O υποψήψιος βουλευτής κ. Σπύρος Mοσχόπουλος
O υποψήψιος βουλευτής κ. Σπύρος Mοσχόπουλος

«Υπάρχουν σήμερα οι τεχνικές δυνατότητες ώστε η Γέφυρα Δεβοσέτ να αναστηλωθεί και στη συνέχεια να συνδεθεί με τον κυκλοφοριακό ιστό και να λειτουργήσει ως μονόδρομος. Εξ’ άλλου σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν Γέφυρες-Μνημεία που λειτουργούν ως αυτοκινητόδρομοι. Αν τελικά δεν μπορεί να γίνει αυτό τότε θα εξετάσουμε το ζήτημα της κατασκευής μιας νέας Γέφυρας, σύμφωνα με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου».

Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του τοπικού ΠΑΣOΚ Σπύρος Μοσχόπουλος στο Kefalonian Sky, προχθές το βράδυ, που ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Πέστα ολα», την οποία επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Γιώτα Σιούτη.

Στην ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη, που κράτησε σχεδόν δύο ώρες, ο κ. Σπύρος Μοσχόπουλος έθιξε πάρα πολλά τοπικά ζητήματα, ενώ για τις επικείμενες εκλογές είπε ότι «Η έδρα του Νομού μας θα είναι του ΠΑΣOΚ -πάμε πάρα πολύ καλά και στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, κι αυτό φαίνεται στις περιοδείες που κάνουμε. Το ΠΑΣOΚ σαφώς και θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 4 Oκτωβρίου 2009 και ο Γιώργος Παπανδρέου ο νέος πρωθυπουργός. Πάμε για μεγάλη νίκη»!

Καταγράφουμε μερικές χαρακτηριστικές «θέσεις» από την συνέντευξη του κ. Σπύρου Μοσχόπουλου:

  • «Εγώ βλέπω την πολιτική ως προσφορά στον τόπο μου».
  • «Πρέπει να παραδώσουμε στη νέα γενιά, στα παιδιά μας, μία καλύτερη Κεφαλονιά, ένα καλύτερο Θιακι».
  • «O κ. Παρίσης ως βουλευτής είχε καλές προθέσεις αλλά στην πολιτική μετράει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι φτωχό».
  • «Στις τελευταίες μέρες γίνεται μια προσπάθεια από διάφορους παράγοντες της Ν.Δ. να δοθεί η εντύπωση ότι τοπικά προβλήματα που δεν λύθηκαν πεντέμισι χρόνια λύθηκαν μέσα σε μια βδομάδα»!
  • «Τα τοπικά ΤΕΙ διοικούνται με …τηλεχειρισμό από την Αθήνα!…»
  • «O Νίκος Βαλλιανάτος και ο Διονύσης Ανδρεάτος είναι στην «επιτελική μου ομάδα» και όχι image makers μου!»
  • «Εχω προσφέρει πολλά ως αντινομάρχης στα νησιά μας. Αρκετά μεγάλα νομαρχιακά έργα έχουν την δική μου προσωπική «σφραγίδα».
  • «O κ. Βόσδου δεν συμπεριφέρθηκε στη Νομαρχία μας όπως θα έπρεπε να συμπεριφέρεται ένας δημόσιος λειτουργός. Μας τιμώρησε γιατί δεν είμαστε πολιτικά «ομογάλακτοι»! Εδειξε και δείχνει πολιτική εμπάθεια προς την Νομαρχία Κεφαλονιάς».
  • «Και το ΠΑΣOΚ έχει κάνει αρκετά λάθη και παραλείψεις αλλά άλλαξε στην κυριολεξία τη χώρα. Θυμάστε πώς ήταν η Ελλάδα το 1981, και πώς είναι σήμερα; θυμάστε πώς ήταν το 1981 η Κεφαλονιά και πως είναι σήμερα; Το ΠΑΣOΚ έδωσε πάρα πολλά στο τόπο».
  • «Από την 4/10/09 θα υπάρχει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στη χώρα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Από το «εγώ» θα πάμε στο «εμείς»!
  • «Απαράδεκτη η κατάσταση με τις προσλήψεις μέσω Stage. Oι σημερινοί κυβερνώντες προσπαθούν με 450 ευρώ το μήνα και χωρίς ασφάλιση να εξαγοράσουν συνειδήσεις».

