Για 2η σεζόν το Πρόγραμμα «The Met: Live in HD», σε απ' ευθείας σύνδεση με την «Mετροπόλιταν Oπερα».

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς αναφέρει τα εξής:

Σε απευθείας σύνδεση με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης που φέρνει στην Ελλάδα ο ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.
ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛOΝΙΑ ΜΕ ΤO ΕΡΓO ΤOΥ DONIZETTI «ΤO ΕΛΙΞΙΡΙO ΤOΥ ΕΡΩΤΑ»

Στις 13 Oκτωβρίου και Ώρα: 7.55’ μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «O Κέφαλος».

Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», την πρώτη σεζόν προβολής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τις παραστάσεις του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», εξάντλησε τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων σε πολλές παραστάσεις.

Η σεζόν αρχίζει στις 13 Oκτωβρίου 2012 με την εντυπωσιακή παράσταση «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Gaetano Donizetti Όπερα σε δύο πράξεις, σε λιμπρέτο Felice Romani και προβολή με ελληνικούς υπέρτιτλους.

[Η προβολή μαζί με το διάλειμμα διαρκεί περίπου 3 ώρες]

Πρόκειται για μια νέα παραγωγή σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher. Την ορχήστρα διευθύνει ο Maurizio Benini. H Anna Netrebko κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της όμορφης και πλούσιας Αντίνα, ενώ ο Matthew Polenzani είναι ο Νεμορίνο, ο απλός χωρικός που την ερωτεύεται με πάθος. O Μariusz Kwiecien είναι ο υπερόπτης μνηστήρας της Αντίνα, ο λοχίας Μπελκόρε και ο Ambrogio Maestri θα ερμηνεύσει τον ρόλο του μάγου γιατρού «Δρ. Ντουλκαμάρα». “Το Ελιξίριο του Έρωτα είναι ταυτόχρονα δύο όπερες σε μία”, λέει ο Sher. “Είναι μια όπερα πολύ ψυχαγωγική, ενώ παράλληλα διαθέτει κάτι άλλο που συμβαίνει σε δεύτερο επίπεδο. Επηρεάζεται από τα όσα γίνονταν στην ιταλική ιστορία την εποχή που γράφτηκε-μπορούμε να διακρίνουμε τα πρώτα σκιρτήματα μιας κραυγής για ανεξαρτησία”.

Η ΠΡOΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Τη σεζόν 2012-2013 στην Κεφαλλονιά θα ακολουθήσουν οι παρακάτω πέντε μεγάλες παραγωγές:
«Το Ελιξίριο του Ερωτα» του Gaetano Donizetti, 13 Oκτωβρίου 2012
«Oθέλλος» του Verdi, 27 Oκτωβρίου 2012
«Αΐντα» του Verdi, 15 Δεκεμβρίου 2012
«Ριγκολέτο» του Verdi, 16 Φεβρουαρίου 2013
«Ιούλιος Καίσαρας» του Handel, 27 Απριλίου 2013

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επικοινωνήστε μαζί μας στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «O Κέφαλος» και στα τηλέφωνα 26710-25600 και 26710-25280.

O Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Αγγελος Κωνσταντάκης