O κ. Γ. Kασσιανός
O κ. Γ. Kασσιανός

Στοπ στα χρέη προς προμηθευτές και εργολάβους βάζει από φέτος ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Γιάννης Κασσιανός, δίνοντας σαφέστατες εντολές στις Υπηρεσίες του Δήμου να εκτελέσουν τον προϋπολογισμό εξόδων του Δήμου και να εξοφλούνται οι οφειλές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσιανός με έγγραφη εντολή προς τους υπαλλήλους της οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας, τους ενημερώνει για την απόλυτη τήρηση του οκταώρου εργασίας τους, ενώ τους βάζει ως μίνιμουμ πλαφόν το ποσόν των  540.000 Ε μηνιαίως, για πληρωμές υποχρεώσεων του Δήμου στην τοπική Αγορά.

Για την καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού δε, προτίθεται να κάνει δώρο στους υπαλλήλους ένα μήνα άδεια, πλέον της κανονικής, την οποία όμως δεν θα τους εγκρίνει αν παρεκλείνουν των οδηγιών του.

Oι «έγγραφες οδηγίες» του κ. Κασσιανού έχουν ως εξής:

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA
ΓPAΦEIO ΔHMAPXOY

Ιθάκη 3-1-2013 Αρ. Πρωτ. 16

Προς:
Α. Υπαλλήλους Τεχνικών Υπηρεσιών
Β. Υπαλλήλους Oικονομικών Υπηρεσιών

Θέμα: «Εκτέλεση αναλυτικού προϋπολογισμού εξόδων Δήμου Ιθάκης».

Κυρίες και κύριοι,

Σας επισυνάπτω αντίγραφο του αναλυτικού προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου μας, του 2013 και σας καθιστώ απολύτως υπεύθυνους για την εκτέλεσή του εντός του 2013.

Σας ενημερώνω ότι από σήμερα, αφ’ ενός θα πρέπει να τηρείτε απολύτως το οκτάωρό σας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αφ’ ετέρου δεν θα παρασχεθεί καμιία απολύτως άδεια, μέχρι να εκτελεσθεί καθ’ ολοκληρίαν ο προϋπολογισμός.

Μετά την εκτέλεσή του, εκτός της αδείας που δικαιούσθε, θα σας εγκρίνω ακόμη ένα μήνα άδεια στον καθένα.

O έλεγχος της καλής πορείας της εκτέλεση του προϋπολογισμου εκ μέρους σας, θα γίνεται από τον ταμία Ιωάννη Βλασσόπουλο, ο οποίος θα σας αναφέρει το σύνολο των μηνιαίων πληρωμών, που δεν μπορεί να  είναι λιγότερο από 540.000 ευρώ.

Με άλλα λόγια, σας καθιστώ υπεύθυνους να «ρίχνετε» στην αγορά της Ιθάκης μετρητό χρήμα 540.000 μηνιαίως, τα οποία τόσο πολύ έχει ανάγκη η αγορά.

O Δήμαρχος Ιθάκης
IΩANNHΣ KAΣΣIANOΣ