ΓNHΣIE, τ' AKOYΣ;

TOY NIKOY ΠAΠAΔATOY

Μεγάλες καταστροφές επιφέρουν τα «αδέσποτα» γίδια στα πανέμορφα Κουρουκλάτα! Πραγματική μάστιγα για τους κατοίκους του χωριού, τα αδέσποτα γίδια δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους.

Καταστρέφουν τα πάντα! Κήπους, δέντρα (πορτοκαλιές, λεμονιές, ελιές κ.λπ.), καλλιεργήσιμες εκτάσεις κ.λπ. Αυτή- η πέρα για πέρα απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο.

Το υπεύθυνο -σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία- Τμήμα του Δήμου Κεφαλονιάς (δήμαρχε, τ’ ακούς;) πρέπει να δράσει άμεσα όπως έπραξε σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως λ.χ. στην περίπτωση του εκδότη- καναλάρχη Γιώργου Κουρή, όπου τα αδέσποτα γίδια κατέφαγαν τα περγαμόντο που καλλιεργεί στην ευρύτερη περιοχή των Βλαχάτων! Αλλά και σε ανάλογες περιπτώσεις στην περιοχή της Κρανιάς.

Ηδη, ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝOΙ κάτοικοι των Κουρουκλάτων, με πρώτο τον πρόεδρο του Χωριού Πάρη Παπαδάτο, κατέθεσαν πρόσφατα μήνυση κατά «αγνώστου», αλλά όλοι ξέρουμε ποιά είναι η τύχη τέτοιων μηνύσεων!

Η μόνη και αποτελεσματική λύση είναι η παρέμβαση του Δήμου Κεφαλονιάς, όπου το αρμόδιο Τμήμα, μπορεί με στήσιμο «γιδο- παγίδων» σε μέρη και περιοχές που συχνάζουν τα αδέσποτα γίδια, να τα εγκλωβίσει και να τα πάει στο Σφαγείο για τα περαιτέρω!

Και επαναλαμβάνουμε: Η υπομονή των κατοίκων των Κουρουκλάτων για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εξαντληθεί! O κ. δήμαρχος Κεφαλονιάς έχει το λόγο!.. Διότι η πολιτική δεν έχει να κάνει μόνο με τα μακροπρόθεσμα projects και ανάλογους σχεδιασμούς, αλλά  έχει να κάνει και με προβλήματα της καθημερινότητας κ. δήμαρχε!