Tζων και Tζάκι
Tζων και Tζάκι

Σχέση με μία εκπαιδευόμενη στο Λευκό Οίκο φέρεται να διατηρούσε ο Τζον Φ. Κένεντι, όπως αποκαλύπτει η ίδια στα απομνημονεύματά της. Μάλιστα η σχέση τους διήρκεσε 18 μήνες μέχρι τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου, το 1963.

Τα απομνημονεύματα της Μίμι Άλφορντ, με τίτλο «Once upon a secret: my affair with President John F. Kennedy and its aftermath» αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

Η 19χρονη τότε Άλφορντ ήταν εκπαιδευόμενη στην υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκυ, το 1962.

Την τέταρτη ημέρα παρουσίας της, σύμφωνα πάντα με τα απομνημονεύματά της, την καλεί ο Κένεντι στο γραφείο του για να την γνωρίσει.

Η νεαρή κοπέλα εντυπωσιάζει με την εξωτερική της εμφάνιση τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος φέρεται να την προσκαλεί να κολυμπήσει στην πισίνα του Λευκού Οίκου, το μεσημέρι της ίδιας μέρας και στη συνέχεια να παρευρεθεί σε βραδινή γιορτή.

Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο της, εκείνο το βράδυ ο Τζον Κένεντι  την ξεναγεί στο Λευκό Οίκο και την οδηγεί στο δωμάτιο της Τζάκι, πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, όπου έχουν και την πρώτη τους επαφή.

Η New York Post δημοσιεύει αποσπάσματα από το βιβλίο σχετικά με εκείνη τη συνάντηση στο δωμάτιο της Τζάκι. «Ερχόταν όλο και πιο κοντά. Ένιωθα την αναπνοή του στον λαιμό μου. Έβαλε το χέρι του στον ώμο μου», γράφει η Άλφορντ, και συνεχίζει: «Μου ξεκούμπωσε αργά το φόρεμα και άγγιξε το στήθος μου. Έφτασε ανάμεσα στα πόδια μου και μου έβγαλε το εσώρουχο. Μετά άφησε το φόρεμά μου να πέσει». Όπως αναφέρει στο βιβλίο της, ήταν η πρώτη φορά που είχε ερωτική επαφή.

«Το να με επιθυμεί ο πιο διάσημος και ο πιο ισχυρός άνδρας του κόσμου μεγέθυνε τα αισθήματά μου και δεν ετίθετο θέμα να αντισταθώ», εξηγεί η 69χρονη σήμερα συνταξιούχος, η οποία έγραψε αυτό το βιβλίο «για να απελευθερωθεί» από το μυστικό της, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Random House, που κυκλοφορεί το βιβλίο της.

Η ίδια υποστηρίζει πως ο αμερικανός πρόεδρος περίμενε να φύγει η Τζάκι Κένεντι και στη συνέχεια της τηλεφωνούσε για να βρεθούν. Άλλες πάλι φορές συναντιόντουσαν κατά τη διάρκεια ταξιδιών του. Παράλληλα, αναφέρει πως

Η νεαρή εκπαιδευόμενη επέστρεψε στο πανεπιστήμιο το φθινόπωρο, όμως ο Κένεντι συνέχισε να της τηλεφωνεί με το ψευδώνυμο «Μάικλ Κάρτερ». Έστελνε αυτοκίνητα για να την πάρουν ώστε να τον επισκέπτεται στον Λευκό Οίκο.

Σε μία από τις σπάνιες πολιτικές εκμυστηρεύσεις του, εν μέσω της πυραυλικής κρίσης στην Κούβα, ο Κένεντι της είχε πει πως θα προτιμούσε τα παιδιά του «να είναι 'κόκκινα' παρά νεκρά».

Η Αλφορντ τον είδε τελευταία φορά στις 15 Νοεμβρίου του 1963, μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του στο Ντάλας. Εκείνη ήταν έτοιμη τότε να παντρευτεί και του το υπενθύμισε. «Το ξέρω», της απάντησε, «όμως εγώ θα εξακολουθήσω να σου τηλεφωνώ».

(press.gr)