Οι κ.κ. Γ. Τρεπεκλής, Στ. Μποζίκης και Δ. Αραβαντινός
Οι κ.κ. Γ. Τρεπεκλής, Στ. Μποζίκης και Δ. Αραβαντινός

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή στην Λευκάδα, υπό την προεδρία του δημάρχου Κέρκυρας και προέδρου της ΠΕΔΙΝ Γιάννη Τρεπεκλή, αποφάσισε τα εξής:

Επέκταση των εκδηλώσεων για τη Ρωσική Εβδομάδα σε όλα τα Ιόνια Νησιά
Μετά από εισήγηση του προέδρου της ΠΕΔΙΝ και Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ αποφάσισε ομόφωνα την διοργάνωση εκδηλώσεων για τη Ρωσική Εβδομάδα (που μέχρι πρότινος γινόταν μόνο στην Κέρκυρα) σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

Είχαν προηγηθεί επαφές του κ. Τρεπεκλή με τον Ρώσο Πρόξενο στην Κέρκυρα κ. Νίκο Κάνουλα και έγγραφο αίτημα του Προέδρου της Oργανωτικής Επιτροπής του Κοινωνικού Φόρουμ «Ρωσική Εβδομάδα στην Κέρκυρα» O. Κόστιν.

O κ. Τρεπεκλής στην εισήγησή του τόνισε ότι «η πρόταση είναι εξαιρετικά σημαντική για τον τουρισμό των νησιών μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην Κέρκυρα πραγματοποιούνται σήμερα 14 πτήσεις την εβδομάδα, στη Ζάκυνθο 7 και σύντομα γίνεται προσπάθεια για τη σύνδεση και της Κεφαλονιάς, ενώ υπάρχουν και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού.

Κατά την επίσκεψή μου στη Μόσχα τον περασμένο χειμώνα είχα πολύ σημαντικές επαφές με μεγάλους tour operators στη Ρωσία και παραχώρησα συνέντευξη σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό. Διαπίστωσα τις πολύ θετικές προοπτικές του τουρισμού με πολύ μεγάλες αυξήσεις ετησίως.

Αναφέρουμε ότι κατά τον περασμένο χρόνο οι αφίξεις από τη Ρωσία στην Κέρκυρα ανήλθαν σε 38.000 τουρίστες. Για την τρέχουσα τουριστική περίοδο αναμένεται σημαντική αύξηση.

Το κυριότερο βέβαια είναι ότι η ποιοτική στάθμη των τουριστών αυτών είναι ιδιαίτερα υψηλή και οι απαιτήσεις τους διασφαλίζουν την ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού στα νησιά μας.

Πέραν όμως του τουρισμού υπάρχει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης εμπορικών ανταλλαγών με την προώθηση τοπικών προϊόντων στη Ρώσικη αγορά που δίνει μεγάλες προοπτικές για την τοπική μας οικονομία.

Με εκδηλώσεις πολιτισμού που γίνονται δημιουργούνται μονιμότεροι δεσμοί με πολύ θετικές προοπτικές για το μέλλον».

Oι εκδηλώσεις αναμένονται να διοργανωθούν τον προσεχή Oκτώβριο, αρχής γενομένης από την Κέρκυρα, και στη συνέχεια ανά δύο ημέρες στα υπόλοιπα νησιά.

Συζήτηση για τη λειτουργία της ΕΤΙΝ ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων
Το διοικητικό συμβούλιο μετά από συζήτηση για την λειτουργία της ΕΤΙΝ, ομόφωνα αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ να αιτηθεί γενική συνέλευση για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στην ΕΤΙΝ, προκειμένου να υπάρξει ενεργή συμμετοχή των Δήμων της ΠΙΝ.

Εκλογή 11 μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων (ΦOΔΣΑ)
Το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την εκλογή στο διοικητικό συμβούλιο του ΦOΔΣΑ Ιονίων Νήσων όλων των Δημάρχων της ΠΙΝ και των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Σπύρου Μωραΐτη, Αλέκου Αυλωνίτη (Κέρκυρα) και Μάρκου Κοτσιλίνη (Κεφαλονιά).