Πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση της Aδελφότητας Aθηνών στο ξενοδοχείο «Tιτάνια»

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην Αθήνα, η γενική συνέλευση της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών.

Στη συνέλευση προήδρευσε ο τ. Νομάρχης Διονύσης Λευκαδίτης μαζί με τους Κυριάκο Μασητζόγλου και Γεράσιμο Βανδώρο. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο υφυπουργός και μέλος της αδελφότητας Πέτρος Αλιβιζάτος, ο τ. υπουργός Νίκος Λιναρδάτος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος των ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ναπολέων Μαραβέγιας, οι Κεφαλλονίτες καθηγητές Σπύρος Αμούργης ομότιμος καθηγητής πανεπιστήμιου Αθηνών και πρόεδρος της Ανεξάρτητου αρχής διασφάλισης ποιότητας ανωτάτου εκπαίδευσης, Κώστας Σερράος καθηγητής ΕΜΠ, πρόεδρος του πράσινου ταμείου, Άγγελος Δενδρινός Μουσειολόγος, διευθυντής της διεθνούς εταιρίας για τον εθελοντισμό, Φιοραβάντες Βασίλης καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και οι πρώην πρόεδροι της Αδελφότητας Σπύρος Μπεκατώρος και Σπύρος Γασπαρινάτος.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ζαχαρίας Πατρίκιος έκανε ένα μικρό απολογισμό για το έργο του συλλόγου τα τελευταία δύο χρόνια που έχει αναλάβει το προεδρείο και τις δράσεις που θα επιδιώξει από εδώ και πέρα να αναλάβει. Ξεκαθάρισε ότι ο σύλλογος θα είναι κοντά στους νέους Κεφαλλονίτες της Αθήνας για αυτό και ετοιμάζει γραφείο ευρέσεως εργασίας που ζουν μόνιμα στην Αθήνα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης ο Πρόεδρος για τη εργασία του μέλους τoυ Δ.Σ. και δικηγόρου Τάσου Βαλλιανάτου, ο οποίος ετοιμάζει λεύκωμα για τα ιστορικά κτίρια των μεγάλων Κεφαλλήνων της Αθήνας.Τέλος, ιδιαίτερα συγκινημένος τόνισε ότι η συμπατριώτισσα μας, μέλος της Αδελφότητας, Μαριάνθη Κουρή δώρισε το πλούσιο αρχείο της βιβλιοθήκη της στο σύλλογο. Είδη από αρχές του χρόνου θα γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις ώστε να το αρχείο να έρθει στη Κεφαλονιά.

Το έργο της αδελφότητας εξήραν οι Κεφαλλήνες καθηγητές, ενώ μίλησε με θερμά λόγια ο Ναπολέων Μαραβέγιας. Μάλιστα, ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι στο μέλλον θα συνδιοργανώσουν ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και η Αδελφότητας αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στη σημασία του πλούσιου αρχείου της Αδελφότητας, καθώς και την ανάδειξη του, αναφέρθηκε το μέλος του Δ.Σ. Γεράσιμος Βανδώρος. Χρονολογείται από το 1906 έως και τη δεκαετία του 80’ και ουσιαστικά είναι ένα πολύτιμο αγαθό για την πολιτιστική κληρονομιά των Κεφαλλήνων της Αθήνας.

Τέλος, το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 28 Ιανουαρίου όπου  θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση για το κόψιμο της πίτας του συλλόγου στο πνευματικό κέντρο στα Βριλήσσια στις 28 Ιανουαρίου.