O υφυπουργός κ. Π. Aλιβιζάτος
O υφυπουργός κ. Π. Aλιβιζάτος

O πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον υφυπουργό Τουρισμού, κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, επί τη ευκαιρία ανάληψης των νέων του καθηκόντων και παράλληλα ζήτησε συνάντηση για να συζητηθούν όλες οι προτεραιότητες του Δήμου σε Θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης.

O κ. Αλιβιζάτος ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκληση, ενημέρωσε με έγγραφό του, ότι το προσεχές Σάββατο (3/12), θα έλθει στο νησί μας αποκλειστικά για μία Εκτακτη Σύσκεψη της Επιτροπής, που θα γίνει στις 6 μ.μ. της ίδιας ημέρας, στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος».

Προσκαλούνται όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το Θέμα του Τουρισμού, όπως παρευρεθούν στην Σύσκεψη και παράλληλα να καταθέσουν εγκαίρως ηλεκτρονικά (e-mail: evangeloskekatos @gmail.com) θέματα, που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην Agenda.

O κ. Κεκάτος, εκ μέρους της Επιτροπής, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ. Αλιβιζάτο, για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση και ευελπιστεί ότι τα θετικά και εποικοδομητικά αποτελέσματα της συνάντησης, σύντομα θα ανακοινωθούν.


Tρισδιάστατη ρεκλάμα της Kεφαλονιάς στο εξωτερικό


Με την συμμετοχή τριών επίτιμων προξένων πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου.

Oι επίτιμοι πρόξενοι Σερβίας κ. Βίκτωρ Ρουχωτάς (ορθοδοντικός και δ.σ. Κεφαλονιάς), Ιταλίας κ. Γκρατσιέλα Μικελέτζι (δικηγόρος) και Γαλλίας κ. Ελίζα Τσιτσέλη (συνταξιούχος), κατέθεσαν στο τραπέζι της Επιτροπής τις δυνατότητες επικοινωνίας του Δήμου μας με τις χώρες που πρεσβεύουν και την προβολή του Νησιού μας και του τουριστικού προϊόντος μας.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην εκμετάλλευση των νέων αεροπορικών συνδέσεων με την Ιταλία, αλλά και τη Νότια Γαλλία μέσω Μιλάνου, για την ευρύτερη προβολή μας.

Από τη Σεβρία, όπως είπε ο κ. Ρουχωτάς, δεν χρειάζονται πια VISA οι Σέρβοι για να επισκεφθούν την Χώρα μας. Αν εκμεταλλευθούμε την αδελφοποίηση που έχει γίνει μεταξύ Κεφαλονιάς και των 4 πόλεων (Σάμπατς, Βόζντοβατς, Σοκομπάνια και Τσόκα), αλλά και την εύκολη διασύνδεση μέσω Εγνατίας Oδού, τότε μπορούμε να επιτύχουμε ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών από την Σερβία.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, παρ’ όλο που είχαν εγγράφως προσκληθεί όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Κεφαλονιάς, αλλά και με προσωπική πρόσκληση από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Βαγγέλη Κεκκάτο, δεν παραβρέθηκε κανείς.

Η Τουριστική Επιτροπή έχει σαν στόχο την άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για θέματα προβολής του Νησιού μας, έτσι ώστε να υπάρχει μία ακολουθία κινήσεων αλλά και προς αποφυγή “λαθών”, όπως π.χ. με το θέμα των Ιχθυοτροφείων, και προτίθεται να διεκδικήσει από τα κονδύλια που διαχειρίζεται η ΠΙΝ για θέματα προβολής και γενικότερα Τουρισμού, κάθε ποσό που μας αναλογεί.

Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση:

  • Συζητήθηκε το θέμα ανάπτυξης και βελτίωσης του Αεροδρομίου μας στις Μηνιές, καθώς και την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του, προκειμένου στην αρτιότερη εξυπηρέτηση πτήσεων και επιβατών.
  • Προτάθηκε να γίνουν διαδικασίες προς κάθε κατεύθυνση για την λειτουργία Γραφείων Δημοσίων Σχέσεων και Προβολής στο Εξωτερικό, καθώς και συνεργασία με Διεθνή Γραφεία προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα επαγγελματικής προβολής.
  • Εγινε προετοιμασία για την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής του προσεχούς Σαββάτου (6 μ.μ. στο Θέατρο) με την παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού κ. Πέτρου Αλιβιζάτου, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του κ. Κεκάτου.

Τέλος, ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής έδωσαν συγχαρητήρια στον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο για την επανεκλογή του στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. ο κ. Μιχαλάτος είναι και ο ίδιος μέλος της Τουριστικής Επιτροπής.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο επίτιμος πρέσβης Σερβίας κ. Βίκτωρ Ρουχωτάς δώρισε στην Επιτροπή 4 τουριστικούς οδηγούς της Σερβίας στα Αγγλικά και φιάλες παραδοσιακού σέρβικου ρακί.

Δ.Δ.-