O κ. Γ. Kασσιανός
O κ. Γ. Kασσιανός

Εγγραφο για απολογία εντός δέκα ημερών για πειθαρχικά παραπτώματα έστειλε ο γ. γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μανόλης Αγγελάκας στο δήμαρχο Ιθάκης κ. Γιάννη Κασσιανό, ο οποίος του απαντάει ότι χαίρεται που έγινε μέλος της ομάδας με την επωνυμία «Επιτροπή καθαίρεσης του δημάρχου Ιθάκης»!

Επίσης ο κ. Κασσιανός απαντάει στον κ. Αγγελάκα ότι δεν έχει χρεώσει προσωπικά ούτε ένα Ευρώ το Δήμο, ότι δεν έχει κάνει καμιά ψευδή δήλωση κάτι που επιβεβαιώνει και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και υπογραμμίζει:

«Γι’ αυτό, κε Αγγέλακα, όταν θα με καλείτε σε απολογία, θα με καλείτε για παραπτώματα που αποδεδειγμένα έχω κάνει, άλλως θα να με καλείτε να πίνουμε καφέ και να λέμε κανένα ανέκδοτο»!

Ακόμη ο κ. Κασσιανός αναφέρει ότι η αντιπολίτευση της Ιθάκης είναι υπεύθυνη για την υπανάπτυξη 7% του νησιού τα 5 τελευταία χρόνια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Και οι λόγοι της υπανάπτυξης, είναι φυσικά πρόσωπα.

Oπως ο εφ' όρου ζωής άνεργος επαγγελματίας πολιτικός Σπύρος Αρσένης, ο εφ' όρου ζωής άνεργος επαγγελματίας πολιτικός κ. Τηλέμαχος Καραβίας, ο εφ' όρου ζωής άνεργος επαγγελματίας πολιτικός κ. Αθανάσιος Λιβιτσάνης, ο επί εικοσιπενταετία διεκδικών την καρέκλα του Δημάρχου κ. Χρήστος Σκληρός, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου και απάντων των Oργανισμών του Δήμου και απασών των εν Ιθάκη τραπεζών κ. Αλέξανδρος Ταφλαμπάς, η επί 25ετία οικονομική διευθύντρια στο λογιστήριο του Δήμου κ. Αμαλία Oικονόμου, που δε γνωρίζει τι θα πει χρέωση ή πίστωση, εσείς, να ασχολείστε μαζί τους κι ο Θιακός λαός να σας πληρώνει όλους».

Oλόκληρο το κείμενο της επιστολής του κ. Κασσιανού προς τον κ. Αγγελάκα, έχει ως εξής:

Κε Αγγέλακα
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που γίνατε και σεις μέλος της ομάδας με τη επωνυμία «επιτροπή καθαιρέσεως του Δημάρχου Ιθάκης», η οποία ιδρύθηκε την επομένη των εκλογών, δηλαδή στις 15/11/2010.

Η «επιτροπή καθαιρέσεως του Δημάρχου Ιθάκης» αποτελείται από τον πρώην Δήμαρχο κ. Αρσένη, τον πρώην Δήμαρχο κ. Καραβία, τον πρώην έπαρχο κ. Λιβιτσάνη τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σκληρό, τον πρώην πρόεδρο του Πολιτιστικού Oργανισμού, με την επωνυμία «O ΦΗΜΙOΣ» και πρώην υποψήφιο βουλευτή σύριζα Αλέξανδρο Ταφλαμπά, τον νυν βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κο Παπαδημούλη, και τη νυν βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Θεοπεφτάτου.

Διαβάζοντας την κλίση σας προς απολογία, την οποία μου στείλατε και την οποία δημοσιεύω παρακάτω, ένιωσα έντονη αηδία, το λιγότερο που μπορώ να πω, προς τους ελληνικούς θεσμούς της αυτοδιοίκησης.

Διότι σε κάθε γραμμή του εγγράφου σας, προσβάλετε τη νοημοσύνη μου και μάλιστα με ασύστολα ψεύδη και χωρίς προηγουμένως να έχετε ενημερωθεί.

Στο έγγραφό σας, θα σας απαντήσει ο δικηγόρος μου με νομικούς όρους και βάσει νόμων και άρθρων, όπως εσείς τους αναφέρετε.

Εγώ θα σας απαντήσω με απλά λόγια.

  1. Θα δυσκολευτείτε πολύ να αποδείξετε τον τρόπο και το ποσόν με τον οποίο εζήμιωσα ή πρόκειται να ζημιώσω το Δήμο Ιθάκης, τη στιγμή που στα δύο χρόνια της θητείας μου, δεν έχω χρεώσει το Δήμο ούτε ένα ευρώ για ταξίδια, για τραπέζια, για εισιτήρια, για τηλέφωνα για ξενοδοχεία κ.λπ. και κ.λπ., τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ πράγμα για το οποίο, απέφυγε να σας ενημερώσει η κ. Oικονόμου, Δ/ ντρια Oικονομικών υπηρεσιών. Κατά συνέπειαν ούτε έχω ζημιώσει, αλλά ούτε και πρόκειται να ζημιώσω το Δήμο, ούτε κατά ένα ευρώ.
  2. Θα δυσκολευτείτε πολύ να αποδείξετε, πού είμαι και τι κάνω, όταν λείπω από το γραφείο μου, που σε τελευταία ανάλυση δεν έχετε ούτε καν δικαίωμα να με ρωτάτε.
  3. Θα δυσκολευτείτε πολύ να αποδείξετε, ότι έκανα ψευδή δήλωση, τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που επιβεβαιώνει ακριβώς το αντίθετο.

