρήσει ότι του μιλάει στον ενικό, κάτι το οποίο έκανε και ο ίδιος καθόλη την διάρκεια της αντιπαράθεσης του με τον κ. Γκισγκίνη. Χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαναστασάτος είπε φωνάζοντας, με έντονο ύφος στον κ. Γκισγκίνη  «μίλα μου στον πληθυντικό, στον ενικό να μιλάς στην επιχείρησή σου στον ενικό και δεν πειράζει αν είμαι απαράδεκτος, είμαι εκλεγμένος από το λαό. O χρόνος σου μετράει...», ενώ έκανε επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να του αφαιρέσει το λόγο ή να του μηδενίζει το χρόνο ομιλίας του.

O κ. Γκισγκίνης διεκδίκησε το λόγο και τον χρόνο του και καταδίκασε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου, λέγοντάς του ότι «καταγγέλω εσένα προσωπικά και την Δημοτική Αρχή που δεν σέβεται την εκπρόσωπο των εργαζομένων. Συμπεριφέρεστε μόνιμα με αντικομμουνιστική υστερία, ύβρεις και δεν έχετε άλλο τρόπο να υπηρετήσετε τις μνημονιακές σας αρχές, παρά μόνο με προβοκατόρικες συμπεριφορές».

O πρόεδρος του Δ.Σ., συνεχίζοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του, εξακολούθησε να βάλεται εναντίον της εκπροσώπου των εργαζομένων, με υπερβολικά άσχημο και αντιδημοκρατικό τρόπο όταν αυτή προσπάθησε να μιλήσει, φωνάζοντάς της «καθίστε πίσω, να μιλάτε καλύτερα με σεβασμό σε όλους», αφαιρώντας της το λόγο.