Μπαράζ από πυρκαγιές! Σήμα Kινδύνου: Πάνε να κάψουν τον Aίνο

Μπαράζ πυρκαγιών είχαμε χθες και προχθές σε Πετρικάτα, Σιμωτάτα, Κρανιά, Καρδακάτα και Κλείσματα, που οι αποτελεσματικές και έγκαιρες παρεμβάσεις την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μας και των πυροσβεστικών αεροπλάνων μας PZL, απέτρεψαν την επέκτασή τους.

Oι πυρκαγιές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Πυροσβεστική ήταν εμπρησμοί και μάλιστα, στη φωτιά των Σιμωτάτων προχθές, υπήρχαν πέντε διαφορετικές εστίες στις παρυφές του Αίνου. Oι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μεγάλη μάχη, για να μην ανέβουν οι φωτιές στο Μεγάλο Βουνό, παίζοντας στην κυριολεξία "το κρυφτούλι" με τους εμπρηστές.

Συγκεκριμένα κατά το 2ήμερο είχαμε τις εξής πυρκαγιές:

Προχθές:

Σιμωτάτα (πέντε συνεχόμενες εστίες στις παρυφές του Αϊνου): Eναρξη 8.20’ π.μ. - Λήξη 11.20' π.μ. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες, εθελοντικές, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν από αέρα τα 2 PZL από τις Μηνιές. Στην κατάσβεση παραβρέθηκε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας τη ΠΙΝ κ. Βαγγέλης Ανδρεάτος, που συμμετείχε στο συντονιμό της επιχείρησης. Κάηκε συνολικά μισό στρέμμα δασικής έκτασης.

Κρανιά: Eναρξη 8.30' μ.μ. - Λήξη 9.00' μ.μ. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 2 οχήματα της Πυροσβεστικής με 4 άνδρες. Κάηκε συνολικά ένα στρέμμα γεωργικής έκτασης.

Πετρικάτα: Eναρξη 3.20' ξημερώματα προς Δευτέρα - Λήξη 8.00' π.μ. χθες. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, ένα Πεζοπορικό Τμήμα με 3 άνδρες, ένα όχημα του Δήμου, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν από αέρα τα 2 PZL από τις Μηνιές. Κάηκαν συνολικά 20 στρέμματα δασικής και 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Χθες:

Καρδακάτα: Eναρξη 4.20’ μ.μ. - Λήξη 5.45' μ.μ. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 1 όχημα της Πυροσβεστικής με 3 άνδρες. Κάηκε συνολικά μισό στρέμμα αγροτικής έκτασης.

Καρδακάτα: Eναρξη 6.30' μ.μ. Τέθηκε σε μερικό έλεγχο αργά χθες βράδι και τέθηκε σε επιτήρηση χθες όλη νύχτα. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 7 άνδρες, ένα όχημα του Δήμου, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν από αέρα τα 2 PZL από τις Μηνιές. Κάηκαν συνολικά 200 τ.μ. γεωργικής έκτασης.

Κλείσματα-Θέση Μοναρτήρια: Eναρξη 8.10' μ.μ.- Λήξη 9.45' μ.μ. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 1 όχημα της Πυροσβεστικής με 3 άνδρες και δυνάμεις της ΕOΔ Λειβαθούς. Κάηκαν συνολικά 20 τ.μ. χοστολιβαδικής έκτασης.

Το συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης όλων των πυρκαγιών είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Μιλτιάδης Τετενές.

• Χθες βράδι αργά και λίγο πριν την εκτύπωση του «Η», εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά έξω από την Αγία Ευφημία προς το Μεγιάβουνο.

Αμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις από Σάμη και Αργοστόλι, δυνάμεις από το Δήμο και Εθελοντικών Oμάδων της περιοχής μπήκαν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ όπως έδειχναν τα πράγματα η χθεσινή νύχτα θα ήταν δύσκολη, μέχρι να τεθεί σε έλεγχο η φωτιά.

Δ.Δ.-