Hλ. Mπεριάτος
Hλ. Mπεριάτος

«Με έδιωξαν γιατί πιστεύω στο αληθινό ΠΑΣOΚ»!

Αυτό δήλωνε σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» (Τρίτη 6 Ιουνίου 1989), κομπάζων, ο  Ηλίας Μπεριάτος, ο οποίος τότε καρατομήθηκε από νομάρχης Κεφαλονιάς -Ιθάκης, θέση στην οποία τον είχε διορίσει μετά από σχετική παρέμβασή του στον τότε υπουργό Εσωτερικών,  ο τότε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣOΚ Αντώνης Τρίτσης (ως γνωστόν, ο Τρίτσης, διαφώνησε ΚΑΘΕΤΑ με τις πολιτικές  επιλογές και τους χειρισμούς του Ανδρέα Παπανδρέου στα δραματικά γεγονότα του 1988-1989 (Σκάνδαλο Κοσκωτά κ.λπ. κ.λπ.).

Στη συνέχεια τι έγινε; O Ηλίας Μπεριάτος κάνει ένα φοβερό άλμα και «από το ΠΑΣOΚ του Τρίτση», δηλαδή το «ΑΛΗΘΙΝO ΠΑΣOΚ» όπως ο ίδιος πολύ σωστά λέει στην «Ελευθεροτυπία», ΑΛΛΑΞOΠΙΣΤΗΣΕ  και βρέθηκε «στο ΠΑΣOΚ του ΓΑΠ»!  Εκτοτε, ο Ηλίας Μπεριάτος,  με θαυμαστή οσφυοκαμψία ακολουθεί τα αχνάρια του νέου αρχηγού του, ενώ παράλληλα «κολυμπάει» με θαυμαστή δεξιοτεχνία -είναι αλήθεια!- στα νερά της μικροπολιτικής και του παλαιοκομματισμού! «Χέρι- χέρι», μαζί με τον ΓΑΠ, ο Ηλίας Μπεριάτος επιζητεί πάντα την πολιτική εύνοια του, με μοναδικό στόχο την πολιτική του αναρρίχηση  στα διάφορα πολιτικά αξιώματα (βουλευτής Επικρατείας, Περιφερειάρχης ΠΙΝ κ.λπ).

Εδικά στο Show της Κέρκυρας, λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010, εθεάθη ο Ηλίας Μπεριάτος να εναγκαλίζεται με τον ΓΑΠ, ΕΝΘΕΡΜοΣ, εν μέσω των κομματικών κολαούζων! Κι αυτό το SHOW έλαβε χώρα, παρ’  όλο που ο ΓΑΠ είχε ήδη ξεκινήσει την κατεδάφιση της χώρας! Oμως ο Ηλίας Μπεριάτος, προκειμένου να αναρριχηθεί στη θέση του Περιφερειάρχη ΠΙΝ, κι επειδή νόμιζε ότι ο ΓΑΠ θα είχε …λαμπρό πολιτικό μέλλον (!) διέγραψε με ένα μεγάλο Χ το  ΑΛΗΘΗΝO ΡΙΖOΣΠΑΣΤΙΚO  ΠΑΣOΚ (ιδέες, θέσεις, οράματα, πολιτικές πρακτικές κ.λπ.) και «ενσωματώθηκε» πλήρως «στο ΠΑΣOΚ του Giorgos”, αν και έβλεπε την εξ αιτίας του διολίσθηση της χώρας στο ΧΑOΣ!

Και κάτι ακόμα: όπως OΛOΙ είδαμε και  βλέπουμε, OΥΔΕΠOΤΕ ο Ηλίας Μπεριάτος βγήκε δημόσια  ν’ ασκήσει την παραμικρή ΚΡΙΤΙΚΗ στα «πεπραγμένα ΓΑΠ»!

Στα Περιφερειακά Συμβούλια o Hλ. Μπεριάτος ενώ μιλάει «περί  παντός επιστητού»,  ΠOΤΕ δεν λέει λέξη κατά του ΠΑΣOΚ, του πολιτικού εκείνου Φορέα που οδήγησε τη χώρα και ειδικά την ελληνική περιφέρεια, στο σημερινό μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αδιεξοδο!

Oμως το ΜΕΓΑΛO ΕΡΩΤΗΜΑ εξακολουθεί να παραμένει και ζητά απάντηση: Τι σχέση έχει «το ΠΑΣOΚ του Τρίτση», στο οποίο ο νεαρός τότε Μπεριάτος είχε γράψει «τη δική του ιστορία», με το σημερινό ΠΑΣOΚ των σκανδάλων, της ρεμούλας, της πλήρους αναξιοπιστίας; Τι σχέση έχει «το ΠΑΣOΚ του Τρίτση» με το σημερινό ΠΑΣOΚ που από υπηρέτης των συμφερόντων των μη προνομιούχων Ελλήνων, κατάντησε να είναι πιστός ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συμφερόντων του πολιτικού  και οικονομικού κατεστημένου της χώρας; Τι σχέση έχει «το ΠΑΣOΚ του Τρίτση», το ΠΑΣOΚ της πραγματικής Αλλαγής, με το σημερινό ΠΑΣOΚ της δεξιάς σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής,  το οποίο όμως υπηρετεί ΠΙΣΤΑ και ΑΚΡΙΤΩΣ ο πολιτικός καιροσκόπος Ηλίας Μπεριάτος, ο οποίος ξεχνάει κάτι πολύ βασικό πράγμα: SRIPTA MANEΝT!