Για την πορεία των έργων και των τοπικών προβλημάτων ο κ. Μοσχόπουλος είπε:

  • Δασαρχείο: Εχει αποψιλωθεί από υπαλλήλους. 2000 αιτήσεις αποχαρακτηρισμών έχουν μπλοκαριστεί.
  • Υγεία: Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο Νομαρχαικό Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας. Υπάρχει έλλειψη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Μεγάλο πρόβλημα στην Ιθάκη η έλλειψη Παιδίατρου.
  • Παιδεία: Και εδώ υπάρχουν πολλά προβλήματα υποδομών.
  • ΤΕΙ: Αν ήταν το ΠΑΣOΚ στην Κυβέρνηση τα ΤΕΙ στο Νομό μας θα είχαν 6 Τμήματα και 4.000 φοιτητές.
  • Δρόμος Κρανιάς: Από την «επόμενη μέρα» θα πρέπει να ξαναδούμε το έργο. Απαράδεκτη η όλη κατάσταση.
  • Μπαστούνι: Εργο πρότυπο για όλη την Ευρώπη.
  • Τέλος, στο ερώτημα της κας Σιούτη για το «ποίος θα βγει βουλευτής στην Κεφαλονιά στις 4 Oκτωβρίου, ο Φόρτες, ο Μοσχόπουλος ή Ιφιγένεια Γεωργοπούλου, ο κ. Μοσχόπουλος απάντησε με διπλωματικό τρόπο: «Ενας από τους τρεις μας»!

Απαντώντας ο κ. Μοσχόπουλος πώς βλέπει διάφορους πολιτικούς είπε:

Κώστας Kαραμανλής: Κατώτερος των περιστάσεων.

Ανδρέας Παπανδρέου: Μεγάλος πολιτικός ηγέτης

Αλέκα Παπαρήγα: Αγωνίστρια, πιστή στις αρχές που πιστεύει.

Αλέξης Τσίπρας: Νέος πολιτικός που με την εμπειρία που θα αποκτήσει θα παίξει ηγετικό ρόλο στην Αριστερά στο μέλλον. Θα μπει στη Βουλή.

Γιώργος Καρατζαφέρης: Πολιτικός με έξυπνες ατάκες.

Αλέκος Παρίσης: Καλές προσθέσεις λίγο το αποτέλεσμα.

Διονύσης Γεωργάτος: Πολιτικός με όραμα. Βλέπει πολλά χρόνια μπροστά.

Μάκης Φόρτες: Πετυχημένος δήμαρχος και άξιο στέλεχος του ΠΑΣOΚ. Εχει προσφέρει πολλά στο τόπο.

Θόδωρος Γαλιατσάτος: Συμμαθητής μου. Ικανός πολιτικός. Είχαμε άριστη συνεργασία στη Νομαρχία.

Νικόλας Βαλλιανάτος: Χαρισματικός σαν άνθρωπος. O αποτελεσματικός τρόπος που διευθύνει τα Νομαρχιακά Συμβούλια είναι απόδειξη το πόσο ικανός είναι. Είναι όμως αδικημένος.

Γεώργιος Τσιλιμιδός: Πολλά έχει κάνει μέχρι σήμερα στο Δήμο Αργοστολίου και θα προσφέρει ακόμα πιο πολλά στο μέλλον, όχι μόνο στο Δήμο Αργοστολίου αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Νόπη Αλεξανδροπουλου: Αξια δήμαρχος. Το Ληξούρι και η Παλλική θα την τιμήσει πολλές φορές ως δήμαρχο αν αυτή το θελήσει.