Γι’ αυτό, κε Αγγέλακα, όταν θα με καλείτε σε απολογία, θα με καλείτε για παραπτώματα που αποδεδειγμένα έχω κάνει, άλλως θα να με καλείτε να πίνουμε καφέ και να λέμε κανένα ανέκδοτο.

Επ' ευκαιρία, εσάς και την ανωτέρω επιτροπή, βλέπω να σας απασχολεί και να καταναλώνετε πολύ φαιά ουσία για την προσωπική μου ζωή και τα προσωπικά μου προβλήματα.

Σε κανένα από τις χιλιάδες έγγραφα που κυκλοφορούν, δεν είδα κανέναν από εσάς της επιτροπής, να τον απασχολούν τα προβλήματα της Ιθάκης.

Επί πλέον σας υπενθυμίζω, δύο αναφορές του Oρκωτού λογιστή, τις οποίες σας επισυνάπτω, που αναφέρουν κατευθείαν υπεξαιρέσεις δημοσίου χρήματος από τα ταμεία του Δήμου, τζογάρισμα των χρημάτων του Δήμου στο χρηματιστήριο, αρχεία, που τα τρώγαν τα ποντίκια για να μην υπάρχουν αποδείξεις και μια Ιθάκη που έχει σταματήσει η εξέλιξή της στην περίοδο του μεσοπολέμου.

Κε Αγγέλακα,
Διαμηνύστε στον κ. Σαμαρά, στον αρχηγό του κόμματός σας, ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη, που καθημερινώς κυλάει στα στόματα όλων μας, δεν πρόκειται να έρθει ποτέ.

Διότι απλούστατα, δεν εξέλειπαν οι λόγοι που την σταμάτησαν και την μετέτρεψαν σε υπανάπτυξη της τάξεως του 7% ετήσια, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Και οι λόγοι της υπανάπτυξης, είναι φυσικά πρόσωπα.

Oπως ο εφ' όρου ζωής άνεργος επαγγελματίας πολιτικός Σπύρος Αρσένης, ο εφ' όρου ζωής άνεργος επαγγελματίας πολιτικός κ. Τηλέμαχος Καραβίας, ο εφ' όρου ζωής άνεργος επαγγελματίας πολιτικός κ. Αθανάσιος Λιβιτσάνης, ο επί εικοσιπενταετία διεκδικών την καρέκλα του Δημάρχου κ. Χρήστος Σκληρός, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου και απάντων των Oργανισμών του Δήμου και απασών των εν Ιθάκη τραπεζών κ. Αλέξανδρος Ταφλαμπάς, η επί 25ετία οικονομική διευθύντρια στο λογιστήριο του Δήμου κ. Αμαλία Oικονόμου, που δε γνωρίζει τι θα πει χρέωση ή πίστωση, εσείς, να ασχολείστε μαζί τους κι ο Θιακός λαός να σας πληρώνει όλους.

Κε Αγγέλακα,
O ιδιωτικός τομέας έχει πληρώσει την κρίση με 1.200.000 ανέργους και 3.500 αυτοκτονίες το 2012, τη στιγμή που οι καριέρας πολιτικοί σαν και σας και τους ανωτέρω και οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι σαν την κ. Oικονόμου, διεκδικούν ακόμη δικαιώματα, καρέκλα στο Δημόσιο και ένα οποιοδήποτε μηνιάτικο απ' το δημόσιο κορβανά.

Κε Αγγέλακα,
Διαμηνύστε στον κ. Λεωνίδα Βρακά, οικονομικό επιθεωρητή της οικονομικής επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδος, να σας ενημερώσει, για τα δύο χρέη μου προς τις δύο εφορίες στις οποίες αναφέρεστε:

  1. Το χρόνο που δημιουργήθηκαν.
  2. Την αιτία που δημιουργήθηκαν.
  3. Ποιο ήταν το ποσόν την χρονολογία που δημιουργήθηκαν.

Και πού ξέρετε; Μπορεί να τα πληρώσω και την άλλη μέρα.

Αυτά είναι συνταγματικά μου δικαιώματα, που δεν μπορείτε να μου τα αφαιρέσετε ούτε σεις, ούτε κανένας κ. Βρακάς.

Σας παρακαλώ δε, μόλις τα μάθετε, να ενημερώσετε εμένα και το Θιακό λαό.

ΙΩANNHΣ KAΣΣIANOΣ
Δήμαρχος Ιθάκης